Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 37 606
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
От къде идва топлата ви вода че толкова държите да има такъв вход.... Реално икономията не е кой знае каква, а моделите с вход за топла вода са по-скъпи и ограничени като избор.

# 181
От къде идва топлата ви вода че толкова държите да има такъв вход.... Реално икономията не е кой знае каква, а моделите с вход за топла вода са по-скъпи и ограничени като избор.

А и ако е от ТЕЦ докато дойде пералнята ще се е напълнила със студена вода, вместо с топла. Ако е от бойлер, цената е все тая.

# 182
Да аз това забравих да питам. Топлата вода винаги ли циркулира в системата в жилището защото ако трябва да се източва определен участък докато дойде топлата вода то перлнята вече се е напълнила донякъде със студена вода. Реално в къщи от ТЕЦ водата циркулира постоянно и идва веднага топлата, нужни са 2 секунди. Но ако бяхме на бойлер щеше да е по-дълго това време. А в апартамента на майка ми който е газифициран това време е значително по дълго, там като се отвори топлата вода, тепърва се включва горелката и от там насетне започва да се грее.

# 183
Може топлата вода на потребителя да е от соларна инсталация - в такъв случай се е без пари.

# 184
Връзката с топла вода е особено полезна, ако топлата вода е снабдена с много ниски експлоатационни разходи като термопомпа или слънчева отоплителна система, газ.  Пералните машини Samsung , Miele и Bosch са или вече са имали такива модели на пазара, включително връзки за топла,  вода от кладенец и дъждовна вода. Те имат контрол, който автоматично превключва между подаване на студена и топла вода в зависимост от програмата за измиване и смесва оптималната температура на водата.
ПМ са около 10% по-скъпи, докато икономията е изчислена на около 2/3 от стандартната.
Изискване е връзката  да не е с дължина повече от 5  метра.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 20:09 от niljaniljo

# 185
  • София
Момичета и момчета, отказах се от twin Dos /носят ми течен перилен препарат от чужбина/.  Спрях се на тази пералня.
https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/11284160.html
Някой с мнение за нея? Имах колебания между нея и AEG 7 серия, но вчера като разговарях с момичето в магазина ми каза, че напоследък има доста оплаквания от пералните на AEG.

# 186
Момичета и момчета, отказах се от twin Dos /носят ми течен перилен препарат от чужбина/.  Спрях се на тази пералня.
Някой с мнение за нея? Имах колебания между нея и AEG 7 серия, но вчера като разговарях с момичето в магазина ми каза, че напоследък има доста оплаквания от пералните на AEG.
За АЕГ нямам впечатления, но ползвам показания модел на Миле от повече от две години - нямам никакви забележки.
Ако имаш конкретни въпроси към модела - питай, ще ти отговоря.
Редактирам се - по букви моделът отговаря на моя, но виждам, че са ъпгрейднали програмите. Моята пералня няма програмата ЕКО 40 - 60. Аз на нейното място имам програмата Outdoor. Останалите програми са същите.

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 10:41 от Djordja

# 187
Момичета и момчета, отказах се от twin Dos /носят ми течен перилен препарат от чужбина/.  Спрях се на тази пералня.

Този модел си купих миналата седмица, но съм я ползвала само веднъж. Изпра нормално, но програмите ми се виждат дълги - конкретната беше 2 часа и после 30 минути нещо върти. На френски му викат anti froissement.

# 188
Този модел си купих миналата седмица, но съм я ползвала само веднъж. Изпра нормално, но програмите ми се виждат дълги - конкретната беше 2 часа и после 30 минути нещо върти. На френски му викат anti froissement.

Използвай опция Kurz (намалява времето). Програма Памук 60С ме се намалява на 2:01 ч., а Щадящо пране (на която пера цветно, отново 60С) - на 1:42 ч.
Продължителността е напълно нормална, за да се случи процесът на изпиране.

# 189

Използвай опция Kurz (намалява времето). Програма Памук 60С ме се намалява на 2:01 ч., а Щадящо пране (на която пера цветно, отново 60С) - на 1:42 ч.
Продължителността е напълно нормална, за да се случи процесът на изпиране.

Мерси, ще пробвам.

Аз по принцип пера всичко на 30 градуса освен при извънредни случаи, например детето домъкнало въшки. Та всъщност избрах програма памук и там смених температурата на 30 градуса и намалих центрофугата на 900 оборота. Първоначално зададените са 40 градуса и 1400 оборота. Трябва да проверя къде какво може да се сменя.

Успешен ден!

# 190
Nedinka, съвсем спокойно си ползвай високите обороти - категорично НЕ намачква. Аз винаги ползвам 1200.

# 191
Намачкването изобщо не е от оборотите- до модел пералня е и вид на пране, както и колко е престояло след края на програмата  вътре.
30 градуса си е хладка вода и не си представям бельо и детски дрехи изпрани по този начин.
Поне 40 ползвайте.

# 192
Идеално се пере на 30 градуса. Не изпитвам потребност да пера на по-висока температура.

# 193
Идеално се пере на 30 градуса.
Joy Joy
Ти шегуваш ли се ???

# 194
Моят брат навремето переше само на 30 с течни и така му се бяха вмирисали на гняс дрехите, особено мокри бяха ужас. И се чудеше защо вонят на лошо, ползвал много и качествен прах. Потни тениски, мръсни чорапи и …. гащи с хладка вода как се перат за 30-40 минути нямам идея.
Ама Вие си знаете, де.

Общи условия

Активация на акаунт