COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 724
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 955
  • в страната на чудесата
Защо обсъждаме децата и тестовете.
Аз съм против всякакво затваряне на бизнеса или на училищата. И съм против плащания за този бизнес. Вижда се, че при ваксинирани популации натискът върху болниците и осигурителната система е по-нисък от стандартна грипна епидемия. Изобщо не желая да плащам заради антиваксърски селения. Ваксини има достатъчно. Няма нужда от мерки, ограничения и дистанционно обучение.
Също така когато се напълнят болниците има кой да поеме вълната - всички онези докторя, които оставиха Мангъров да се вихри в телевизора, онези които са анти вакс и водени от своите директори Simple Smile

# 5 956
Много хора ще променят отношението си за тестване на децата, когато им се обясни че самите деца ще си правят тестове, никой няма да ги пипа и тестовете представляват “ близалки”, а не пръчици в нослето както за възрастни.
Разбрах, че педиатричните тестове за нослета са с по- меки клечици, не като за възрастни, но ние така или иначе нямаме никакви така че могат да закупят “близалки”
Всичко зависи от МЗ, реално има месец до училище - време достатъчно за закупуване на тестове и разяснителна кампания , но държавата е пасивна отново..

Лейка, аз разбирам поста ти като ироничен, но дори в супер ваксинираните държави децата се тестват в училище.

# 5 957
В Гърция родителите тестват децата. Но дали в действителност теста ще бъде направен и дали ще съобщят ако резултата е положителен пак остава на собствената им съвест. Иначе в системата се водят дали са си взели тест от аптеката, и ако не са им звънят да им напомнят че има и някакви санкции.
Работещите които се тестват регулярно, по същия начин. Води се self test и

# 5 958
  • София
papi6, като трябва да си взима общо решение за всички, аз пък мога да искам всички да са ваксинирани, всички деца да се тестват както е на запад. Другите като не са съгласни , аз длъжна ли съм да търпя последствиятата от тяхното несъгласие.
Затова като не може в тази държава нито едно решение да си вземе , трябва да ни се даде право на избор, относно присъственото обучение.

# 5 959
Абсолютно съм ЗА тестване на децата. Това е най-малкото, което могат да направят МОН и МЗ за овладяване заразата в клас и ДГ. И не да питат родителите, а да направят задължително тестването. Който не иска - да си остава вкъщи. И това трябва да се въведе максимално бързо, защото септември наближава.

# 5 960
  • София
Аз съм против всякакво затваряне на бизнеса или на училищата. И съм против плащания за този бизнес. Вижда се, че при ваксинирани популации натискът върху болниците и осигурителната система е по-нисък от стандартна грипна епидемия. Изобщо не желая да плащам заради антиваксърски селения. Ваксини има достатъчно. Няма нужда от мерки, ограничения и дистанционно обучение.
Също така когато се напълнят болниците има кой да поеме вълната - всички онези докторя, които оставиха Мангъров да се вихри в телевизора, онези които са анти вакс и водени от своите директори Simple Smile
Абсолютно съм съгласна. Няма нужда от затваряне, след като има ваксини. Да натискат да се увеличава ваксинирането, а не затварянето.

# 5 961
  • София
Абсолютно съм съгласна. Няма нужда от затваряне, след като има ваксини. Да натискат да се увеличава ваксинирането, а не затварянето.

Абсолютно точно.

# 5 962
Скрит текст:
Децата никога не са били социално дистанцирани. В България не сме затваряни както в ЕС. Винаги са можели да се срещат с други деца, е, не с цялото училище, не и с целия клас, но срещите не са спирали.
Цитат
И къде, според теб са се срещали децата от ноември до март, в студа, при затворени заведения, молове, училища, спортове? Освен вкъщи, няма къде. Обикалянето навън при минусови температури не е голям кеф. Основно виртуално си общуваха децата, дори и моето, което е много общителен екстроверт, но за жалост почти нямаше къде и с кого да се срещне на живо.
Добре поне, че тези до 4 клас бяха на училище, там се запази някаква нормалност, все пак.

