COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 103
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 705
  • Там,където се събуждам щастлива.

Калинка, ти като учител, най-добре трябва да преценяваш тежестта, която изнасят децата у дома. Като е толкова хубаво на ДО, защо в Нидерландия децата са в училище? Знам защо, не ми казвай!
Болничните при карантина на възрастни и деца, както спомена Фрау.
И изобщо не говоря за режима, който търпи населението, с изключение на децата. Говоря за икономическите разходи и щети, под формата на плащания на обезщетения, болнични, разходи за лекарства, клинични пътеки и т.н.
Силните на деня си решават проблемите, спират кранчетата от европейски пари за помощи. Мислите ли, че някой ще ни издържа още 10 години, щото сме много нежни души? Съмнявам се! А ние не можем със собствени сили да го направим.

Ако тук населението беше 20% ваксинирано и ние щяхме да говорим за ДО. Разликата е какво се направи в последните месеци, за да се стигне до 70% + ваксинирани. Кои специалисти бяха канени в предавания, за да разясняват. Ала Мангъровците нямаха достъп до официалните медии. Подиум им е Фейсбук. Лекар не съм чула да се изкаже отрицателно. При нас такъв висок процент ваксинирани колеги не се е постигнал с никакво убеждаване или натиск. Даже шефовете не знаят кой не е ваксиниран.
Мотивацията ни беше желанието за ПО. Иначе ДО е идеално за мързеливците : колеги и ученици. Но те са си такива и в училище. Разликата е само, че ходеха на разходки, когато трябваше да преподават.

Кранчето с европейски пари трябваше отдавна по принцип да се спре у нас (още преди Ковид). На България й трябва контрол, а на тукашните хора вече ни писва да плащаме 45% данък доход и част от парите ни да отиват на вятъра,

# 12 706
Някоя добра душа може ли да ми припомни защо родителите не искат тестване на децата в училище?

Защото така.

Слънчевата, за да стигнат тези държави до разпускане и прекратяване на този режим, преминаха и наложиха истински, целенасочени  правила и режим. И го спазваха.

Тук кое точно ти подсказва за някакво подобие? Ще си я караме така, да.
Защото така.

# 12 707
  • Сан Франциско
Аман от тръмпъри, антиваксъри и фокс-нюз-любители. Обявил край - дрънци. Ето речта на Байдън от 4-ти Юли:

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2021/0 … ce-from-covid-19/

“  Thanks to our heroic vaccine effort, we’ve gained the upper hand against this virus.  We can live our lives, our kids can go back to school, our economy is roaring back.

Don’t get me wrong, COVID-19 is — has not been vanquished.  We all know powerful variants have emerged, like the Delta variant, but the best defense against these variants is to get vaccinated.”

“ Благодарение нa усилията с ваксината, ние спечелихме превес срещу този вирус. Можем да живеем живота си, децата ни могат да се връщат на училище, икономиката ни се връща назад.

Не ме разбирайте погрешно, COVID-19 е-не е победен. Всички знаем, че са се появили мощни варианти, като варианта Delta, но най -добрата защита срещу тези варианти е да се ваксинирате.”

# 12 708
  • София
Бибит, съгласна съм.
От най-големите желаещи съм ПО. И съм съгласна, че трябва да има мерки някакви и да сме предпазливи с децата.
Разсъждавам просто в посока, че колкото и да се пънем, население и политици в БГ, накрая ще бъдем принудени да се отворим. Всеки да се спасява както може. Дори си мисля, че нашите политици това чакат, да свалят отговорността от себе си.
В тази връзка имам въпрос към Лейка или друго мед.лице, ако има такова.
Синът ми е на 17, има антитела, изкарал е безсимптомно ковид. Доколко ползата от ваксина би надвишила риска от въпросните миокардит/перикардит. Притеснява ме този нежелан ефект при момчетата. А има още година до 18, за да го ваксинирам с векторна ваксина.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 20:23 от Слънчевата

# 12 709
Не знам какво да очакваме при нас.Училищата ще имат автономност да решават дали да излизат онлайн. Thinking
Като знам нагласата на родителите,може на места да направят ДО,когато вече е късно.Някои по-страхливи директори,или натегачи,ще тупат топката до последно.Днес разбрах,че мин.месец,шестмесечното бебе на едни познати е преболедувала,заедно с цялата рода.За протокола,не са роми.Просто всички,които са общували в рамките на 10-14 дни са се заразили и са го изкарали.Антиваксъри са,в момента самочувствието и убедеността в правотата им е до небесата.Малко в повече ми идва тази демонстрация.

# 12 710
  • София
Някоя добра душа може ли да ми припомни защо родителите не искат тестване на децата в училище?
Защото така. Не искат и точка. Не искат и мерки, не искат и вирус, абе въобще искат си живота от преди 2020 и тропат с краче.
Няма какво да се лъжем, зрелостта на българина си стои на ниво 8 клас.

Все пак, аргументите, които съм чувал на въпроса защо да няма тестове близалки и пр. за децата са - всички знаем, доказано е, че тестовете ловят 46 вида различни от ковид вируси и няма как да стоим в карантина всеки 2 седмици. Интересно, така ли всички деца стояха всеки 2 седмици в карантина в Германия, Австрия, Италия, Англия, Белгия.....

# 12 711
Днес разбрах,че мин.месец,шестмесечното бебе на едни познати е преболедувала,заедно с цялата рода.За протокола,не са роми.Просто всички,които са общували в рамките на 10-14 дни са се заразили и са го изкарали.Антиваксъри са,в момента самочувствието и убедеността в правотата им е до небесата.Малко в повече ми идва тази демонстрация.
А на мен ми идва в повече озлоблението към преболедувалите. Извинете, че оцеляхме.

# 12 712
  • Далече
-Аз живея в САЩ и при нас родителите искат , но училищния дистрикт се дърпа да го направи за всички деца. В щатите училищата са разделени в райони и се управляват от бордове, които се избират от избирателите в този район. Единият от членовете на нашия училищен борд е детски педиатър, който работи в спешния център на детска болница.Той развиваше теорията миналата седмица, че масовото тестване с бързи тестове, всъщност не  е толкова ефективно и не предпазва разпространение, а отнема много време и ресурси.Тезата е ,че тези тестове са точни точни при хора със симтоми и не хващат асимптоматични случаи.

Сега обмислят да тестват само контактни деца на болно с ковид, но не всички масово.

Аз знам, че в Европа ги предлагат (например Англия и Германия) та въпроса ми е към родителите в тези страни знаете ли дали тези тестове улавят "успешно" асимтоматични деца?

# 12 713
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защото така. Не искат и точка. Не искат и мерки, не искат и вирус, абе въобще искат си живота от преди 2020 и тропат с краче.
Няма какво да се лъжем, зрелостта на българина си стои на ниво 8 клас.

Все пак, аргументите, които съм чувал на въпроса защо да няма тестове близалки и пр. за децата са - всички знаем, доказано е, че тестовете ловят 46 вида различни от ковид вируси и няма как да стоим в карантина всеки 2 седмици. Интересно, така ли всички деца стояха всеки 2 седмици в карантина в Германия, Австрия, Италия, Англия, Белгия.....

Не, не стояха масово и често. При нас само два класа бяха изцяло в карантина по един път. При другите имаше разследване с кого са били и карантираха само седящите около детето.

# 12 714
  • Насред хаоса
И нашите двама близки се оправиха, без болница и без големи драми. Какво сега, да се срамуват ли, че са го прекарали, че и без ваксина на това отгоре?

# 12 715
  • Пловдив
Наистина ли не може да има нормални интерпретации. Какви са тези хиперболизации и страдалщини на неоправданост. За какъв срам изобщо може да говорим. Всъщнонст срамът е само един. Че човешкият живот като ценност, тотално се обезцени. Много хора се оправиха, много не съвсем, трети изобщо. Какъв срам? Наясно ли сте какво е срам?

# 12 716
...
Мотивацията ни беше желанието за ПО. Иначе ДО е идеално за мързеливците : колеги и ученици. Но те са си такива и в училище. Разликата е само, че ходеха на разходки, когато трябваше да преподават.
.....
Мързеливци и скатавки в Холандия!!!!  Dizzy Face
Не вярвам аз, не вярвам. Българи ще да са от предишен живот. Wink Wink

# 12 717
  • Насред хаоса
Наистина ли не може да има нормални интерпретации. Какви са тези хиперболизации и страдалщини на неоправданост. За какъв срам изобщо може да говорим. Всъщнонст срамът е само един. Че човешкият живот като ценност, тотално се обезцени. Много хора се оправиха, много не съвсем, трети изобщо. Какъв срам? Наясно ли сте какво е срам?
А каква интерпретация може да има на израза "демонстрация, че са го прекарали"? Нали все пак е добра новина това, защо да е демонстрация?
Човешкият живот се е обезценил отдавна. Добре, че беше ковид, да го забележиш, така ли?
И, ако обичаш, назидателният тон го пази за у вас.

# 12 718
Интересно, така ли всички деца стояха всеки 2 седмици в карантина в .. Австрия, ..
Нямаше толкова положителни. Тогава си счупих пръстите точно в тази тема да пиша колко са положителните тестове от учениците, бяха капка в морето. Седях с малкия син два пъти в карантина (един заради учителка), а големият (в гимназията бяха разделени на две групи) никога не е бил освен миналото лято 14 дни заради заразено дете от спортния кемп. В училището са 600 само децата, учеха на отворени прозорци, носеха маски, когато ги затваряха.. Оправиха се.

Май в основното училище, което е до десет, карантината беше по преценка (кое дете е положително, кой е седял до него итн). Не следях много в онзи период.

Скрит текст:
И не си мислете, че им подариха оценките. Много деца получиха от шестици петици по физическо например. Физическо! Вие представяте ли си? Това дори не се състоя известно време. После започнаха да обясняват за контролните. Една щяла да е, няма да са две по предметите. Обаче едната беше в оценката с тежестта на две. И още мога да изпиша, но не съм в темата за ДО и ще изтрият.

На половин ден работя и общо казано, когато искам, но не знам другите как се оправяха, беше кошмар.

# 12 719

Защото беше поредното предложение без капка замисъл. В контекста на отказ да се тестват учителите преди това, без ред обяснение към въпроса кой, къде и кога ще тества учениците и с какви тестове (дори тогава имаше в Австрия щадящи), отблъснаха дори такива като мен, които са “за” тестването. При нас даже директорът ни изпрати съобщение, че има вариант да се тестват учениците в близкото ДКЦ (където има Ковид зона).

Сега вместо да се поправят и да купят щадящи тестове, споменаха някаква глупост, че ще се ползват наличните тестове по щадящ начин. Може би, евентуално и нещо като нищо. Никой нищо не мисли за учениците, та не знам защо още се обсъжда. Родителите не искали нищо. Глупости. Никой нищо не предлага на първо място. А и защо трябва да се предлага също не е ясно. Да копират стратегията на някоя държава, да закупят щадящи тестове, да осигурят пари за болничен на родителите на карантинираните деца и да вкарат тестването. Ама не искат. Защото е лесно да си измият ръцете с родителите.

Общи условия

Активация на акаунт