COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 677
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 825
Дъщеря ми е ваксинирана отдавна и е достатъчно интелигентна, за да се информира от правилни източници, не от ФБ. Но днес каза, че е решила и тя да си закрие акаунта. Аз го направих преди година и съм много добре. Никой не ми е залипсвал, камо ли такива помии.

# 21 826
отнася ли се И за случаите в които хем си ваксиниран, хем след това се разболяваш....?
Отнася се да! Много добре разбирам въпроса, но отговора няма да Ви хареса.
Пазим здравната система от ненужно претоварване сега и в бъдеще. За да не се стига до ситуация в която остър апендицит да води до летален край на стълбите на спешно, което в момента е задръстено от ковид пациенти. Или бременна жена която чака заради някакъв животозастрашаващ проблем. Така по-ясно ли е?

Ваксинацията няма да промени разни прогнози, но определено ще помогне на здравната система да поеме други спешни случаи.

И вместо хората за да се чувстват социално отговорни, вместо да питат къде да докладват преминаване на червен светофар, да се наредят на опашката пред РЗИ и да си поставят един прост препарат който ще помогне на организма им да се справи по-лесно с една болест. Така ще са в пъти по-социално ангажирани!

# 21 827
Скрит текст:
А защо, има ли някакво обяснение (освен новите щамове)?
[/quote]

Добре, аз наистина се изумявам и не разбирам!

Толкова много данни до сега се постваха в темата, и данни от държвите с най-голям процент ваксинирано население - най-общо - след  6 месеца имунитетът от ваксините е много намалял; ваксините не спират разпространението и предаването на вируса и Делтата е страшно заразна плюс, че пробива ваксините.
Това се причините, поради които случаите навсякъде се увеличават.

Толкова ли е трудно горното да се схване?! Или през няколко поста ще се питами едно и също и ще си обясняваме едно и също..
[/quote]

Масово се ваксинираха април месец ли….защо, в такъв случай, сертификатите за нас, ваксинираните не важат също 6 месеца…защо не могат да се задават въпроси.
Мен пък, именно като ваксинирана започват да ме интересуват тези въпроси, какво остава за тези, които така или иначе са скептични към ваксините.
[/quote]

Elpis,
Отговорих на въпроса ти защо се увеличават случаите в Зап. Европа и UK - държави, в които поне 70 % от населението е ваксинирано.
Ако човек иска да си изясни нещо, най-добре да почете повечко..Последните 2 дни в темата се постнаха линкове, в които може да намериш някои отговори..
Flowers Cherry Blossom

# 21 828
По въпроса с човешките ембриони в АстраЗенека
https://www.gps-can.com.au/covid19-blog/covid-vaccine-fetal-cells
.
Но да, по време на развитието си, ваксината Оксфорд-АстраЗенека използва бъбречни клетъчни линии от плод,  абортиран през 1973 г. Модифицираните клетки се използват, за да помогнат на ваксината да се репликатира ("фабрика за ваксини") и след това се отстраняват преди завършване на ваксината. Моля, имайте предвид, че плодът не е прекратен с цел проучване

# 21 829
Масова ваксинация и носене на маски на обществени места докато отмине тази щуротия навсякъде.
Това само отлага достигане на крайната цел. И цената!

# 21 830
Масова ваксинация и носене на маски на обществени места докато отмине тази щуротия навсякъде.
А каква е крайната цел?

# 21 831
А каква е крайната цел?
Свеждане на ефективното репродуктивното число под 0.1 или в най-добрия случай клонящо към нула. За дълъг период от време.

# 21 832
Скрит текст:
А каква е крайната цел?
Свеждане на ефективното репродуктивното число под 0.1 или в най-добрия случай клонящо към нула. За дълъг период от време.

И как да се сведе репродуктивното число под 0.1 и още по-добре да е нула - за дълъг период от време?
Сериозно питам, не се заяждам, че на всички вече до гуша ни дойде този вирус..

# 21 833
Единият от показателите е свеждане репродуктивното число под 1. Това означава, че средно един заразен човек заразява един друг. Заболяването е ендемично, ако репродуктивният брой е стабилно едно и под едно.
Какви под 0,1.

# 21 834
И как да се сведе репродуктивното число под 0.1 и още по-добре да е нула - за дълъг период от време?
Аз ли да Ви отговоря? Може би не знаете, че съм емоционален инвалид Joy

Никакви мерки, пожелателно ваксиниране и естествен подбор. Отцеляват само най-приспособимите.

Ако попитате и за цената ще ви дам друг отговор. Но на така зададен въпрос - това в отговора.
Десет заразяват един - това означава. 0.99 е твърде плавна крива. И ще си я влачим две поколения. Т.е. децата на Вашите деца ще са потърпевши

# 21 835
  • Пловдив
Станахме световни шампиони по смъртност. Популяризирахме си родината. Cry
Гледах и репортаж за обикалянето на линейките да търсят интензивни легла.

9000 болни в системата - пълен локдаун по план. Но който не иска да има такъв, може да приема нови болни само при много влошено състояние и да изписва недоизлекувани такива.
И няма да стигнем 9000, нещата ще бъдат овладяни.

Иде ми да вия. Леля ми е 14 ден интубирана и днес се влоши много. Извинявайте за емоционалния пост.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 22:42 от Не се сърди, човече

# 21 836
Човешкият живот е най-скъп, той е безценен. Цената на достигането до крайната цел се измерва не в пари, а в починали хора.
Колкото и да са ни неприятни, това са единствените мерки, с които можем да платим най-ниска цена в това отношение.

# 21 837
Братята американци, щото са по-глупави от нас и искат да си затрият семето, вървят към пълно ваксиниране.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/covid-19-vaccine-doses.html
Експерти са изчислили, че 90 или повече процента от общото население - възрастни и деца - ще трябва да бъдат напълно ваксинирани, за да достигне вероятно неуловим праг на защита срещу коронавируса, известен като стаден имунитет, сега, когато огнището е предизвикано от силно заразният вариант на Делта.
Има много причини, поради които хората, които отговарят на изискванията, не са ваксинирани. Проучванията показват, че някои хора са категорични в отказа си от ваксините срещу коронавирус, докато други са отворени за ваксинация, но я отлагат или искат да изчакат и да видят, преди да вземат решение.
Първата група, според проучванията, има тенденция да бъде непропорционално бели, селски, евангелски християни и политически консервативни. Втората група има тенденция да бъде по-разнообразна и градска група, включваща много по-млади хора, чернокожи и латиноамериканци и демократи.
Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ съобщиха в петък, че около 219,9 милиона души са получили поне една доза ваксина Covid-19, включително около 190,2 милиона души, които са били напълно ваксинирани с еднодозовата или двудозовата ваксина на Johnson & Johnson серия, направена от Pfizer-BioNTech и Moderna.

# 21 838
  • София
Много съжалявам за леля ти, дано прескочи!

# 21 839
  • Сан Франциско
Иланг, дано да е от тези, които се оправят след това изпитание, искрено пожелавам.

Ами, станахме, и тук гледах нещо по новините за положението в България. Като се има предвид, че американците много-много не се интересуват от малките държави в Европа…

P. S. Често пиша, че братята американци можеха и много по-добре да са. Американски мангъровци, политически нътове…хвърлят пръчки в спиците. Ама, то зависи и в кой щат живееш до голяма степен.

Общи условия

Активация на акаунт