Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 37 633
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Имам две перални от марката ...
И двете са добри ..
Но имат някои косури ..
Втората /същата като втората показана , но 8 кг /има малка странност ..
На всички програми /без доп.центрофуга/ оборотите се регулират през 200 оборота ..
Единствено , на програмата за доп.центрофуга , се регулират през 100 ..
Това не мога да си го обясня ..

# 151
  • sofia
Благодаря за мненията. Аз пера всичко на памук само с разлика в градусите и всичко центрофугирам на 1000 об.(макса на настоящата 18 годишна пералня, която отказа да върти, а на мъжа ми му писна да я разглабя веднъж годишно). Капризни дрехи не купувам Smiley
Броят на програмите ми е последна грижа, настройките на центрофугата също не са ми фатални.

# 152
  • Варна
Преди време беше обсъждан въпроса с подходящите течни препарати за пералня с автоматично дозиране и беше коментирано че не трябва да са много гъсти. Може ли ползващите такива перални да цитират точните марки на препарати от които са доволни, базирайки се на по- дълга употреба. Благодаря!

# 153
Нямам пералня с автоматично дозиране , но мога да отговоря , кои марки гелове за пране са по_гъсти ..
Ариел , Ленор ,Даш , Бонукс /не мисля , че ще го ползваш ../ ,  Омо от Лидл и Корал ..
Като обощение :  почти всички марки на P&G и някои на Unilever
На Хенкел не са гъсти

# 154
Аз използвам Persil или Omo (не лидлско).

# 155
  • Бургас
Изчетох с интерес тази и предишната тема. Много професионални съвети давате и затова и аз да попитам. Искам да си купя пералня и сушилня като отделни уреди. Сега пералня, а по късно и сушилня. Определила съм си бюджет от 1000 до 1500 лв. ама максимум. Нямам ограничения в широчина и дълбочина, защото ще е в мокро помещение, т.е. не търся слим или за вграждане. Гледах Бош, но те са с 2 години гаранции. Гледах и АЕГ те са с 5 години гаранции. Държа да има аква стоп и отложен старт. Гледах и 9 серия на АЕГ, там има да се слага допълнително сол и вътре има смола и т.н. Тази функция не ми е нужна, защото имаме сложена машина с такава смола, в която сипваме сол и водата ни е мека о без варовик.
Питам, защото пишете за материала за казаните, за тежести и вече блокирах. Благодаря предварително.

# 156
Bar B Q, за един уред ли е посочената сума или за двата общо?
Бош не го долюбвам, мисля че лежи на стари лаври.
Ако посочената цена е за всеки уред по отделно, ти препоръчвам да се насочиш към АЕГ и Миле.
Толкова ли е важен пълният аквастоп - не мисля...

# 157
  • Бургас
За всеки уред по отделно. АЕГ тогава да търся. Миеле не са в този бюджет. А и от толкова реномирани марки малко се плаша.

# 158
Bar B Q , доколкото разбах двата уреда ще са в отделно помещение...
Защо тогава  ти е толкова важен  Аква стопа ?

# 159
  • Бургас
Искам пералня и върху нея сушилня, която в момента няма да я купувам, но в помещението нямам сифон и се притеснявам от авария. Затова искам аква стоп.

# 160
  • Варна
Нали казахте мокро помещение? Такова без канал/сифон не е мокро помещение.
Иначе логиката ви за аквастоп-а е напълно адекватна,въпреки неадекватните въпроси на някои потребители.

# 161
  • Велики Преслав
Bar B Q
  Да знаете, пъчти всички марки имат аква стоп. Но различни видове.
Давам примери.
Whrilpool,  Hotpoint Ariston, Indesit и други от бранда, имат заложено колко вода да напълнят. Например на програма памук, максимума който трябва да напълни е  16 литра да речем. Ако случайно ги превиши си мисли, че има теч или препълва и пощазва грешка f05, рядко 06.
  АЕГ пък на дъното имат поплавък. Аго протече, поплавъка дава сигнал на програматора, спира и веднага включва помпата. Не помня коя е грешката.

Миеле, Бош и Сименс, ъсвен че имат системата на АЕГ, в края на маркуча имат ел клапан за вода. Ако поплавъка подаде сигнал, че има теч, спира първо този клапан.
   Понеже АЕГ нямат такъв клапан накрая на маркуча, си имат маркуч за чиста вода с аква стоп, който няма нужда от ток както при Бош, Миеле и Сименс. Той работи така. Основния маркуч, по който тече водата, се намира в друг по широк. В края му където се завива към крана има котия с една гъба разположена до маркуча. Ако някъде този маркуч по който тече водата се скъса, външия ще я отведе водата до тази гъба, тя ще се издуе и ще притисне маркуча в началото и ще спре водоподаването.
Да знаете обаче това не е горанция че ще ви спаси от наводнение!  Виждал съм Миеле което соста стабилно беше наводнило, добре че хората използваха водата от кладенец посредством хидрофорна помпа, която им захранваше къщата и поне не плащаха вода.

# 162
Не знам защо си мисля, че моето АЕГ комби е с електрически аквастоп. Но сега не ми се рови да го гледам, просто такъв спомен имам.

# 163
Здравейте отново! Преди време бях писала и реших да се вслушам в препоръките Ви Simple Smile Та, до края на месеца трябва да закупя пералня и сушилня + свързващ кит със стандартни размери (няма да се съобразявам с размери на шкафове). Иска ми се пералнята да е с вместимост 9кг, а сушилнята - 8кг. Бюджетът ми  е  2000лв +/- малко. Колебая се между AEG  и Bosch. Бихте ли ми дали някакви препоръки, защото след изчитането на характеристиките на отделните модели леко се обърках.
Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 13:37 от Vdzheneva

# 164
  • Велики Преслав
Ами аз не бих си купил уреди на Бош за тези пари. Вижте АЕГ, Горение и Хаиер.

Общи условия

Активация на акаунт