Априлски бебчета 2022

• 40 040
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Индивидуално е, да.
И аз го знам това за втората бременност. Но при моята втора бременност определено не го усетих преди 16гс (моята плацента беше предна). А за килограмите - бях като анорексичка глътнала балон.
Сега ако всичко е наред, ще видя как ще е с тази бременност.

# 451
На мен само ми се лежи, не ми се ходи по разходки, а по принцип бях супер активна. Ако се оставя сега и целия ден ще лежа. Сутрин като стана до обяд ми е лошо, след това пак ми е лежерно и чак след 17 часа сякаш идвам на себе си и ставам по-активна. На мен следващия преглед ми е на 21.09. Коремът ми е страшно голям и издут, направо не е за вярване. Аз съм слаба, но винаги съм имала корем. Явно заради това сега така драстично порасна. Тялото си мажа с Мустела лосион за тяло.
То като се замисли човек не си е работа да си бременна по време на Ковид. Нито върви да ходиш на кино, театър, да сновеш по магазини и т.н. Но здраве да е, само финалът да е щастлив за всички ни! 🍀

# 452
Аз съм по същият начин. Само че на мен нещо ми и премалява, а хемоглобинът е добре, та ще видим доктора какво ще коментира. Аз имах и отлепяне на сакчето и докато не се спрях наистина да лежа повече, зацапването не спря.
Нямам търпение да се пооправя малко, защото съм активен човек и обичам разходките навън.

И моята кожа е страшно суха. Взех направо Био Ойл, да видим.

# 453
  • София
Аз в 11 г.с нямам усещания за движение, но пък последната една седмица не мога да заспя по два часа. Хем ми се спи, хем де въртя като луда, нищо не ми е удобно и естествено от много въртене ми става лошо и започвам да дишам тежко. Сутрин в момента в който се събудя , абсолютно същото се повтаря … има ли мама която страда от липса на сън и какво приема за по-лесно заспиване ?

# 454
  • Sofia
... последната една седмица не мога да заспя по два часа. Хем ми се спи, хем де въртя като луда, нищо не ми е удобно и естествено от много въртене ми става лошо и започвам да дишам тежко. Сутрин в момента в който се събудя , абсолютно същото се повтаря … има ли мама която страда от липса на сън и какво приема за по-лесно заспиване ?
Аз съм по същия начин от положителния тест, само че + сърцебиене. В 7гс +4 съм.
Вечер не мога да заспя по два-три часа, ставам в 6:30, после през деня съответно съм като парцал.
Питах АГ дали мога да пия поне валериан. Каза, че може. За жалост не помага особено. Понякога си правя и чай от мента, ама и това не помага.
От зор си взех отпуск една седмица. Не ми се мисли как ще я карам пак от понеделник.

# 455
  • София
Аз точно поради тази причина излизам болничен от 20ти. Мъжа спи аз се чудя какво да правя по цяла нощ. Да сърцебиене също имам , и дори на моменти огладнявам но мисля че това по-скоро е от скука да правя нещо хахахах

Чудя се за възглавница за бременни , но не съм се решила. Ако някоя мама си е взела вече нека сподели мнение и сайт.

# 456
Аз имам проблеми със съня от преди да забременея. Случиха се някои лоши неща в семейството, които ми отключиха това състояние. Успявам да се справя с разни “техники” за отпускане. Колкото и да е против правилата, на мен ми помага вечер преди заспиване да гледам една серия на Модерно семейство. По принцип при нарушения на съня не е препоръчително да има екранно време няколко часа преди лягане. Ако не мога да заспя  си представям как събирам всички мисли, които ми пречат в една форма (всеки път е различна) и започвам да я оглеждам тази форма. Давам й цвят, име, мирис. Това ми помага да отпусна съзнанието си и да се абстрахирам от хвърчащите мисли. Също така си представям как след всяко издишване тялото ми се отпуска и потъва в леглото. Понякога слушам и някакви “sleep meditation” подкасти в Спотифай. За сърцебиенето (при мен и това беше психосоматика) взимах Валидол и винаги ме отпускаше. Сега не смея да го смуча. Забелязах, че имам сърцебиене, ако ям по-тежка храна за вечеря. Не знам дали не е някой сигнал за проблем при мен, но ако се храня по-леко (с по-малко въглехидрати) нямам проблем сега. Преди няколко седмици вечеряхме пица и се въртях до 3ч през нощта със сърцебиене. От тогава гледам нещо по-здравословно.
Най-вече е важна нагласата. Ако си легна с мисълта “сега ще имам сърцебиене и няма да спя” точно това се случва. Като не мога да заспя се изнервям и съвсем се провалят опитите. Затова с времето се научих да се отпускам и да не мисля за това и някак ми помага.

Споделям тези неща, защото имаше по-назад молба за идеи. Надявам се да съм полезна на някой, че безсънието е ужасно нещо просто.

# 457
На мен ми помага да пия чай, обичайно си правя мента маточина и мащерка, понякога добавям и лайка. Определено ми действа отпускащо. Също карам мм да ме разтрие и това ме отпуска. И най-вече, като имам един 9-месечен бебок, вечер съм като пребита и заспивам мигновенно 😂

# 458
Привет, момичета. Честит първи учебен ден, нашата петокласничка така се вълнува, няма търпение да отиде да разкаже на всички, че ще става кака Heart Eyes

Момичетата със сърцебиене, споделяли ли сте с АГ за това, пускали ли са ви TSH, обикновено при проблеми с него има сърцебиене, моя падна рязко от хориомона и аз имах тупа-лупа Grinning ще го пускам пак в събота, но мисля, че са се пооправили нещата защото понамаля.

Относно заспиването- цял живот съм проблемно заспиваща, но преди около 1/2 година започнах да правя една техника за дишане и това зверски ми помага, то си надрусване с кислород направо и медитация в едно. Не случайно при раждане казват "дишай, дишай" тогава пак правят същото Joy
Някой каза, че не било полезно сега, това защо? Ще взема да питам Док да не направя някоя беля..

# 459
Жоржи, къде изследваш тсх? И аз трябва да го пускам тези дни, но се чудя къде, защото в Цибалаб ми излизат завишени стойности, в лабораторията на клиниката си го пусках до сега, но ми е далече и искам вече на друго място.....
Иначе и аз знам, че заради тсх може да има сърцебиене.

# 460
Ох Winter, така ми е хубаво, че и в тази тема сме заедно Blush

Преди пусках в Пролабор с/у Майчин дом, много са им точни резултатите и винаги е мега спокойно там. Сега, защото пускам доста неща всичко е в лабораторията на Токуда, но ходя събота и неделя когато няма хора (тогава не работят с направления). Там ТСХ дава до 0,3 отклонени, но пак ми е ок и моята АГ е Ок с тази лаборатория, просто пускам и АнтиХа активност, заради клексана, а то е специфично и не го правят навсякъде.

# 461
  • Sofia
Момичетата със сърцебиене, споделяли ли сте с АГ за това, пускали ли са ви TSH, обикновено при проблеми с него има сърцебиене, моя падна рязко от хориомона и аз имах тупа-лупа Grinning ще го пускам пак в събота, но мисля, че са се пооправили нещата защото понамаля.
Казах на АГ за сърцебиенето и ми каза, че е най-вероятно от ТСХ. Ама аз не го вярвам. При положителния тест ТСХ беше 2.7 и веднага се консултирах с ендокринолог и ми вдигна дозата. По принцип от много време насам съм си застопорила стойностите между 2/3 и никога не съм имала подобни оплаквания.

ТСХ реших да пускам в най-близката манипулационна - тя е на Рамус. Така реших, защото първо съм трудно подвижна с две деца, и второ там има по-малко хора. Бременна и по време на пандемия предпочитам да не се бутам там, където има много народ. Все е лаборатория, и да има отклонения едва ли са фрапантни.

Преди 3 месеца бях на профилактичен преглед при кардиолог и й споделих, че като ходя на преглед, пулса ми скача до небето (много съм притеснителна, че и хипохондричка 😊). Прегледа ме и каза, че няма нищо обезпокояващо и всичко си  е в норма. Нямам противопоказания за забременяване, но ако забременея бременността ми ще се води високорискова по куп причини (възраст, минали две секцио, високорискова тромбофилия и фамилна обремененост във връзка с тромбофилията, предишна загуба... ). Каза ми, че на мен ми трябва спокойствие и от време на време нещо от типа на Валидола. (При първата бременност питах за Валидола и АГ ми каза, че може.)
Така, че не изключвам при мен проблемът да е на психическа основа, защото се появява само когато е време за сън. Но ако продължи да ме мъчи още седмица-две пак ще отида на кардиолог.

Иначе и на мен ми помага да си пусна някой сериал, който не изисква внимание. Опитвам се и аз да прилагам някакви техники на дишане, защото съм чувала, че когато си налагаш да дишаш бавно и дълбоко, това забавя и пулса. Е да де, ама явно на мен нещо ми куца в техниката, защото вместо да се забави, се ускорява.
Забелязах също, че за да мога да заспя, не трябва да се фокусирам върху сърцебиенето, а да го игнорирам доколкото е възможно.

Утре съм на преглед при друг АГ и него ще го питам какво мога да направя, защото хич не ми се иска да излизам в болнични на толкова ранен етап и за такава глупост (погледнато отстрани).

Честит първи учебен ден на учениците 🎉🎈! И моят големият е ученик - втори клас. Той все още не може да каже на никого, защото още не сме им казали. Изчакваме да видим как ще потръгне бременността.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 11:49 от Brin de muguet

# 462
Мацки, аз утре влизам в 12 г.с. и да ви кажа не усещам нищо още. С първата бременност усетих малката като бях в 14 г.с. Дори първия път се зачудих какво е. То е доста особено чувство. Все едно рибка плува в корема ти. Сега не вярвам да усетя по-рано, въпреки, че е втора бременност.
Момичетата със сърцебиенето, вече са ви написали да погледнете ТСХ. Това беше първото нещо, за което се сетих и аз, докато четях.

# 463
  • София
Аз ТХС пуснах още в 6/7 седмица някъде , заедно с витамин D и B12. Тогава Всичко ми беше ок само за D ми изписаха едни капки.  Всички изследвания си ги пускам във Вита, ако е нещо по-специално ходя в бодилаб.

# 464
Момичета, имайте предвид, че ТСХ по време на бременност варира доста заради хормоните, знаете каква буря ни е в телата. Аз само казвам, всеки си преценява, моето от 2,34 беше паднало до 0,56 без да сме променяли дозата, само заради хориомона.

Brin ти ако си хипохондричка, ела ме виж Joy последния път се смяхме с кардиоложката, че освен сърцето ми хлопа и дъската. Правя само синусови тахикардии на нервна почва. Отделно вися и при ангиоложката - томбофилии (високо рискови), предистория (това ми е 7-ма бременност) и за капа е инвитро Close
От опит през годините споделям, че Рамус ми дават най-голямо отклонение в резултата преди последния ми трансфер там ми излезе ТСХ 1,8, а в Полабор 3,65...

Общи условия

Активация на акаунт