Лидл 154 - Августовска жежка

• 114 007
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 770
И аз затова спрях да ги купувам. Не нося на люто , а и детето яде от тях. Не смея вече и аз.

# 1 771
  • София
Картофите по селски определено са пикантни - аз люто не ям, а пикантно не обичам особено, но все пак мога да хапна някакво количество към нещо друго.
Лучените кръгчета много ми харесват, на фурна ги правя като се старая да са хубаво изпечени. Усеща се панировката, разбира се, но и лукът достатъчно отчетливо.
Препаратът за пералня доколкото помня пишеше да се ползва на възможно най-високите градуси, но без предпране.
Когато ми трябваше нямаше в Лидл и по съвет от форума намерих в ДМ. 3 дни въртях празни перални после да се измирише остатъчния химичен аромат. Ще купувам и него само от Лидл занапред - когато има зареждам и ползвам след това.
Спреят за дамаски би ли станал за матрак? Не знам внушавам ли си, но май имам леко пожълтяване.

# 1 772
Аз 2/3. Останалата 1/3 ползвам да ицбърша гумата и люка, и да накисна чекмеджето.
Как накисваш чекмеджето?

# 1 773
Аз не смея матрак с нищо мокро да третирам, откакто на стария забърсвах така, после суших няколко дена на терасата, и покрих. И когато го погледнах след време, беше се образувало черно петно с мухъл. Купихме нов.

Тоя дунапрен как съхне...никак според мен.

Имам плътни надматрачни стелки в момента, които предпазват матрака.

Леми, ами в тясна купа, да не се разлива течността на ширина много. И му слагам първа единия край да кисне, после другият. Не помня доливаше ли се вода, много е дребен етикета, не можах да прочета, мисля че аз малко ливнах допълнителното.
Обаче люка и гумата светват с този препарат.

# 1 774

Леми,от двете страници всички без комплекта за прах.Имам две кожени якета и двете са естествена кожа ,пера ги в пералнята ,но и с това ще ги мина.Чантите ми повечето са цветни и потъмняват от допира до тъмни дрехи,или от дръжките синджир.Особено една жълта имам,там където се допира синджира е черна.На Медикс препаратите Рейзър ги ползвам много за баня и тоалетна,но аз поливам стабилно ,за да търкам по-малко.Препарата за хладилник не съм пробвала,но сега е момента .Цифовете ги ползвам за една мивка в лятната кухня,която е такава излята и става лигоч вътре много лесно .Спреят на Брикман за петна също ми харесва ,този за пот и дезодоранти е ефикасен също ако се ползва според указанията.
Тези гъби,които са само с вода ги ползвам за маратонки една и една за количката на малката.Но ако не са хубаво мокри се разпадат и вече имам една на половинка.Чудя се и за препарата за перални,моята има програма за самопочистване ,но ще взема един за селската,а може и в моята да пробвам,но на друга програма.

# 1 775
  • София
Относно гаранцията на уред, закупен от чужбина- бях питала на националния телефон.  Казаха, че по EAN номера следят уреда и важи гаранцията. Аз търсих ето тази микровълнова. Питах дали ще я има в Бг, казаха да следя брошури...Еми приятелка ми я купи от Белгия и ми я изпрати.

# 1 776
Другата седмица ще ходя основно за нехранителни неща,ако успея да стигна навреме ще взема бяла дъска и някоя дървена играчка за детето. От хранителните единствено контра филе и  сиренето Бри набелязах,както и любимото ми грозде Велика. Миналата седмица щях да купувам, но беше отвратително на вид и си купих 2 кг от близкия зеленчук,дано тази път е хубаво

# 1 777
Здравейте!
Правилно ли разбрах, че препарата за почистване на пералня от Лидъл не оставя химична миризма след себе си? Имам купен от преди месец и половина и все не стигам до него.
 На опаковката му няма ли указано на колко градуса се пуска цикъла?

# 1 778
  • софия
Здравейте!
Правилно ли разбрах, че препарата за почистване на пералня от Лидъл не оставя химична миризма след себе си? Имам купен от преди месец и половина и все не стигам до него.
 На опаковката му няма ли указано на колко градуса се пуска цикъла?
Правя го по това указание без центрофугата.
Цитат
....почистващ цикъл. Може да се ползва специализиран препарат за почистване на перални, а ако не можете да намерите такъв, пуснете пералнята на 95° с половин доза прах за бяло пране. Пералнята и в двата случая трябва да е празна, без пране вътре, а програмата трябва да е най-дългата възможна без предпране. Оставете пералнята да завърши програмата без да спирате центрофугите. После почистете филтъра.
https://bg-mam.ma/p/1351306/43119867

# 1 779
Аз не съм забелязала такъв аромат по дрехите в следващата пералня. Даже последно по грешка бях взела препарат за миялни машини, питах в друга тема потребител, на когото вярвам, и ми казаха да си го ползвам и за пералня. Та него ползвах..ок си чисти.
Според мен режим самопочистване не би могъл да постигне ефекта на почистване със специализиран препарат, съдържащ съставки против мазни наслагвания, котлен камък и прочее гадости.
Почиства се на висок градус - от 60 нагоре, за да има смисъл. Високите градуси дезинфикцират, освен всичко друго.

# 1 780
Пералнята ми има програма за почистване на 95 С- ползвам я редовно. Като за тази програма не е посочено добавянето на какво и да било в инструкциите на уреда. Пускала съм я с прах за бяло.
Отделно аз съм решила, че искам с препарат - съответно очаквам в неговото упътване да пише на каква температура се ползва. Щото нали активните вещества правят едно на 40 С, друго на 60 С, трето на 90-95 С.
И конкретно миризмата ме вълнува, защото не понасям силни миризми. Друг потребител сподели като недостатък за препарат от ДМ, че има силна остатъчна миризма на химия - не просто ароматизант.

# 1 781
Имам препарата за перални машини - от предно пускане, по-късно ще ви снимам указанията.
Edit:
Ето ги, надявам се да се чете (при увеличението малко се влоши качеството на снимката)

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 12:07 от fenyx

# 1 782
Трябва да се пуска центрофуга ..
Да се махнат всичките гадини ..
Така беше писано в темата за перилни препарати .
Пуска се висок градус /минимум 60С/ ..
Аз пускам на 70 С ..
Задължително без предпране .

# 1 783
  • Sofia
Липсва ми определение за новата брошура... някак уж нищо особено, ама като си погледна списъка...
Почти всички ПиЗ;  ориза Баланс; стафидите Джъмбо и любимото ми дом. пюре (след като си проверя наличностите), тофуто ще видя и дъските за рязане (и най-вероятно няма да са моето), на препарата за петна и гъбата мисля да дам шанс; кошовете за пране обмислям, а ми е любопитна и "двойната кофа за боклук".
С Лидл+ ще си взема от каничките сметана; Бри и босилека ще видя какъв е.

# 1 784
А имало ли е риган в саксия, не помня да съм виждала?
Вярно, че в новата брошура не е само брито, доматеното пюре също харесвам +…, да не се заглеждам много.
Колкото до двойната кофа за боклук- понеже ползвам от този тип (не е от Лидл) - това е удобно, ако събирате разделно, в противен случай няма смисъл.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 12:21 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт