COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 284
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 645
  • София
Пак ли се започва с "когото го е страх да се пази, мен да не ме занимава, да не ме кара да си слагам гадости и да се пазя, защото ми се живее"? Защото аз все по-често ги чувам линейките от близкия булевард. През нощта също. Сигурно са от припаднали в жегата или препили на купон.

# 6 646
Е защо да ме подмамва? Аз акъл нямам ли? Предпочитам ваксина пред боледуване.

# 6 647
Защо да се вайка, като за грип има ваксини от 70 години. Слагайте си, не са експериментални.
Да, също така са и слабо ефективни. Около 20-40 % пазят от заразяване. Чист PR са противогрипните ваксини.
Информацията за това я има на сайта на ЕК, слагала съм линк поне два пъти.

# 6 648
  • София
Пак ли се започва с "когото го е страх да се пази, мен да не ме занимава, да не ме кара да си слагам гадости и да се пазя, защото ми се живее"? Защото аз все по-често ги чувам линейките от близкия булевард. През нощта също. Сигурно са от припаднали в жегата или препили на купон.
Ами, наистина и аз мисля, че е редно да се оправят ако ги притеснява нещо. От 8 месеца има ваксини, от пет са достъпни за всеки. Трябва ли и тук да не пускат в метрото без ваксина, за да се усетят хората, че нещо трябва да се направи и да е различно от локдаун и ДО?

Извън преувеличенията обаче ми е интересно какви мерки ще има и кога. Служебното правителство се държи сякаш няма нищо, а уж план имаха и те...

# 6 649
  • София
Няма да има никакви мерки. Никой не иска мерки.

# 6 650
  • София
Проучванията за лекарства не са спирали, стига сте говорили такива неща без да сте проверили, дори с едно чукване в гугъл, егати.
Ето тракер на най-напредналите

https://www.pharmaceutical-technology.com/coronavirus-drug-trials-studies/

Отделно, голямото изследване Солидарити продължава (изследват се в огромен мащаб съществуващи лекарства, които са идентифицирани като имащи потенциал да намалят смъртността от ковид), този месец добавиха 3 нови лекарства.

Изобщо, добре, че биг фарма не се води по приказките из социалките, ми си върши работата.

# 6 651
  • Насред хаоса
Мерки ще има, когато свърши сезонът. Щото хотелиерите и ресторантьорите ще писнат, че им провалят бизнеса.
Освен това в голяма степен нарастването на случаите се дължи на завръщащи се гастарбайтери, които не спазват мерки и се държат със самочувствието на западноевропейци. В Днес. Бг го четох това.

# 6 652
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мерки, ваксини и маски не са на дневен ред и даже не са изобщо важни за мнозинството от хората.

Ти пък, не са важни.
Не само не са важни, враг номер едно са.
Мнозинството даже не се опитва да използва някакви що-годе разумни аргументи,
а бълва такива ненормалщини, че направо ти се извива свят.
Вече останаха почти само такъв тип коментари под статиите, свързани с ваксини, вирус, вълни и т.н.

На никой не му е изгодно да измре населението, да се препълват болниците,
да се нарушава ритъма, който храни икономиката.
Най-малкото това, щом смятате, че пък съвсем никой не го е грижа за нищо,
свързано с човешкото здраве.
И колкото и да се отрича, в много сфери на медицината,
включително и за най-тежките заболявания има голям напредък.
Информацията за вредността на много от нещата, които поглъщаме я има,
наш избор (понякога и икономически обоснован) е какво ще правим.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 10:20 от LemonDesi

# 6 653
Ами, наистина и аз мисля, че е редно да се оправят ако ги притеснява нещо. От 8 месеца има ваксини, от пет са достъпни за всеки. Трябва ли и тук да не пускат в метрото без ваксина, за да се усетят хората, че нещо трябва да се направи и да е различно от локдаун и ДО?

Извън преувеличенията обаче ми е интересно какви мерки ще има и кога. Служебното правителство се държи сякаш няма нищо, а уж план имаха и те...

