ТУЕС - 9 тема

• 69 576
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Щом е само допълнителен изпит, значи е ОК. Притеснявах се да не е нещо невъзможно Grinning

Не е толкова еднозначно. За академични университети в Нидерландия например и конкретни специалности хорариумът Е проблем за бакалавърска степен и допълнителен изпит не винаги е опция.

Ако имате идея / насока за кандидатстване отсега - най-добре проверете конкретно с компании, които съдействат за висше образование в чужбина.

Лично аз мисля, че варианти винаги са налични (било то приложен уни, допълнителни изпити, или пък бакалавър тук, магистър навън и т.н.)

Ако ТУЕС е решение на детето, то ще си намери и правилната пътека след това.

Но, ако имате колебания относно това дали материята, която детето ще учи в ТУЕС е правилното призвание за него - да, добре е да се помисли пак.

Мерси, нямам идея къде, какво ще иска, това е проблемът. Аз подозирам, че той би предпочел да си остане в БГ, но за няколко години знае ли човек къде ще го откара пубертета Grinning Страх ме е само, ако реши коренна промяна на посоката, нова кариера, да не са му затворени всички врати. Чакаме резултати днес, да видим да няма изненади и май ще рискуваме, пък каквото има да става, ще си стане.

# 496
Аз искам да попитам в 12 клас, учениците държат изпит по професията и защитават дипломна работа отделно или дипломната работа представлява държавен изпит за придобиване на професионална квалификация?

# 497
  • София
Защитават дипломна работа, това им е "втората матура".

# 498
  • Sofia
Здравейте! Дъщеря ми има голямо желание да запише като първо желание паралелката " Системно програмиране". Моите притеснения са, че голяма част от децата, които ще бъдат, приети вече имат стабилна основа по програмиране и познават вече доста от езиците. Очаквам да са посещавали академиите на Телерик или други подобни школи. Дъщеря ми до момента е ходила на програмиране в "Майндхъб", но това обучение не бих определила като нещо сериозно и задълбочено. За мен беше възможност да и уплътня дългите летни ваканции с нещо полезно.
Бих искала да разбера какво е вашето мнение дали дете, което започва почти от нулата в тази сфера би се справило с материята и методите на преподаване в училището? Напълно наясно съм, че всичко е строго идивидуално, зависи от детето, неговата амбиция, интерес и отговорност, и има риск да не се окаже "неговото нещо" където и да е. За това не искам да я отказвам, вярвам в нея и я подкрепям. Опитах се да събера максимално подробна информация за училището, обсъждаме плюсове и минуси, за да може тя да вземе информирано решение.
Тя иска паралелно със сериозното учене и да продължи да тренира активно спорта, който тренира до момента. Дали е възможно носенете на тези "две дини под една мишница"?

# 499
  • Sofia
Моят син не е имал и един час програмиране през живота си, но се справя. То това е идеята.

# 500
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Моя син завършва 9 клас и през живота си преди това не беше се сблъсквал с програмиране. По всички специални предмети има отличен. Активно спортува и това не е проблем, стига да си разпределяш времето правилно.

# 501
Само да кажа, че и моя син иска да учи в ТУЕС макар и той да не е ходил на никакви допълнителни курсове свързани с компютърни системи или програмиране Simple Smile Ще учи нещата от 0-та.

# 502
  • София
... Дъщеря ми има голямо желание да запише като първо желание паралелката " Системно програмиране".  .....  Дали е възможно носенете на тези "две дини под една мишница"?
[/i][/sup]

Смело напред. Спортистите са организирани личности. Ще се справи.  В ТУЕС подхващат всичко от основите.
-----
Това, че на 13 години вече си учил и си въобразяваш, че знаеш много езици за програмиране, дава единствено някакво самочувствие, което хвалим, поощряваме, но сериозните знания и професионализмът тепърва ще дойдат с много труд.[/i]

# 503
Класирането излезе и ние вече може да се похвалим като част от ТУЕС общността Simple Smile Мислихме, мислихме и решихме да си оставим това училище на първо желание. Пък времето ще покаже дали ще си е намерил мястото моят момък.

# 504
Класирането излезе и ние вече може да се похвалим като част от ТУЕС общността Simple Smile Мислихме, мислихме и решихме да си оставим това училище на първо желание. Пък времето ще покаже дали ще си е намерил мястото моят момък.
Поздравления!
Ние ще се борим на второ класиране . Не ни стигат 3 точки.

# 505
  • София

Честито!  Успех!

# 506
Здравейте, дами,
Може ли малко помощ относно второ класиране. Приети сме на първо класиране в ТУЕС, но ще подаваме документи за второ за НПМГ и СМГ. Не ми става ясно каква е точно процедурата по подаване на заявление за второ класиране.
От написаното в сайта излиза, че е необходимо да носим всички документи за записване, в това число и медицинско, снимки и т.н. В сайта на РУО е описано, че или се записваме(т.е. носим си документите и и т.н.), или подаваме заявление за второ. Не мога да разбера кое е вярното.
Не подаваме ли сега само заявление за второ класиране и след него да носим и всички останали документи за записване в ТУЕС, в случай, че не се качим нагоре по желанията?
Ще се радвам ако някой се е сблъсквал с такъв казус и може да помогне. Успех на всички, които не са приети на първо и очакват второ.

# 507
Подавате в ТУЕС само заявление за участие във второ класиране.

# 508
Подавате в ТУЕС само заявление за участие във второ класиране.

От опит ли го знаете или и Вие така тълкувате текста? Съпругът ми твърди, че когато е записвал в СМГ големите деца, е имало родители подаващи за второ класиране и са им искали всички документи като за записване. Важно ми е да зная, заради медицинското и снимките.

# 509
Така го тълкувам и мисля, че е ясен. Ако имате притеснения, просто понеделник се обадете в ТУЕС и ги попитайте.

Общи условия

Активация на акаунт