COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 618
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 840
Колежка с доказано изкаран Ковид и 2 дози Астра Зенека пак е положителна.
И това ако не е късата клечка...
Не искам да повярвам.

# 6 841
Това е брифинга за ковид в NSW ( Австралия) от 24 юли - тези, които разбират английски може да го изгледат, особено след 6:45 минута - човека казва, че всички пациенти освен един в интензивното са били ваксинирани.
Интересно е, че в следващите брифинги вече не споменават броя на ваксинираните в  болница.
За сметка на това не спират да призовават хората да се ваксинират...

https://m.youtube.com/watch?v=N-k9m9hKP5o

Там ваксинират с АЗ, за други ваксини не могат да се доредят, а пък след европейската шумотевица около АЗ хората не я искат......
Те нямат друг избор с тази стратегия  която избраха - трябва да се ваксинират на 90%, че да отворят. В противен случай ще трябва да си стоят изолирани от света.

Ако вяксината беше ефективна (според този брифинг не е изобщо, а не мога да намеря никъде другаде данни за хоспитализациите на ваксинирани срещу неваксинирани), цифрите за хоспитализирираните щяха да го показват еднозначно. Засега знаем със сигурност, че ваксините не оказват никакъв ефект върху предаването - в Израел и Исландия ваксинираните заразени са в същите пропорции спрямо неваксинираните.
Защо не се публикуват ежедневно данни за положението с хоспитализираните?

# 6 842
  • София
Колежка с доказано изкаран Ковид и 2 дози Астра Зенека пак е положителна.
И това ако не е късата клечка...
Не искам да повярвам.

Явно жената не изгражда траен имунитет.

Впрочем бях чела нещо по въпроса, не си спомням къде, в което пишеше, че който няма антитела след боледуване, едва ли ще ги изгради и след ваксиниране. Вероятно това са много редки случаи.

# 6 843
  • в страната на чудесата
Не са толкова редки, Клер. За щастие не са масови.

# 6 844
Това със спазването на карантина у нас май е мисия невъзможна.
Пример - някой влиза на летище София без тест и СОФИЙСКОТО РЗИ го слага под карантина. Човекът отива в родната си къща в Малко Търново. Кой трябва да го проверява дали спазва карантината - да командироват софийски полицаи или местните (които с 95% сигурност нямат информация за карантинирания).

# 6 845
  • София
Не са толкова редки, Клер. За щастие не са масови.

Говорим за случаи, в които не се изгражда имунитет нито след боледуване, нито след ваксина. Наистина ли са чести? Има ли такава статистика или изследване?

# 6 846
Това е брифинга за ковид в NSW ( Австралия) от 24 юли - тези, които разбират английски може да го изгледат, особено след 6:45 минута - човека казва, че всички пациенти освен един в интензивното са били ваксинирани.
Интересно е, че в следващите брифинги вече не споменават броя на ваксинираните в  болница.
За сметка на това не спират да призовават хората да се ваксинират...

https://m.youtube.com/watch?v=N-k9m9hKP5o

Не е от 24.07, а от 25.07. Още в рамките на същия брифинг (20 минути по-късно) журналист го е помолил да поясни и въпросният интервюиран е казал, че се е объркал и е искал да каже, че всички без един (частичноваксинирания) са НЕваксинирани. Освен това не ставало въпрос за 141 в болницата, а за 43-ма в интензивно отделение.

Мерси, не го гледах до края, сега го гледах.

# 6 847
  • в страната на чудесата
Не зная, Клер, дали има. Нямам време да чета всичко, а фийдовете далеч не са всеобхватни. Но фактът, че повечето от нас са срещали поне един такъв пациент веднага го изважда от сферата на редките болести. За които си има цифри за честотата.

# 6 848
  • София
Аз за пръв път чета или чувам някой да е срещал пациент, който да е болен след преболедуване и ваксина в комбинация, но явно кръгът ми е ограничеен.

# 6 849
Каквито и тестове и сертификати да искат на границата, заразата не може да бъде спряна, защото децата до 12год. влизат свободно, независимо от цвета на зоната на държавата, от която идват, даже и да е червена, пак си влизат свободно..
Процента на децата до 12 години спрямо хората влизащи в дадена страна не е много голям. Освен това има вероятност родителите на заразено дете също да пренасят вируса. Ако са задължени да се тестват ще се хване цялото семейство.

