Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 130
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Ели, @бават се. Обжалвай. Точно заради отношението и всичко останало. А за него пусна едно любовно писмо до директора на болницата. Ей туй, дори и само да ти олекне.
Стискам палци за хубав резултат.

ДЗ, браво на кучинката.

Любе, на мен ластичен ръкав ми помогна предното лято в жегите. И нежен масаж от ММ Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 13:35 от Ели_дечкин

# 76
Ели, в ТЕЛК-а в Дървеница ли срещна такова отношение?  Миналата есен се явявах там на комисия за пръв път и се държа лекарят много човешки. Стискам палци за хубави резултати.  HriEmS, да не се обаждам аз като черна станция, щото тази докторка не съм я и виждала даже, но при Чукчето май си беше оставила ръцете.

# 77
  • Плевен
Не, в ТЕЛК-а в Плевен, там всичките са...да не описвам. Предишната година ми бяха издали решение въз основа на точка, която вече е отпаднала, обжалва лекаря от НОИ, след това НЕЛК върна за преразглеждане от ТЕЛК и при явяване през юли, решението на ТЕЛК реално получих в края на декември, а пари чак през април, защото намерих човек, който да пита за моите неща...Та питането ми е заслужава ли си 10% разлика да чакам пак една година за пенсия и всичко останало и да си късам нервите, или да махна с ръка и да благодаря, че няма да ходя до догодина, когато се надявам да ми дадат доживотен ТЕЛК, и да се свършва...Това ми е дилемата-справедливостта, или прагматизма да вземат превес...

# 78
  • Варна
Ох, искам да си поплача тук. Качвам килограми пак, дори не успях да сваля всичките, дето от предишната терапия си добавих. Знам, че е от дексаметазона и целия коктейл премедикация, ама това не ме успокоява. Вече ги виждам едни + 10кг до края на терапията. Как да вкарам в регулация таз работа, не ми ражда главата? Въглехидратите ограничавам, никакъв алкохол, но не мога да търпя на глад. Ясно ми е, че кила се трупат от храната, ама вече си мисля че и от въздуха качвам. За двете седмици след вливането 2кг.

# 79
  • Русе
И аз искам отговор на този въпрос.
Пия обезводняващи, фитоестрогените и те регулирали теглото, пия над 2 л. вода, бягам всяка сутрин по 10 км, не ям, не пия, не дишам, а килата все нагоре. Мамка й и хормонална терапия Sad

# 80
Момичета , имате ли опит с повишена алкална фостафаза и ГГТ?
Мъжът ми е опериран октомри миналата година от тумор на дебело черво  , без разсейки,  имаше засегнат един регионален лимфен възел.
Мина химиотерапия 12 вливки, през 2 седмици с оксалиплатин и 5 флуороурацил.
На 29 май мина колоноскопия,  скенер с контраст и кръвни,  всичко беше наред.
Тогава за пръв път от гастрото му пуснаха алкалната фостафаза и беше доста увеличена. Изписаха му бял трън.
Днес решихме,  месец преди диспансерния преглед да пуснем изследвания, - алкална- 500, при норма 270, и ГГТ 70, при норма 50.
И естествено анемията,  с която се сдоби по време на химията. Доктора предложи да му влее желязо е да забрави,  той не, щял с храна да оправи нещата. Е, да де,  но е спрял всякакви червени меса и още хиляди неща,  защото е прочел,  че са предпоставка за рак на червото ...говоря, но кой ли да ме чуе. Казах му накрая , че ще го зарежа сам да се оправя и да си чупи главата. И за близките не е лесно, никак,  половин доктор станах,  но то не чува и си знае неговото.
Всичко останало е наред , туморни маркери също.
Та може ли ако някой има опит с повишаване на тези показатели, да сподели? Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 14:35 от miglenasky

# 81
  • Плевен
Юхуу, всичко е наред със сцинтиграфията, поне една добра новина за деня! Сега ще дишам спокойно поне няколко месеца!

# 82
# 83
И аз искам отговор на този въпрос.
Пия обезводняващи, фитоестрогените и те регулирали теглото, пия над 2 л. вода, бягам всяка сутрин по 10 км, не ям, не пия, не дишам, а килата все нагоре. Мамка й и хормонална терапия Sad
УЖАСЕН УЖАС! А аз и бира пия и ям доста, не ми се мисли... Ходя всяка вечер, бързо ходене, но не толкова много. Все се надявах че от храната ще да е 😐 Аз и сега съм дебела, не ми се мисли ако кача кила.. Ще се търкаля направо 😥

# 84
  • Русе
Браво, Ели! Все така да е!

Нашето Николче защо не даде рапорт как е след операцията?

# 85
Защото вашето Николче цял ден се рее из облаците от коктейли,дето пи сутри та 🤣

Вече съм в нас. Доволна съм. Един път всичко да е ок и да се чувствам спокойна  
Хуруржката ме успокои за реконструкцията.
Вече имам една гърда чашка Б,повдигната и мъничка.
Една, на която смъртното наказание беше изпълнено,посредством гилотина.

