COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 706
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 350
  • София
Крайно време е училището наистина да е Covid free zone.
Както е и крайно време личният избор да върви с личните последствия.
Вървим в правилната посока, но то вече нямаше как да се правим, че всичко е чудесно.
На който учител не му е ок да се ваксинира, да се тества, да координира тестването на децата, да напуска, прав му път. Тъкмо ще се поизчистим от шлаката.

# 22 351
Той учителят няма да пипа плюнките, а ще погледне тестовете.

Толкова много говориха как умират да са присъствено, как нищо друго не става, искат да виждат детските очички, предполагам, че едни чертички ще отчитат с радост в сърцето.

# 22 352
Е защо да не са достоверни ако са в къщи? Родителите ли ще се тестват? Без слюнка няма контролна черта... като е не достоверен не отива в клас...
интерес на всички е детето да е здраво и в клас. Ако това става с негативен тест, а не с липса на позитивен, не ми се струва проблем.
Ами, Лейка, например се прави един тест и се снима няколко пъти, че да не е една и съща снимката и после се праща този резултат на 2-3 дни.

# 22 353
Той учителят няма да пипа плюнките, а ще погледне тестовете.

Толкова много говориха как умират да са присъствено, как нищо друго не става, искат да виждат детските очички, предполагам, че едни чертички ще отчитат с радост в сърцето.
Те учителите са наясно че поемат плюнката на децата в класните стаи така, че е леко неадекватно да кажат, че не искат да се занимават с плюнката от тестовете, които реално носят полза само за тяхно успокоение.

# 22 354
Е защо да не са достоверни ако са в къщи? Родителите ли ще се тестват? Без слюнка няма контролна черта... като е не достоверен не отива в клас...
интерес на всички е детето да е здраво и в клас. Ако това става с негативен тест, а не с липса на позитивен, не ми се струва проблем.
Ами, Лейка, например се прави един тест и се снима няколко пъти, че да не е една и съща снимката и после се праща този резултат на 2-3 дни.

Колкото сме невежи, толкова сме и изобретателни в изнамирането на начини да избегнем спазването на правила. Та много бързо ще му намерят цаката. Ако се остави тестването на родителите, се обзалагам, че до вечерта ще има поне десет групи във фейса, където обменят опит "как да прецакаме системата".

# 22 355
Скрит текст:

Колкото сме невежи, толкова сме и изобретателни в изнамирането на начини да избегнем спазването на правила. Та много бързо ще му намерят цаката. Ако се остави тестването на родителите, се обзалагам, че до вечерта ще има поне десет групи във фейса, където обменят опит "как да прецакаме системата".
Много ясно, то на повечето зора не им е никой да не им докосва детето, а, че при положителен тест, изгарят и те 10 дена поне под карантина.

# 22 356
  • София
Сега гледам директорът на 51-во демонстрира. Детето плюе в хартиена фунийка, с капкомер някой (явно учителят)взема от слюнката и капва в шишенце и после с реактив.
И пробите в касетка... Мани, мани.

За тестовете вкъщи родителите ще лъжат, защото предпочитат болно дете на училище, отколкото карантина за фамилията.

# 22 357
Близалката ми се вижда много по-лесна за употреба в клас.

# 22 358
Учител съм, нямам нищо против да отчитам тестове и да съдействам на децата да си ги направят, само да ги върнат в час (И да не трябва аз да се разправям с воя до небесата на недоволни родители).

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 13:42 от Alyssa

# 22 359

ДЪРЖАВАТА да осигури абонамент за вестник, за да могат съвестните родители да се снимат с днешния брой! Joy

# 22 360
Ма не бе, то въпросът е, че тестът може да е на някой друг - примерно на бабата, на дядото. Който е отрицателен, той се носи.

# 22 361
Е то изобретателни деца бяха рисували 2 черта пък за да си седят у дома Simple Smile затова е добре да се прави теста от независимо лице Simple Smile

# 22 362
Ма не бе, то въпросът е, че тестът може да е на някой друг - примерно на бабата, на дядото. Който е отрицателен, той се носи.
Разбирам шашмите, но не разбирам, кой нормален родител ще си пусне детето на училище при положение, че теста е положителен. Може днес да няма симптоми, но утре .....  Видяхме, че и децата боледуват и то сериозно. Майната им на другите, но правиш нещо за собственото си дете.

# 22 363
Teзи тестове ако не са регулярни примерно седмично няма да донесат никаква реална полза. Нали все пак отдавна има забрана на деца с респираторни заболявания да посещават присъствени занимания или пък не? Иначе за мен лично области в тъмночервена зона не трябва да имат присъствена форма на обучение или ако има да става само с тест.
Eми да, сигурно ще са регулярни, като на останалите, на всеки 48часа иначе е безсмислена работа.

# 22 364
Нана, журналист си, не знаеш ли, че има всякакви хора. Всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт