COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 043
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 825
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Въпросите за общественото здраве са от ресора на националната сигурност. По тази логика, всеки който саботира ваксинационния процес или мерките, би трябвало да бъде съден и наказан.

Но Мангъров може да се превърне в мъченик и светец Simple Smile ако го накажат

Като тоя Балтов, дето всички изведнъж много го харесват

# 12 826
  • Мадрид / София
Той иска да знае, че проблем няма, или че ако проблем има - то е в това, че някой иска да му вземе свободата и да му наложи нещо. 
И смяташ, че не ти се взема свободата малко по малко?

# 12 827
За разлика от вас смятам, че всеки си има глава на раменете и ще вземе решение, което е добро за него.
Aз пък смятам болшинстовото българи нямат глава на раменете си а нещо друго защото имат нищожен капацитет да направят "информиран избор", т.е. по никакъв начин не могат да обработят информацията която им се предоставя и не бива да им се оставя те да решават.

# 12 828
За тестването в училище - или по-скоро за това, че такова май няма да има въпреки възможностите, които се предлагат.
...
По думите му два от тестовете със сигурност са одобрени в България, за другия е нужно разрешение на здравните власти. Единият тест е т.нар. близалка - той действа на принципа на пуловете, като се събират близалките от целия клас и се проверява кой е положителен. Другият вид тестове са тези със слюнка, а третият - с клечка, с която всяко дете ще трябва да си бръкне в носа. Тестовете ще се поръчват от директора на училището и ще предоставят от РЗИ.[/i]  от ТУК
90% от родителите да се съгласят на тестване ми изглежда невероятно, без значение какви са тестовете. Та в този смисъл е разумно, за жалост, да не се хвърлят предварително пари на вятъра за нещо, което няма да влезе в действие - както стана с ваксините.
Искат си хората стаден имунитет - това ни е "цивилизационния избор". Нищо не може да се направи.

За първото удебелено - надявам се, че и при останалите тестове ще се проверява кой е положителен. Това на шега. Grinning

За второто сериозно. Има ли още неразбрали, че държавата не иска да плаща за тестове.
Тя може, като за всичко останало, или да не пита или да закове, че присъствено обучение ще има за тестващите се. При този избор мисля, че доста родители ще пожелаят тестване. За пожелалите тестване, ще има бонус - по-малки паралелки и по-качествено обучение.
90% съгласие, по какъвто и да е въпрос, вие как си го представяте?!? Ама сега не са виновни, те искат да ни тестват, ние не искаме.

# 12 829
Ама какво значи 20% от учителите били съгласни, другите не искали и нищо не може да се направи?!
Тази държава/власт за какво е? То да не е концерт по желание? Искали/не искали.
Изобщо не трябва да ги питат. Разпореждат задължително тестване и точка.
Иначе няма смисъл ни от парламент, ни от правителство. Ако ще чакат всичко да става по желание. Това не е демокрация, това е безсилие.
Налагаш правила и наказания, ако не се спазват. Не да питаш "искате ли?"

# 12 830
  • София
Скрит текст:
За тестването в училище - или по-скоро за това, че такова май няма да има въпреки възможностите, които се предлагат.
...
По думите му два от тестовете със сигурност са одобрени в България, за другия е нужно разрешение на здравните власти. Единият тест е т.нар. близалка - той действа на принципа на пуловете, като се събират близалките от целия клас и се проверява кой е положителен. Другият вид тестове са тези със слюнка, а третият - с клечка, с която всяко дете ще трябва да си бръкне в носа. Тестовете ще се поръчват от директора на училището и ще предоставят от РЗИ.[/i]  от ТУК
90% от родителите да се съгласят на тестване ми изглежда невероятно, без значение какви са тестовете. Та в този смисъл е разумно, за жалост, да не се хвърлят предварително пари на вятъра за нещо, което няма да влезе в действие - както стана с ваксините.
Искат си хората стаден имунитет - това ни е "цивилизационния избор". Нищо не може да се направи.
За първото удебелено - надявам се, че и при останалите тестове ще се проверява кой е положителен. Това на шега. Grinning

