На море в Гърция 2021 - V

• 53 844
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Според мен е този - https://goo.gl/maps/3srEGZ29bnzRgTNG6. Хубав не бих го нарекла, именно приемлив. Водата е чиста, таверната е добра.

За Анес сме купували онлайн билети - от техния сайт, нямаше тогава Ферихопър, но може да има покрай вируса промяна. Пробвай да им се обадиш по телефона. Скиатос е натоварена дестинация (в нормални години, сега нямам идея) и според мен е добре да има резервация за кола, 1 септември си е активен сезон.

# 106
Моите фаворити са Porto Limnionas
Xygia
В момента водя преговори с хлапето за Porto Limnionas. За Xygia се споразумяхме. Какво да го правиш, иска си пясък или камъчета поне, да си развива занаятчийството с кофичките по плажа. Още съм и длъжна за Балос миналата година. Слезе и изкачи  обратно стълбите без много да мрънка като 5 часа не се спря за момент.
Една пещера от Маратониси.

# 107
Elyon Brown,
за пясък най-хубави са Геракас и Дафне, но до втория е доста черен пътят.

# 108
  • София
Здравейте, като стана дума за Волос. Ще спим на 10 км западно от Волос. Четох, четох и установих, че всички части на Пелион са интересни. Какво ще ми препоръчате като задължително да видим, като за първи път в района? Ще сме 7 нощи. Не търся бийч барове. То май и няма много в този район. Търся спокойни и красиви места. Мисля, 3-4 дни по източното и 3-4 дни по западното крайбрежие.

# 109
Здравейте, като стана дума за Волос. Ще спим на 10 км западно от Волос. Четох, четох и установих, че всички части на Пелион са интересни. Какво ще ми препоръчате като задължително да видим, като за първи път в района? Ще сме 7 нощи. Не търся бийч барове. То май и няма много в този район. Търся спокойни и красиви места. Мисля, 3-4 дни по източното и 3-4 дни по западното крайбрежие.

Привет. Има доста впечатляващи места в района. Може един ден за отделите за Макриница-страхотно селце с автентично запазени старинни къщи с невероятни гледки. От там на изток, може да от седнете в Агиос Йоанис (има доста места за отсядане). Задължително посетете селцето Ntamouchari, където са снимани сцени от Мама мия, освен това има невероятни тавернички. Хубави плажове в района - Plaka Beach,   най-известният Милопотамос, Limnionas Beach. По-на юг, ако решите да попътувате от източната част  Potistika Beach, Morita Beach, Mikro. Имайте предвид, че всички са неурбанизирани,  а на някои като Morita няма от къде да си купите нещо. Пътищата в района са с много завои и бавно се пътува. Често от източната част на полуострова има вятър и големи вълни.
От западната част - наше любимо място е Милина и плажовете на юг (но е голяма пустош) - Tzastene Beach, Marathias beach  и  Koukouleika. Приятно местенце за отсядане е Marianthi apartments. На север, може да разгледате Afissos (приятно за разходка, терасовидно разположено) и Лефокастро (изключително затънтено селце, но между двете има приятни плажчета). На север вече, може да посетите Кала Нера, ако искате по-туристическо място ( на мен не ми допада). За толкова дни, обаче ще се убиете от път. Препоръчвам ви да се съсредоточите на едната част от полуострова (западната или източната), а по-нататък да разгледате другата.
Ако сте почитатели на анасоновите напитки-в района почти никой не пие узо. Пробвайте местното ципуро, а във всяка таверна има "ципуро мезе" - представлява малка бутилчица напитка с няколко местни специалитета под формата на мезе-заслужава си. А във Волос има специални таверни, които го предлагат - Bokos и  Papadis.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 00:16 от salex_n2

# 110
  • софия
На Пилио препоръчвам и влакчето от Ано Лехония до Милие - https://www.trainose.gr/en/tourism-culture/train-and-recreation/the-pelion-train/ Много приятна разходка през големи красоти. Влакчето се движи не много бързо, а вагончетата имат и външна платформа, на която можеш да застанеш и наблюдаваш гледката. Отиване и връщане отнемаше около половин ден.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 07:59 от zvаnchе

# 111
Elyon Brown,
за пясък най-хубави са Геракас и Дафне, но до втория е доста черен пътят.
Благодаря!
Ще се опитаме значи да ги вместим в графика някак си Grinning

# 112
Антигенните нали сега се качват в his.bg , защо мислите, че не се отчитат?

Ами моя го няма. От кога ги качват ?
Старите антигенни тестове ги няма в his.bg. Единият вариант е да се обадите в лабораторията и да си искате Национален референтен номер. Като ти го дадат ще си намериш теста в сайта.
Новите антигенни тестове ги качват веднага.
Като си отвориш теста в сайта на лабораторията, най-отдолу има НРН-национален референтен номер.
Влизаш в his bg, изписваш си всичко както си е и то излиза.

Благодаря. Ще се обадя в лабораторията.

Обадих се. Казаха ми , че и сегашните им тестове също нямат Национален референтен номер и досега никой  не се е оплакал, че не са го приели на границата.
Така,че ще рискувам. Ако се заядват на границата, ще си направя на място.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 10:26 от milenag

# 113
Дали да запазвам фериботите Игуменица - Корфу - Игуменица - Пакси - Игуменица предварително онлайн? С кола сме.

Става дума за 26 август - 04 септември.

От ферито Kerkyra, разбира се, ме посъветваха да запазя по-скоро и ми казаха, че при запазване онлайн ползвам -50% при запазване онлайн за пътуването Игуменица - Керкица и Керкира - Игуменица, но не видях да се начислява подобна отстъпка (не съм стигала до последна стъпка). Дали има някакъв рефънд, ако нещо се обърка пътуването (май не?)?

# 114
  • София
Дали да запазвам фериботите Игуменица - Корфу - Игуменица - Пакси - Игуменица предварително онлайн? С кола сме.

От ферито Kerkyra, разбира се, ме посъветваха да запазя по-скоро и ми казаха, че при запазване онлайн ползвам -50% при запазване онлайн за пътуването Игуменица - Керкица и Керкира - Игуменица, но не видях да се начислява подобна отстъпка (не съм стигала до последна стъпка). Дали има някакъв рефънд, ако нещо се обърка пътуването (май не?)?
Дава 50 процента намаление в сайта на Kerkyra Seaways, но в него или в този на другата компания прочетох, че билета важи само за курса, за който е закупен.
Хич не смятам да купувам предварително, първо ще видя какви цени ще дадат на място за Лефкими и за Керкира и тогава ще решаваме как да пътуваме.
Отделно не се знае колко ще се забавим на границата и по пътя. Както дойде, само да стигнем до там.😂

# 115

Дава 50 процента намаление в сайта на Kerkyra Seaways, но в него или в този на другата компания прочетох, че билета важи само за курса, за който е закупен.
Хич не смятам да купувам предварително, първо ще видя какви цени ще дадат на място за Лефкими и за Керкира и тогава ще решаваме как да пътуваме.
Отделно не се знае колко ще се забавим на границата и по пътя. Както дойде, само да стигнем до там.😂

То и аз съм изправен пред същото, но дали ще има места е въпроса...

# 116
Винаги има места за Корфу, те фериботите са през час. За Пакси е малко по-различно, защото е само веднъж дневно, но пък и там не ходят толкова хора (ние не сме купували онлайн билети, защото нямаше такава опция).

# 117
  • София
През час - час и половина има фери. Все ще се вредим в някое.

# 118
Поздрави от Корфу!
Пътувахме с Kerkyra Seaways. Билетите ги купих онлайн, даде ми 50% отстъпка, но ние имахме нощувка в Мецово за разхлаждане и наяждане, и часът не ни беше проблем. На сайта на компанията пишеше, че онлайн билети са възможни до 2 часа преди курса. Лек път и приятна почивка на всички!

# 119
Гърция в червената зона ли е вече?

https://coronavirus.bg/bg/news/2204

Общи условия

Активация на акаунт