Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 65 998
  • 685
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Цитат на: WaltherP99 link=topi

От чисто любопитство , [b
това е към всички в темата[/b] , имате ли в обкръжението близи , приятели,гаджета , семейство , роднини , които да са запалени по парфюмите , със сравнително големи колекции , или вие сте "голямата черна овца" в очите на всички , която си дава парите за "миришещи водички" ?  
Около мен има доста хора,които или професионално с това се занимават под една ,или друга форма , или са с колекции от 40 парфюма нагоре , и се чудя дали съм голямо изключени,или не?

Само аз съм луда в семейството и приятелите ми. Ееее скромно луда с 160 бутилчици и 30 минита. Идея какво да помъкна на моренце.?  Chanel19  във фрагрантика.Nature Sunny

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:35 от chanel19

# 631
От чисто любопитство , това е към всички в темата , имате ли в обкръжението близи , приятели,гаджета , семейство , роднини , които да са запалени по парфюмите , със сравнително големи колекции , или вие сте "голямата черна овца" в очите на всички , която си дава парите за "миришещи водички" ?  
Около мен има доста хора,които или професионално с това се занимават под една ,или друга форма , или са с колекции от 40 парфюма нагоре , и се чудя дали съм голямо изключени,или не?
Най-близката ми приятелка има там някъде колкото и аз +/- 100, не са ни събрали парфюмите, а друга наша страст, но ето - оказа се, че и това ни е допирна точка. 🙂
Друг от приятелите с чак такава страст - не.
Сестра ми обича парфюми, но няма повече от 4-5. Племенничките и те сигурно по 4-5-6. Снаха ми е събрала вече над 10, от които поне 5 аз съм и купила или подарила.
И големият ми брат обича парфюми, но и той 3-4 има.
Понаучих още 2-3 човека да проявяват повече интерес към ароматите, радват ги.

Chanel19, по име не знам как се открива във фрагрантика, но на линка към гардеробчето на всеки, след member има един номер, това е личният номер на всеки с гардеробче и по него се открива човека лесно.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 22:03 от Анонимен

# 632
  • София
Цитат
Бих се радвала също ако знаете и разкажете за друг бранд с подобен вайб, френски или италиански
Athena аз също имам слабост към такива малки, местни, аптекарски води и аромати. Някои от тях обаче нямат междунаросни сайтове, или въобще не са онлайн, а други пък фалираха последните години.
Голяма и известна е https://farmaciassannunziata1561.it/, от където съм вземала козметика - кремове и арменски хартийки.
А пък тук https://www.papierdarmenie.fr/shop/en/ пак има арменски хартийки, като Роза и Армения са правени от Кюркджян. Винтидж хартийките миришат на Benzoin (не съм сигурна как беше на български) - ванилена смола, много уютна и прочистваща лошия и досаден домакински смрад. Розата е локумена и прелестна. Армения мирише на дървесина и хартия и ако беше парфюм щеше да е МОЙ, но го има само и на свещ.

# 633
Нямам други такива откачалки с безобразни колекции около мен. Някои се закачат и почват да проявяват по-сериозен интерес покрай мен, но засега не са се изпуснали до степен на мания, да кажем почват да поддават на по-широк спектър аромати. Но тук откакто се запознах с няколко парфюмни прекрасници, не се чувствам чак толкова самотно луда 😄

# 634
  • Варна/Лондон
Ох, не мога устискам да си дам и аз мнението за Мемо, с условието, че много харесвам бранда, а имам доста нишови, с които да го сравня. Имам 3 в момента - Марфа, Corfu и Sintra, тях си ги избрах по пирамида и усет, че ще ми харесат. Пробвала съм още 4-5, и от тях искам Siwa, Tamarindo, Luxor. Дано не пробвам още, че не знам. 😁
Относно зарибяването на хора около мен, една случка :
В чужбинска парфюмна група измъкнах под носа на един потребител желана бутилка, той ми писа, оказа се българче 😁, начинаещ парфюман. От дума на дума си хареса какво да пробва от моите, дойде даже да си избере и явно не очакваше толкова много избор, беше като дете в сладкарница 😁 За един - два месеца си купи 20 бутилки, и след всяка ми снима колекцията си😁 Хем го предупредих, че е заразно, ама не слушат младите. Иначе лични близки приятели нямам с големи колекции, но по групите
 '' познавам'' доста със завидни колекции, говоря от 300 нагоре и предимно ниш.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 22:30 от Джеронимо

# 635
Джеронимо, за такъв фен на Мемо може да ти е интересно да погледнеш и другия им бранд на тези двамцата - Hermetica.  Има интересни нещица и там, не че подстрекавам 😀

# 636
  • София
...
От чисто любопитство , това е към всички в темата , имате ли в обкръжението близи , приятели,гаджета , семейство , роднини , които да са запалени по парфюмите , със сравнително големи колекции , или вие сте "голямата черна овца" в очите на всички , която си дава парите за "миришещи водички" ?  
...
Парфюмната ми обсесия се отключи преди около 10 години за кратко и бях кротка до миналата година. За година си спретнах набор от 87 аромата, отделно са пробите и отливките. Отдавам го на своего рода терапия за душата следствие глобалните промени за човечеството и отношенията помежду ни.
Никога не съм трупала вещи и не мисля, че тази бройка е от вещоманство или снобизъм. Гледам на ароматите като произведения на изкуството. Представям си парфюмерист, който "налива" таланта си в шишенце, както художник разкрива своя на платно. Наясно съм, че тези творби са далеч по-комерсиални и в много случаи парфюмеристът не е само един, но си мечтая. Simple Smile В друг аспект, това е и зоната ми на комфорт и релакс. /Има и други, но не са за тази тема./
За жалост, никой около мен не е стабилно информиран парфюмно, за да си говорим за аромати и да разменяме парфюмни облачета. Не запознавам в детайли семейството какъв бюджет отделям за това, макар всеки да знае къде са шишенцата и да се възползва при желание.
От 3-4 месеца си напомням да се спра, но като човек мразещ забраните зная, че това ще се случи спонтанно - предстои ми нов проект, който ще изпълни изцяло свободното ми време. Може би, след 10 години ще се появя отново тук. Simple Smile
Желая на всички само радост от слабостите и никакви угризения за това! Purple Heart

# 637
Джеронимо, за такъв фен на Мемо може да ти е интересно да погледнеш и другия им бранд на тези двамцата - Hermetica.  Има интересни нещица и там, не че подстрекавам 😀
Имам един парфюм на Hermetica https://www.fragrantica.com/perfume/Hermetica/Patchoulilight-52014.html Трябваше да утилизирам едни точки от един сайт и го взех. Евтини опаковки, на снимката изглежда доста по-добре. Този златист картонен цилиндър е бутафорен и как още не съм счупила флакона се чудя. Според мен е "дневната версия" на POL. Усеща се много добре, носи комплименти, малко по-лек е и ми излезе по-евтин, та не ми се свиди толкова. Бяха доста намалени по едно време в скин козметикс, но не проявих интерес.Щом същите собственици държат Мемо, Hermetica някаква генерика ли се явяват?

# 638
Някой познава ли парфюмите Rasasi? Дамският конкретно със зебрата?
познавам някои, включително зебрата, няма отърваване от тях, страшно трайни, за съжаление за мен са непоносими.

# 639
Аз се успокоявам, че нямам никаква вина за поведението си - гените ми са виновни!
Освен майка ми - дългогодишен парфюман, която преди няколко години рязко намрази почти всичките си парфюми и раздаде повечето, имам две приятелки с подобен интерес (изключвам прекрасните съфорумки Flowers Cherry Blossom).
Едната, макар и голям ценител, не е чак толкова запалена, а на другата - ексцентрична и харизматична дама, не мога да стъпя на малкото пръстче, нейната колекция е голяма и невероятно качествена.

С близките си внимавам да не говоря много по темата понеже се опасявам да не досаждам, а колегите ми ползват парфюми в хомеопатични дози и купуват не повече от един годишно.