За второто сериозно. Има ли още неразбрали, че държавата не иска да плаща за тестове.
Тя може, като за всичко останало, или да не пита или да закове, че присъствено обучение ще има за тестващите се. При този избор мисля, че доста родители ще пожелаят тестване. За пожелалите тестване, ще има бонус - по-малки паралелки и по-качествено обучение.
90% съгласие, по какъвто и да е въпрос, вие как си го представяте?!? Ама сега не са виновни, те искат да ни тестват, ние не искаме.
В интервюто си министърът обясни, че при пуловете се събират тестовете общо за класа, проверява се има ли някой заразен и ако да - тестват се децата индивидуално.
А иначе не знам наистина колко родители са съгласни на тестване. Факт е, обаче, че тези, които не искат никакви мерки в училищата са най-шумни и гръмогласни в предизборно време. Може би е време да се чуе гласа и на другите.

# 12 831
  • София
Питат, защото знаят, че тези 90 % са химера. Не им се дават пари. При ДО ще пестят, а ние зорлем искаме да им харчим от и без друго едвам скърпен бюджет.
Защо не ме питат искам ли да плащам данъци, защо не питат искат ли 90% от хората да носят маски...?

# 12 832
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Той иска да знае, че проблем няма, или че ако проблем има - то е в това, че някой иска да му вземе свободата и да му наложи нещо. 
И смяташ, че не ти се взема свободата малко по малко?

Абсолютно никаква свобода не ми е взета.
Това, което давам от себе си в името на това, да се ограничи нещо, от което за 10 месеца си отидоха петима мои близки и безброй други хора, и което очевидно още не е овладяно не ми се свиди, и не се чувствам като поробена мъченица.

# 12 833
Взета ни е свободата. От вируса. Един е Вирусът и Мангъров е неговия пророк, а вие им се молите и им се кланяте.
Това се нарича фундаментализъм.

А вие сте черните им слуги, които помагат на тъмните сили да унищожат живота.

Ето ви подходяща алегория за състоянието на нещата

# 12 834
И живота им се взе на много хора.

# 12 835
Аз също се чудя на това чакане да се прояви някакво желание у някого. В другите страни явно са проявили желание за тези мерки, които бяха на места доста строги и ограничаващи

# 12 836
И живота им се взе на много хора.

Абсолютни убийци

Но им е простено, защото са невежи

# 12 837
Разбира се, че не е срамно да си преболедувал коронавируса леко и без последствия -  неваксиниран, неспазващ мерки или какъвто и да си.
Да, не е срамно да си преболедувал коронавируса леко и без последствия. Срамно е обаче да се опитваш да вменяваш на преболедувалите, че са неваксинирани, неспазващи мерки и пр. Още повече, че ти самата може да си този, който е бил безсимптомен и е заразил друг човек.

# 12 838
  • Насред хаоса
За разлика от вас смятам, че всеки си има глава на раменете и ще вземе решение, което е добро за него.
Aз пък смятам болшинстовото българи нямат глава на раменете си а нещо друго защото имат нищожен капацитет да направят "информиран избор", т.е. по никакъв начин не могат да обработят информацията която им се предоставя и не бива да им се оставя те да решават.
Ами останалите какви сте? Не сте българи, така ли? Или сте от новия умнокрасивитет, който се смята за нещо повече от останалите само защото е взел решение да се ваксинира? Информацията винаги има две страни. Когато се опитват да ти налагат на всяка цена само едната, която е правилната според някои или нещо си, и всячески заглушават другата с мотива, че е фейк и не знам още каква, не е избор въз основа на свободно достъпна всякаква информация. А българина не го мислете - винаги е намирал начини да се справя.

# 12 839
  • Overijse, Belgie
Да, и в същото време продължава да говори, че ваксините са експериментални.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mangyrov-h … -e-kratko-6128410
И, че всеки се ваксинира на собствена отговорност. Това е същото, като да ти каже ЛЛ да изчакаш. Разколебават и отказват хората.
А той публикува ли на какви данни се базира неговата позиция и за ваксинирани, и за преболедували? Имам чувството, че преразказва от фейсбук, но благодарение на титлата му звучи като надежден източник.
Интересно ми е да видя суровите данни, на които се основават заключенията му.

Общи условия

Активация на акаунт