За другите деца не знам, мога да кажа за моето и приятелите ѝ. От затварянето ни миналата година на 13 март, са седели една седмица у дома. До лятото се срещаха 3-4 деца навън в дъжд, сняг. Така е и до днес. Цяла зима изкараха навън, обиколяха града по няколко пъти. Излизаха след часовете към 14 и нещо и се прибираха към 21 часа. През тези около 7 часа изцяло навън. През тази година и половина и един сопол не завъртяха. Прибираха се със зачервени бузи, доволни. Имаше дете с наднормено тегло, отслабна от обиколките. И как иначе, месеци наред да обикаляш 7 часа в сняг, дъжд, виелица, студ.

# 5 963
А какъв е смисълът от ДО по избор?
За спокойствието на наплашените майки.
Реално няма друг смисъл. Защото по подобен начин не се спира нищо. Не се ограничава нищо.
Но пък е по-удобно.
Дотук - само който иска да се тества, само който се чувства зле да е в карантина, само който се страхува да не си пуска децата в училище, само който иска да си намали клиентите/ масите/ да дезинфекцира по-често/ да носи маски/ да спазва някакви правила, измислени само с цел да го дразнят и плашат.
Ние си искаме свободата да се съобразяваме само със себе си и децата си.
Само че не сме свободни. Живеем с вирус и не ние диктуваме днес правилата. Както сме тръгнали, омаяни от навика ни да живеем в лукс и удобство
Скрит текст:
(защото наистина живеем в лукса да имаме храна, образование, работа, жилища, отоплители, охладители, нови дрехи, техника, почивки, всевъзможни играчки, достъп до интернет, който ни дава възможност да се наслаждаваме на цялата истина и да си споделяме от колко неща сме лишени и колко не ни управляват правилно, пък който и да ни управлява?!... и т.н.)
сякаш не виждаме, че нещата не са същите. Че за да имаме близките си край себе си трябва да се мръднем, да променим, да се адаптираме.
Някой каза, че това не било война. Ама е, пък макар и био, и дори да не знаем кой, и дали нарочно или случайно е изпуснал врага - той съществува и ни отстрелва лесно.

# 5 964
Да живеем с този вирус си е престъпление срещу човечеството за поколения напред.

Животът с другите вируси по-малко престъпление ли е?

Как според теб се елиминира вирус? Има ли случай до сега да се е случило елиминиране на вирус за няколко месеца или години?

Кои други вируси, тези с които вече не ти се налага да живееш ли, нито ти нито децата ти? В това число и предишните сарс вируси. Понеже досега това беше практиката да се борим и да изкореняваме опасни вируси, а не да заживяваме с нови такива.

Би ли споделила как точно, с какви мерки сме елиминирали предишните сарс-вируси?
Каква беше до сега практиката, която "загърбихме" и се допусна разпространението на ков19?

# 5 965
А какъв е смисълът от ДО по избор?
За спокойствието на наплашените майки.
ДО по избор трябва да има задължително в условията на епидемия. То кореспондира със задължителността на средното образование. Това е мярка за отделния индивид да има право да постъпи спрямо своите разбирания, знания, оценка и анализи на ситуацията и склонност да поема риск, както и различната оценка на риска предвид различни обстоятелства в отделните семейства.

ДО за всички е мярка за ограничаване на натиска върху здравната система. Дори да приемем, че те спокойно и нормално приемат риска от евентуално заразяване и преболедуване, натискът, който това разпространение ще окаже върху болниците, би блокирал тяхната нормална работа за други пациенти.

# 5 966
  • София
Но понеже ваксините могат да намалят този натиск и са съвсем достъпни, нека този път възрастните поемат тежестта от опазване на здравната система, а не да се крият зад децата.

# 5 967
Но понеже ваксините могат да намалят този натиск и са съвсем достъпни, нека този път възрастните поемат тежестта от опазване на здравната система, а не да се крият зад децата.
Категорично подкрепям!

# 5 968
Цитат
Да де, ама няма как да стане. Вижда се, че в момента ваксинираните ни са пренебрежим процент. Не искат да поемат този тежък риск. Нито мерки за децата - абсурд.
Защо умираме по стълбите после.
Лекарите в другите страни другояче ги лекуват, затова нашата смъртност е по-висока. И сме по-болнави, по-дебели, пушим, пием, та затова е така. По-специални сме някак.

# 5 969
  • София
Като не искат да се ваксинират с ваксини, да се ваксинират с коронавирус в такъв случай. А не да се крият зад децата. Или зад други възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт