На море в Гърция 2021 - V

• 53 691
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Почти 394 на 100 хиляди вече е заболяемостта за 14 дни. За съжаление има съществено нарастване спрямо миналата седмица - беше 357.

# 541
  • Бургас
Ние ще пътуваме на 26 август и също се чудя за нашите сертификати.
Синът ми има Янсен,поставена на 6 август,а аз Пфайзер на 12 август.
Ако се брои денят след поставянето,значи на 26 стават точно 14 дни,но къде мога да го проверя,че да съм сигурна?
Споменахте за гръцко приложение.Може ли повече инфо?Много се притеснявам!

Освен това снощи разбрах,че приятел е имал проблеми с влизането във Франция с Янсен.Изискват повече от 14 дни.Дали и за Гърция е така?

# 542
  • София
Французите искат 28 дни от Янсен, гърците 14 дни за всички ваксини.  С гръцкото приложение от първа страница се сканира сертификата и ако е валиден, светва в зелено.

# 543
  • София
Според закона срокът се брои от деня след някакво събитие.

# 544
  • Бургас
Благодаря!Дано се справя с приложението!

# 545
  • София
Ние ще пътуваме на 26 август и също се чудя за нашите сертификати.
Синът ми има Янсен,поставена на 6 август,а аз Пфайзер на 12 август.
Ако се брои денят след поставянето,значи на 26 стават точно 14 дни,но къде мога да го проверя,че да съм сигурна?
Споменахте за гръцко приложение.Може ли повече инфо?Много се притеснявам!

Освен това снощи разбрах,че приятел е имал проблеми с влизането във Франция с Янсен.Изискват повече от 14 дни.Дали и за Гърция е така?

Това е гръцкото приложение

https://covidfree.gov.gr/

Като се инсталира отнастройките се сменя езика с английски.

Снощи проверих нашите сертификати като сканирах кода, даде че са ок. Но предполагам ще светне зелено на 14 ден, ако го проверите днес, вероятно ще даде че не е валиден, защото не са минали 14-те дни.

# 546
  • Бургас
Мерси много!
Ще каже човек ,че за пръв път ще пътувам,толкова много се притеснявам!Ще откача!

# 547
  • Пловдив
Спокойно, всички сме стресирани с оглед ситуацията. И ние утре пътуваме и все се чудя дали не пропускам нещо -
1. 2 ваксини + 2 теста /за 4ма/
2. ПЛФ /1/
3. Чекирани сме за полета /4ма/
4. Паспорти, пари и багаж Simple Smile
И въпрос към който летя по-рано от Крит към България с Райън - качват ли без тест /смятаме да правим, като се приберем/ и приемат ли мобилни бордни карти?

# 548
Може без тест, поставят те под карантина и можеш да изпратиш резултат от отрицателен тест, направен до 24 ч. след пристигането.
Навсякъде се минава с бордни карти през телефона.

# 549
Уж навсякъде пише, че Ханя не приемат бордни карти от телефон, а всъщност на място видях хора, които минаха така. Ние си ги бяхме разпечатали в един хотел.

# 550
Момичета, а за полет с wizz София-Ханя трябва ли в София да се редим на гишетата за чек-ин?

# 551
здравейте,

препоръчайте самостоятелно място(апартамент, стая с кухненски бокс и баня към нея-подобни) за отсядане в Александруполис или достатъчно близо в района, да е на пешеходно разстояние от плаж, за трима, с опция за домашни любимци, около 40-50 евро на вечер приблизително,благодаря

# 552
Спокойно, всички сме стресирани с оглед ситуацията. И ние утре пътуваме и все се чудя дали не пропускам нещо -
2. ПЛФ /1/
И въпрос към който летя по-рано от Крит към България с Райън - качват ли без тест /смятаме да правим, като се приберем/ и приемат ли мобилни бордни карти?
Всичко изглежда точно.
Приятно прекарване

# 553
2. ПЛФ /1/
Да качват без тест за България и Ryanair  приемат мобилни бордни карти,Wizzair само разпечатани.

# 554
  • София
Къде направихте здравните застраховки?
Дженерали не покриват Ковид, предлагат ми Лев Инс.
Ходих до друг брокер, който излезе супер не компетентен и не знае какво предлагат компаниите… направо не знам какво да правя. В неделя рано тръгваме!

Общи условия

Активация на акаунт