Пия кафета, ям бисквити, само цигара ми липсва 🤣

Запознах се с всички сестри и доктори.
По едно време анестезиологът паднал на колене до мвн в операционната и аз му викам докторе,извинявай ама ще трябва да кажа НЕ. Вече съм омъжена. А другата анестезиоложка ми слага нещо на челото. Викам това какво е? Било за отчитане на мозъчната дейност. Така,че и там имам доказателство, че имам дейност.

Направена е биопсия на няколко сентинелни възела. Хистологията ще излезе до две седмици.

Чувството в мен е, че съм много яка.
Малко е налудничаво, но щом се видях почувствах облекчение. Някак се почувствах себе си. Изобщо не ми липсва оная грозна цица.

Благодаря ви за подкрепата🥰❤🙏

Забравих да напиша,че не ме боли. Мърдам си ръцете. Не ме опъва.

# 86
  • Варна
По едно време анестезиологът паднал на колене до мвн в операционната и аз му викам докторе,извинявай ама ще трябва да кажа НЕ. Вече съм омъжена. А другата анестезиоложка ми слага нещо на челото. Викам това какво е? Било за отчитане на мозъчната дейност. Така,че и там имам доказателство, че имам дейност.
Хахаххаха!!! 😆 😂😆🤣😁😂
Мери ми, Николче! 😆🤩🥳

# 87
Николче, как си днес след коктейлите 😁
Дан си тръгнала да уреждаш сватбата с анестезиолога 😂😁

За кг-мите не ми говорете.
Бременна с големия корем бях 83кг. Но това благодарение на динята. Кой да ми каже,че от нея ще се подуя така. А аз в 9-ти месец само диня със сирене плющях.
Та айде, свалих ги след 2-3г.
Та пак си станах 65кг, при идеални 55 ама... все е нещо. След химия и лечение заковах 93кг. Пробвах с диети тц- не мърда.
Преди 4месеца (това е 2г след лечението) пих хапчета за изчистване на черния дроб.
Дали те помогнаха или просто е дошло времето...
Но с броене на калории за 1м смъкнах 5кг.
+ бабешки тренировки вкъщи, щото то мускула атрофирал 🤪
После поспрях, щото оправдания много....
То туй, то оонуй - абе оправдания да искаш 😂
Та уж от понеделник пак започвам да броя.
Много е тягосно особено ако правя готвено за вечеря.
Всичко на везната първо, после в приложението, после пак на везната....  Поне от този пусти мързел не съм си върнала всичките 5кг, а само два 🙄 Цел до края на лятото да стана 80кг, т.е. -10кг. А до нова година 70кг. Пък до следващото лято още 10кг ако сваля, ехеее.
На моите снажни 162см са ми идеални 55кг, ама и на 60 ще съм доволна.
Ох стига, че се размечтах 😂😂😂

Отчет за кучона:
Днес вече хапна варено пилешко месце. Имам обаче съмнения, че покрай това лечение, ще откаже напълно гранулата😂
То и без това до сега винаги е било - кой ще излезе по-голям инат. Аз или тя😂
Днес ще й сваря още, че да има бебето да яде 😂

# 88
Miglenasky, какво казват онколозите за повишената АФ? Не препоръчват ли костна сцинтиграфия? Не знам дали вашият вид тумор дава отражение на костите. Не искам да ви плаша. Не съм специалист.

# 89
  • на20 километра от Бургас
Николче Hug   Добре,че под въздействието на коктейлите не си се прибрала с още една бройка домашен любимец, дето да  му  переш гащите:sweat_smile: Тоя поне след коктейлите щеше да те реанимира бързо.Ей,тук все секси бройки сте,Дали ако погрознеем,квартиранта няма да се изнесе,то се видя,че си търси красавици,голям хитрец Stuck Out Tongue                                                                                                                                                                                                                                             Уф,за килограмите.....аз съм на другия бряг.То голямо ядене пада,освиних се,то пържоли,дроб,манджи ,сокове ,супи,плодове,за баничките и рогчетата да не казвам,ииии нищо не качвам,грамче.Малкичко само,сега съм станала 47.5,а съм 167 висока,едни пищялки и вени стърчат.Айде поне на 49 кг.ще кандисам,ма не. Карай,да минат терапиите,тогава щеги мисля повече.                                                                                                                                                           DZ ,и нашия котарак персиец е същия хитрец,назландисва се на гранулите,все пази хладилника,ако може нещо  човешко,само зрънчо да не е.И той е дядо вече на 14 години,много е миличък,а и скоро тичахме и за него,замалко не си замина от чревна инфекция.Добре,че племенника е ветеринар,и бързо го оправихме.Нали са част от семейството,обичат ни толкова чисто и искренно                                                                                                                                
     Elefanta ,браво ,честито за хубавия скенер,всички да са такива.    .

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 13:13 от катеринка

Общи условия

Активация на акаунт