COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 706
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 260
Аз пък очаквам, че който не иска тестове, ще си стои вкъщи, който иска, ще ходи на училище. Smiley

# 22 261
  • София
За сега ще се върнат само децата от 1-4 клас, сред които със сигурност няма ваксинирани. Предполагам, че като върнат и другите ученици ще кажат дали ваксинираните ще трябва да правят тест ( не ми се вярва да трябва).

# 22 262
За сега ще се върнат само децата от 1-4 клас, сред които със сигурност няма ваксинирани.
Министърът каза, че няма да се бавят с връщането на големите. Ще стане до дни след малките.

# 22 263
Колко са случаите днес, някой знае ли? Сървърът е паднал...

# 22 264
  • София
Казаха, че искат да видян първо как ще случат нещата при малките.

# 22 265
  • София
Очаквам всеки момент Мангъров да излезе по някоя ТВ и да каже колко са вредни тези близалки-тестове, какво кощунство е това и пр. ....
И колко да са вредни?
Детето няма да има съприкосновение с "близалката".
Нито ще ближе, нито ще му се бърка в носа.
Не казвам, че са вредни.

Но ще има много майчета, които смятат обратното. Ето, напр. под поста за тестове на децата на един директор (известен) в софийско училище, едно майче какво е написало:
С тези предложения, Вие нарушавате Конституцията и ЗПУО. Ако ми върнете детето, ще изискам да ми дадете документ, с който отказвате достъп до обучение на детето ми и ще се видим в съда.

# 22 266
Тия келеши от мола да бяха атакували някой университет. Щях да ги призная.
То и аз искам да отида. Ама не ми е жизненоважно. Нещата, които търся там, може и другаде да ги намеря.

# 22 267
Служители на РЗОК на бунт срещу COVID сертификатите
Директорът: От днес това е задължително изискване за идване на работа
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sluzhiteli … ifikatite-6132942

# 22 268
  • Варна
Докато въведат тестване и за по-големите ученици, ще дойдат изборите и не се знае следващите какво ще решат.

# 22 269
Докато въведат тестване и за по-големите ученици, ще дойдат изборите и не се знае следващите какво ще решат.
Така е при нас всичко става бавно, тромаво и със закъснение. Така че не съм много оптимист пак.

# 22 270
  • София
За сега ще се върнат само децата от 1-4 клас, сред които със сигурност няма ваксинирани.
Министърът каза, че няма да се бавят с връщането на големите. Ще стане до дни след малките.

Супер. Браво.
Най-сетне децата ни ще ходят присъствено на училище в безопасна среда.
Учителите ще се опъват повече и от родителите. Сигурна съм. Чувстват се идеално в холната обстановка по пижами.
Родителите имат избор - ако не искат да тестват децата, просто ги оставят вкъщи. Много е просто.
Така е в цяла Европа от година.
И там децата не са помирисвали електронно обучение от месеци.
Браво! Дано се случи максимално бързо.

# 22 271
Не ми се вярва. Доста убедително говореха и звучаха оптимистично. Най-вече, усещаше се желание.
Но да, ще видим.

# 22 272
Предложиха да бъде въведен незабавен локдаун в България!
"Данните, които излизат в понеделник, през уикенда не са точните, а всъщност си имаме най-малко 4000 заразени, които са демонстрирали симптоми“, каза пред БНР проф. Огнян Кунчев, математик от БАН.
1370 нови случая на коронавирус у нас, положителни са 13% от изследваните
"Тези 4000 са видимата част на айсберга, невидимата част на айсберга в България, с тези нива на тестване, умножете го по 4, 5 и считайте , че става дума за едни 15 хиляди, които се заразяват, но не ги отчитаме и те ходят невинно насам- натам и сеят зарази, защото са безсимптомни..
Считайте, че тук става дума за морал, а не за математика", посочи още проф. Кунчев.
"Това, което сега се случи като брой заразени, хоспитализирани и починали, беше ясно преди месеци и си беше предвидимо. Но най-лошото е, че стихията е срещу нас. И каквито и мерки да въведе, дори и пълен локдаун, това ще се почувства чак след две седмици. И тия данни от 4000 души, което според мен са 20 000, те ще продължат 10-15 дни", каза още математикът.
По думите му и ефектът от зеления сертификат ще се почувства поне след 15 дни. А през това време здравната система няма да издържи. Погледнете - интензивните легла вече са пълни- 600 легла, реанимациите са пълни, а това са хора с единия крак в гроба...Остава 100 ти легла, над 6000 легла за Covid-19 са заети, а това е на ръба...Вижте в Румъния какво става - и у нас е така, болниците са претъпкани - но телевизиите у нас си го спестяват това - хората над 60 години, които са най-уязвимите - те страдат най-много, защо не се показва това от медиите?", попита проф. Кунчев.
"Според мен локдаунът трябва да бъде въведен веднага", заяви математикът.
По думите му, за излизане от кризата, трябва да се ваксинират поне 50 хиляди на ден. Индия и Китай са ваксинирани над 50 на сто, само Русия, Румъния и България сме най-големите слабаци. Ако караме така, нямаме шансове, заяви в "Преди всички" проф. Кунчев.

# 22 273
  • София
Не ми се вярва. Доста убедително говореха.
Но да, ще видим.

Няма как да се случи. Натиснаха ни от Европа и всички следващи, които и да са те това им предстои. Писах и вчера - те ще бъдат още по-агресивни.
Дори ще вървят по донякъде утъпкана пътека.

# 22 274
  • София
Понеже ще ги правят учителите тези тестове очаквам протести и по този въпрос.

И аз ще протестирам, ако ме накарат да правя тестове на децата, нищо че не съм учител. Аз съм чужд човек, а не лаборант, нито медицинска сестра, нито майка на децата.

Общи условия

Активация на акаунт