# 6 850
Рядко е, но не съвсем рядко  - да речем 1 от 20 човека няма да изгради траен имунитет независимо от това дали е боледувал или ваксиниран. Може да са генетични особености на човека или да има други причини за това, не е задължително човекът да е грохнал старец с куп заболявания, случва се и на напълно здрави хора.

# 6 851
Извинете, но информацията за починалото 6 годишно дете от предполагаем ковид и агитация за ДО не я намирам никъде другаде освен в “скенер Нюз “
За мен това в фалшива новина , докато не се потвърди официално . Нашите лешояди жирналисти ако имаше такъв случай да са накацали досега опечаленото семейство

# 6 852
Скрит текст:
Факт е, че туристическият сезон и потокът от чужбина отвън привнесе зараза. Доказателство е, че при ниските стойности, които имахме, покачването от морето започна. Някои донесоха от чужбина, други пък си занесоха от където са дошли. Неизбежно е. Щом се пътува, се разнася. Отделно който е безотговорен е такъв и във ваканция, и в ежедневието си.
Но няма нужда да са тънкообидни българите от чужбина. Без да е валидно за всички, не може да се отрича наличието на не малко индивиди, които както са дисциплинирани в чужбина, така си мислят, че тук са над нещата. Това не само касаещо вируса.
Поради липсата на ред и санкции тук, и чужденци си позволяват неща, които в тяхната родина не биха.
Обаче е факт, че идващите в България са или ваксинирани, или тествани. Минават през някаква цедка и правят необходимото, преди да влязат в страната.
Тях ги обвиняват, че са внесли заразата, но в самата България е разпасана работа и няма стратегия за намаляване на случаите. Така че няма нужда да се акцентира кой какво е внесъл, като всички сме в кочината.
В болднатото се крие ключа от бараката. Тестваните добре. Те е малко вероятно да внесат заразата.
Това не е вярно. Много хора влизат в страната без тест и ги слагат под карантина, като им дават адрес на който да изпратят негативен пср в срок от 3 дни, за да им бъде свалена карантината.

Пътувам често по работа. Прибиращите се българи не си правят пср в чужбината, защото ако е позитивен трябва да останат под карантина, а когато си свършил парите е зор. В страната  няма забрана  влизане на български граждани без пср или ваксина. Всички наши сънародници могат да се приберат.

На летището най-бавно се минава през проверката на РЗИ за сертификат. Виждала съм огромни опашки, които чакат за им бъде връчена карантината.
Малко се съмнявам, че има човешки ресурс който да следи за нейното спазване, но това е друго.......

Откъде влизат тези толкова много без тест, като по повечето летища на три места ти проверяват сертификата, преди да те качат в самолета? Голямата опашка на летището е една и съща за всички, лелите там проверяват точно тестовете и сертификатите. Един единствен път съм видяла да заделят една девойка от опашката да и пишат предписание, и то май се съмняваха, че е с фалшив сертификат.
Мисля, че повечето без тест влизат с коли, там вече проверките са доста рехави и немалко минават, без изобщо да им връчат предписание за карантина. То не, че като им го връчат, повечето го спазват.

Що се отнася до чуждите туристи по морето с положителен тест, те си правят тестове, преди да си тръгнат, защото им се изисква за влизане в техните страни. Та е най-вероятно да хващат вируса, докато се бутат в тълпите по родното Черноморие.

# 6 853
  • София
В тази връзка, някой знае ли, ако чужденец, бил у нас на море, и преди да излети - дето се вика на самото летище, си направи тест, за да се прибере в родината, и този тест е положителен... как се процедира? Къде остава следващите 14 дни? В България? Кой плаща? (няма да питам, ако е със семейство и се изредят да боледуват и останалите, с няколко дни закъснение)

# 6 854
  • София
Благодаря за отговорите на всички съфорумки от чужбина.
За съжаление в момента от личен опит тествам колко ефикасни са ваксините. В частния случай, де. Родителите ми са дни наред в близък контакт с хора с доказан Ковид. Ваксинирани са, родителите ми имам предвид, през март-април, с АЗ. На 61 и 68г, със странични заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт