Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 338
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, нямам информация конкретно за Izzy, но масово училищата не предлагат такава опция. Със сигурност обучението в повечето коментирани тук училища (СС, Питагор, Климент Охридски, Българско школо) е целодневно. Такова е официално в ПУК и в детските градини, но там вероятно бихте имали по-голям шанс за компромис и взимане по-рано.

Здравейте, последните два дни прекарах в четене на последните 2 теми, прекрасни сте и съм благодарен, че ви има!:) Имаме момиченце на 5 и малко, не е ходила и не ходи на ДГ, от догодина - ще тръгва директно на ПУК. Бърз въпрос, има ли ЧУ с полудневна ПУК? Виждам, че СС и Питагор са официално на цял ден, предлагат ли като опция детето да се взима на обяд? При Izzy как е - там виждам, че почват от 5-годишни, какво трябва да е нивото на английски, ако искаш да почнеш направо от 6? Благодаря предварително на всички отзовали се, хубав ден!

# 661
В Питагор казаха, че децата могат да се взимат в 15.30, но не препоръчват, защото ще пропускат така допълнителните занимания

И да питам освен в системата им, очаква ли се да получа официален имейл, че детето е прието, и някой знае ли откъде да намеря намеря документи за записване? Не намирам нищо в сайта им.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 13:39 от BundleOfLove

# 662
Навремето само от системата се проверяваше, това за Питагор, там излизаше статута на детето - прието, неприето или резерва.

Полудневно няма как според мен в ЧУ, те си имат целодневно часове, английски няма нужда да знае, започват го в ПУК, но за Изи не знам как е, там може и да искат английски. В Азбуки също искали английски за ПУК, и то на високо ниво. В другите ЧУ не искат.

# 663
  • Отвъд алеята зад шкафа
В ДГ също е целодневно, имат учебни занимания и след обедния сън.

# 664
  • София, България
В Питагор казаха, че децата могат да се взимат в 15.30, но не препоръчват, защото ще пропускат така допълнителните занимания

И да питам освен в системата им, очаква ли се да получа официален имейл, че детето е прието, и някой знае ли откъде да намеря намеря документи за записване? Не намирам нищо в сайта им.

Някъде беше споменато в сайта, че няма да се получи никакъв имейл, а само ще се отрази в тяхната платформа.

Ето какво има на сайта за документи:

Записване на приетите деца.
След този срок мястото на детето не се пази.
Необходими документи:
Пакет документи на училището /по образец/.
Акт за раждане /за сверяване на данните/.
При записване родителят внася капаро на стойност една месечна вноска от таксата за обучение, която не се възстановява в случай на отписване на детето.

# 665
Да, знам, аз този образец обаче не го намирам, ще им се обадя да питам

# 666
Благодаря ви за бързите отговори! В държавните училища (за 2021/22, за следващата ги няма обявени, но предполагам на 90% ще са същите) масово ПУК е полудневно, лошото е, че най-реномираните ДУ не предлагат ПУК и ако сме в ДУ, ще трябва да сменяме от 2023 отново. Освен това забелязвам, че приемът от 1 клас в ЧУ е доста ограничен, предполагам, че голяма част от първокласниците просто продължават от ПУК?

# 667
  • София
Да, знам, аз този образец обаче не го намирам, ще им се обадя да питам
Ще ви дадат документите на място при записването. Няма какво да търсите предварително.

# 668
  • София, България
Нещо разбра ли се за стипендиите в Питагор?
Изпратих писмено запитване и не ми беше отговорено.

# 669
  • София
За Иззи- не се изисква да е супер, но да може да слоби някое изречение и да разбере, като го питат на колко е години и как се казва, елементарни разговори. Полудневно няма, организацията е до 16:30  за ПУК (6 годишни).

# 670
Добре дошъл, Дидо, че Ежко нещо се загуби и само жени останаха тук с изключение на мен,😂

Точно така, огромната част от първокласниците в ЧУ продължават от ПУК. Има по една-две бройки прием, ако някой се е отказал. За Питагор тази година беше по-различно, защото се разшириха с новата сграда и приеха повече деца не само в първи, но и в горните класове, обаче как ще е за следващата учебна година нямам идея. Но в частните в ПУК придобиват изключително много умения и знания, които после може би ще е трудно да се наваксат, ако детето ходи в ПУК полудневно или в градина. Но всичко е индивидуално, има и деца, дошли направо в 1 клас, които си се справят прекрасно.

# 671
За Иззи- не се изисква да е супер, но да може да слоби някое изречение и да разбере, като го питат на колко е години и как се казва, елементарни разговори. Полудневно няма, организацията е до 16:30  за ПУК (6 годишни).

В Иззи вече искат малко повече от това по английски..или така се твърди. А и децата в ПУК вече са до 17ч. Имат си плътно 10-11 часа...може би единият е игра от тях де... Сигурно и може да се пропуска някой последен час ако е спорт, но не е устойчива практика.

# 672
  • София
Нещата се променят явно, ето за 2 години промяна Simple Smile

# 673
В държавните училища (за 2021/22, за следващата ги няма обявени, но предполагам на 90% ще са същите) масово ПУК е полудневно, лошото е, че най-реномираните ДУ не предлагат ПУК и ако сме в ДУ, ще трябва да сменяме от 2023 отново.
Ако желанието ви  за 1 клас е реномираното ДУ , в което няма ПУК, то запишете детето в ПУК в някоя детска градина. Потърсете - за 4 група се освобождават места почти навсякъде. Това че ще сменяте мястото  отново за 1-ви клас , може би Ви се струва проблем, но все пак 99% от децата сменят- изключение са тези, които карат ПУК в училище , било то държавно или частно.
За ранното вземане-ако детето не е ходило до сега в детско заведение, може би по-добре да си е по цял ден, за да свиква с някакъв училищен  ред....

# 674
  • София, България
За мен не е нормално да се иска чужд език за ПУК, но явно съм старомодна.
Имам наблюдения, че повечето деца на 4-5 години нямат още богат речников запас на собствения си, майчин език. Каква може да е причината да се иска втори език от  5 годишни?

Общи условия

Активация на акаунт