Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 072
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Темата за ваксините е за хора, които са ваксинирани или искат да се ваксинират и ако по-скоро сте склонни ви съветвам да обсъждате там. Ако отворите нова тема ще се напълни с информация меко казано тип - една жена във фризьорският салон каза.
Аз винаги публикувам в темата за ваксините като има нещо ново за бременни, което не е много често, за съжаление официалните данни ще излязат декември.
Ей това е последният ми пост по темата -- https://www.bg-mamma.com/?topic=1335126.msg43335619#msg43335619
Дискусиите за алергии не са излишни, не пречи една жена да е бременна и също така с алергии .. Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 19:55 от Одри ♡

# 601

КатегорииБременност и ражданеБъдещи майки
уголемено жълтъчно мехурче
Публикувана: 24 авг. 2021, 17:54 ч.
40 0
emiliyana95 - Новак
ОтговориСледиСподели
E emiliyana95
Новак
24 авг. 2021, 17:54 ч.
Здравейте момичета ! Имам терзания относно бременността си . Според следящия ме лекар бебето изостава с 2г.с. (трябва да съм в 11 ,а съм в 9г.с) .Изписа ми утрогестан 2х2. Ходя всяка седмица за наблюдение и на последния вчера ми каза ,че всичко е ок освен ,че жълтъчното мехурче е уголемено . Аз го попитах какво значи това той отговори "Може манджата да не му достига " ... Какво ще кажете по въпроса ,да потърся ли второ мнение, на какво може да се дължи това уголемяване? Благодаря на отговорилите,имам час отново след седмица ,но умирам от притеснение.

# 602
  • Седмото небе
Ако не се е пошегувал доктора е много непрофесионален изказ това, но няма как да знаем какво е имал предвид. Не веднъж сме обсъждали показанията на ехографите и разминаването им. Според мен идете при друг АГ без да обяснявате нищо предварително и след прегледа обсъдете нещата кое, как и защо може да е.
Иначе на мен също ми е интересна темата за ваксините в частта засягаща кърмещите, тъй като аз все още съм към тях. И мисля, че би било удачно наистина да има отделна тема засягаща ваксинирането на бременни и кърмещи. Ежедневно се пускат какви ли не теми за безумни тъпотии, така че не виждам нещо отделно и актуално като тема, ако е в правилния раздел, на кого и с какво ще пречи?!

# 603
Момичета, започнаха да ме сърбят зърната ужасно, цяла нощ не можах да заспя от сърбежи. Мажа се с маслото против стрий и лосион за тяло ,но няма спасение. Не си намирам място направо. В 13+4 съм. Предложения ?

# 604
Пробвайте с крем за зърна Лансинох, при кърмене върши чудесна работа

# 605
Момичета, започнаха да ме сърбят зърната ужасно, цяла нощ не можах да заспя от сърбежи. Мажа се с маслото против стрий и лосион за тяло ,но няма спасение. Не си намирам място направо. В 13+4 съм. Предложения ?

Пробвай Лансинох , но не гарантирам, че ще помогне - все пак сърбежа е на хормонална основа ..

Искам съвет за една невероятно глупава "случка"

Без да искам "погълнах" капка- две ат препарата за почистване ( Clean) ... Нищо ни усещам.. Нито гадене, болка и т.н...
Възможно ли е да премине това нищожно количество през плацентата или вече тотално психясвам???

# 606
  • Седмото небе
Споко, нищо няма да стане Wink Не се впрягайте за щуротии. Времето за сериозни притеснения тепърва предстои, пазете си нервите и психиката-това и спокойствието са най-добрите ви спътници през бремеността.
Като много много добра и бюджетна алтернатива на Лансинох може да се погледне аналогичния крем за зърна на Матернеа, на мен много ми помогна, около 10 лв е тубичката:

Когато вече не ми беше нужен по предназначение, го ползвах за кожичките на ноктите и за петички, без майтап. Изключително добре омекотява и подхранва.

# 607
Много благодаря за съветите !! Задължително ще опитам.

# 608
С какво се мажеш, да не би да е алергична реакция? При мен се получи по същия начин от крема за стрии на Мустела.

# 609
Ето с това
и с един лосион също натурален
С какво се мажеш, да не би да е алергична реакция? При мен се получи по същия начин от крема за стрии на Мустела.

# 610
Момичетата, вие как сте със съня? Аз съм в 11г.с +Х дни и от седмица имам страшни проблеми. Не знам дали не е на нервна почва заради други неща, които се случват около мен, но вечер заспиването ми става все по - трудно.  Усещам как ми пари на очите от умора, но не мога да заспя. Отделно аз по принцип съм си пиклива и сега с огромните количества вода, които пия, преди да заспя ходя по 5-6 пъти до тоалетната поне. После се разсънвам и ми става лошо и няма заспиване. В общи линии гаденето сега преобладава само вечер.
Опитах се следобед да спя, абсурд изобщо няма заспиване. И тези дни се чувствам като пребита.

# 611
И аз съм много зле, Йоана. Спя неспокойно. Понякога след нощно ходене по тоалетна по два часа не мога да заспя.

# 612
  • sofia
Аз по принцип пия 2-3 литра вода/ден. И нощем ставам 2 пъти задължително...Не е качествен сънят, но както четох някъде, явно си е подготовка 😁

# 613
Йоанка, аз съм така от самото начало. Не ми се спи, трудно заспивам и така и не го разбрах това, което болшинството бременни споделят, че могат да заспят навсякъде. Не ми се спи, пълна съм с енергия. Вечер ставам поне 2 пъти до тоалетна + имам аларма в 4ч за хормон.

# 614
Въпрос към вече раждалите мами - ползвахте ли колан за прибиране на корема след раждане и какъв? Ако може малко инфо по колко време го носихте и т.н.
 А има ли значение дали е секцио или естествено раждане, в смисъл дали колана помага повече при едната ситуация или другата, понеже при мен още не е ясно как ще са нещата?

Общи условия

Активация на акаунт