Лошото е, че у нас мантрата "Който го е страх, да се пази" за използващите я значи - децата присъствено без никакви мерки, всички заведения работещи на мах без никакви мерки, никакво карантиниране не само за контактните, но и за леко болните. За маски и дистанция дума да не става.С една дума, страхливците и паникьорите да се затварят по бункерите и да се пазят там, да не пречат на волния живот на свободолюбивите просветени.

Мерки няма да има. Най-много, когато съвсем се забатачат нещата, да изгонят децата на ДО. Мерките, обявени от служебното правителство, предвиждат въвеждането на по-сериозни едва, когато свършат и леглата в мазетата на болниците. Но този филм вече сме го гледали, нищо ново.

# 6 654
  • Насред хаоса
Ами за мерките питайте Кантарджиев. Пак е по тв и обяснява колко е страшно, как трябва да се ваксинират и деца. Ама за мерки - ни гък, ни мък.

# 6 655
  • София

Лошото е, че у нас мантрата "Който го е страх, да се пази" за използващите я значи - децата присъствено без никакви мерки, всички заведения работещи на мах без никакви мерки, никакво карантиниране не само за контактните, но и за леко болните. За маски и дистанция дума да не става.С една дума, страхливците и паникьорите да се затварят по бункерите и да се пазят там, да не пречат на волния живот на свободолюбивите просветени.

Мерки няма да има. Най-много, когато съвсем се забатачат нещата, да изгонят децата на ДО. Мерките, обявени от служебното правителство, предвиждат въвеждането на по-сериозни едва, когато свършат и леглата в мазетата на болниците. Но този филм вече сме го гледали, нищо ново.
Да, това обяснявах вчера на един баща от училището на сина ми, че няма как да има присъствено като хората са хем антиваксъри, хем тестове и маски не искат, хем и ги е страх да пуснат децата на училище. Това се отнася като шизофренична настройка за всяка област на живота. Сякаш несъзнателно ги кефи да стоим така с години. Не може да не се одобрява нито един изход.

# 6 656
  • Немция
Освен това в голяма степен нарастването на случаите се дължи на завръщащи се гастарбайтери, които не спазват мерки и се държат със самочувствието на западноевропейци. В Днес. Бг го четох това.
Хехе, гастарбайтерите и чужденците са все виновните.

Факт е, че има голямо неглижиране на пандемията сред населението България. Бях там и видях. Нито мерки са желателни, нито има желание за ваксиниране. Такава е масовата нагласа. Няма комуникация и подробна информация, спусната от Горе, няма единна линия относно пандемията, всеки е оставен сам да си преценява.

Откакто съм се прибрала, всеки ден в квартала по едно и също време(привечер) обикаля кола на общината да агитира за ваксинация със съобщение на 5 - 6 езика. С думите, че инфекцията е опасна и заразна, да защитим себе си и семейството си. Има голямо набиване в канчетата, че е важно да се ваксинираме. За немски малък град става дума.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 10:15 от Бибит

# 6 657
Ето какви мерки мислят.
Не съм учудена.
https://m.24chasa.bg/novini/article/10089690

# 6 658
Хехе, гастарбайтерите и чужденците са все виновните.

Факт е, че има голямо неглижиране на пандемията сред населението България. Бях там и видях. Нито мерки са желателни, нито има желание за ваксиниране. Такава е масовата нагласа.

Аз в момента съм тук и немея. Снощи бях в голям супермаркет в Кранево, в който само чужденци бяха с маски. Не и руснаците.

Аз не съм гастарбайтер и не познавам такъв българин в Германия. На гости сме в Родината си и сме от малкото спазващи мерки,  освен че се погрижихме да сме напълно ваксинирани.

# 6 659
Абе, аз видях и франсета без маски в магазините, но е факт, че от чужденците най-вече мурзилките не спазваха нищо.

Общи условия

Активация на акаунт