За 2-3 порции:
2-3 охладени пил.бутчета
1 глава стар лук
1 домат
1 стрък зелен (пресен) чесън
малко подправка Пикантина, чер.пипер, кимион
доматен сок (домашен, шише)
Начин на приготвяне:
1 вариант:
Слагаме тефлонов тиган (или съд с незалепващо покритие) на огъня и добавяме нарязаните зеленчуци. Захлюпваме ги с капак, докато се задушат. Махаме кожата на бутчетата и обезкостяваме. Месото нарязваме на малки кубчета. Овкусяваме го (може и с мнооого малко соев сос) и прибавяме към зеленчуците. Изливаме половината доматен сок и захлюпваме половината съд с капак. По преценка разбъркваме с дървена лъжица. Като поизври една част от соса, добавяме останалата част от доматения сок. Според вкуса, готвим до готовост.
2 вариант:
Технологията е почти същата, с изключението, че първо може месото на кубчета да си запечен на тигана. След като е готово да го извадим и отделно да си направим соса със зеленчуците, които накрая да добавим към месото. Отново въпрос на вкус.