Добре, че го има форума, тук почти успявам да си представям, че съм съвсем в ред! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 640
Джеронимо, за такъв фен на Мемо може да ти е интересно да погледнеш и другия им бранд на тези двамцата - Hermetica.  Има интересни нещица и там, не че подстрекавам 😀
Имам един парфюм на Hermetica https://www.fragrantica.com/perfume/Hermetica/Patchoulilight-52014.html Трябваше да утилизирам едни точки от един сайт и го взех. Евтини опаковки, на снимката изглежда доста по-добре. Този златист картонен цилиндър е бутафорен и как още не съм счупила флакона се чудя. Според мен е "дневната версия" на POL. Усеща се много добре, носи комплименти, малко по-лек е и ми излезе по-евтин, та не ми се свиди толкова. Бяха доста намалени по едно време в скин козметикс, но не проявих интерес.Щом същите собственици държат Мемо, Hermetica някаква генерика ли се явяват?
Картоненият цилиндър е тъп, да. Но самите бутилки са много симпатични и солидни, наистина не им подхожда този афиф картон отвън. Не е генерика, съвсем друга концепция са. Тези парфюми не са на базата на алкохол (нямат никакъв алкохол, ура за на който му пука за алергени и алкохоли в козметиката, аз не съм от тях 😄) и всички са на базата на някаква тяхна иновативна молекула, която май присъства във всички заглавия. Този първия им парфюм е само и единствено въпросната молекула и на моя нос е нещо като дървесен муск и не ми е любим или нещо особено интересен. Нещо малко ми напомня Santal Blanc Serge Lutens като намерение, но Сантала го нося с удоволствие, а този не бих - нещо леко мръсно и гумено излиза на кожата ми https://www.fragrantica.com/perfume/Hermetica/Source1-52012.html
Patchoulilight не съм пробвала, но много харесвам Sandalsun, който ми напомня Galleria Vittorio Emanuele Trussardi, но в Sandalsun лешниците са по-изявени и топли. Харесах още и Greenlion (доста ми допадна този, като скандинавска версия на Червения чай Булгари, от една опера са ми и затова харесвам ) и Jade888. Тези двата последните са доста природно - чисто звучащи, без да са скучни или буквално нещо да ти напомнят като растение или нотка (hello, молекули хамелеони!) .

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 23:25 от tuali

# 641
И аз последната година се разкупувах с размах, той корона вирусът е виновен и увеличих двойно колекцията. Най-много покупки насляпо имам, макар че се опитвам да се ограничавам. Иначе съм парфюман от пет-шест години с уклон към нишовите. Нямам приятелки с парфюмна страст. Последно се смях, когато приятелки на майка ми я питали дали не работя в парфюмен магазин. Аз й подарява често парфюмите, които са ми омръзнали.

# 642
А как успявате да се сдобиете с толкова много и прекрасни произведения на изкуството? Аз с моята скромна заплатка, като си платя наема и нищо не остава. А така искам да пробвам и пробвам, пък и дрехи си купувам постоянно и съм много раздвоена винаги.. 😄

Имах 100мл Alien преди години и с времето го намразих. Сега не мога да го търпя върху себе си, върху друг ако се усеща леко не ме дразни. Та, понеже имам позиви за повръщане от този аромат, странях от другите аромати на марката, но онзи ден помирисах на блотер Аура и май много ми хареса. Мисля да си поискам мостричка да видим дали ще го търпя върху мен. Интересното е, че Аурата изобщо не е мой тип парфюм, но просто ми се носи нещо леко, приятно, тип миризма на душ гел.

# 643
  • София
И аз много често си задавам този въпрос, за намирането на парите
Иначе и аз съм навита да си поръчам мистрички, но никъде няма

# 644
За себе си мога да кажа, че парите, които миналата и тази година по обективни причини НЕ дадох за пътувания насам-натам и други обичайни забавления, голяма част се трансформираха в парфюмни пътешествия 😂

Общи условия

Активация на акаунт