Лежащи мами - 48

• 62 419
  • 852
  •   1
Отговори
# 510
Момичета вие позволявате ли си да лежите по гръб или в полулегално състояние.
Аз и с двете бременности почти до края си лежах често по гръб - стига да ти е удобно и да не се замайваш няма проблем.
Също и полулегнала на възглавници.. нямаше как и двете бременности по няколко месеца да си изцяло легнала - ставаше ми лошо и започваше да ме боли главата ако лежа цял ден.

# 511
Аз дъм постоянно по гръб и в полу легнало положение, когято лежа. Не виждам проблем

# 512
Момичета вие позволявате ли си да лежите по гръб или в полулегално състояние.
Аз и с двете бременности почти до края си лежах често по гръб - стига да ти е удобно и да не се замайваш няма проблем.
Също и полулегнала на възглавници.. нямаше как и двете бременности по няколко месеца да си изцяло легнала - ставаше ми лошо и започваше да ме боли главата ако лежа цял ден.
Мен по скоро ме притеснява факта да не тежа на шийката, тъй като съм със серклаж.

# 513
Аз не съм имала серклаж.
По принцип една от причините да се препоръчва лежане (а не стоене или седене) е именно защото колкото по-голямо става бебето и тежи на шийката спомага за скъсяването, но в полулегнало положение натиска не е толкова голям, а и все пак няма да бъдете постоянно в тази позиция.

# 514
Също в по-напреднала бременност когато лежим по гръб, матката ни притиска главната вена. И ако лежим по-дълго време, това може да попречи на притока на кръв и хранителни вещества към плацентата и бебето.
Аз си лежа по гръб не издържам постоянно на една страна, но гледам да не е за много дълго време.

# 515
С първото дете бях направо без шийка 5мм. Лежах само и то точно полулегнало през деня. А нощно време настрани . Ако станех  или пък вървях имах чувството, че ще изпадне, такова голямо налягане и натиск долу. Но го докарах  до 38с. 3740 се роди. И то ми изтекоха водите,

# 516
Мами, стискайте ми палци. Снощи влязох отново по спешност в АГ заради кантракции лекарите казват,че съм с голямо разкритие мехура бил направо във влагалището. Бият ми инжекции за дробчетата на бебка да се отворят и на мен да нямам болки ....  Не знам на някой случвало ли му се ..... 😓😓😓😓 Казаха ще лежиш колкото устискаш. В момента съм 28 г.с. не знам колко ще издържа.....

# 517
Callum, вярвай, че всичко ще е наред!!! След 28ма седмица дори и да се роди шансовете са огромни! Всичко ще бъде наред!

# 518
Nimsi, при миналата си бременност многократно ми изолираха същите бактерии - е.коли и ентерококи. От къде се взимаше това чудо, не знам. Все бях на венозни антибиотици. Не съм имала серклаж, но със зверско лежане изтиках до 35та седмица. Успех Ви желая!

Здравейте, момичета! За пръв път пиша в темата, може би не е най-подходящата, но се надявам някоя от вас да е преминавала през същото и да може да сподели опит. В 18 г.с. ми направиха серклаж поради скъсена шийка. Преди процедурата се наложи да лекуваме ешерихия коли и ентерококи във влагалището и всичко беше чисто при поставянето на серклажния конец. Чувствам се добре, естествено лежа и почивам повече, но сега след контролна микробиология отново се изолират същите бактерии. Притеснявам се доста, защото все пак серклажът е чуждо тяло и всяка инфекция може да доведе до усложнение за бременността. Изписаха ми вагинално да поставям овули с амоксиклав и какаово масло. Дали някоя от вас е преминала през нещо подобно и успяхте ли да се справите с бактериите?

# 519
Стискам палци. Не се стресирай, че стават повече контракции. Ще издържиш още някоя седмица дори и в болница, сама трябва да го повярваш и ще спрат контракцийте.  Те имат гинипрал на системи, той е вълшебен и спира контракциите. Но трябва да лежите и да почивате. Всичко ще е наред. Имате големи шансове  , но бъдете спокойна за да отмине критичния момент.
Мами, стискайте ми палци. Снощи влязох отново по спешност в АГ заради кантракции лекарите казват,че съм с голямо разкритие мехура бил направо във влагалището. Бият ми инжекции за дробчетата на бебка да се отворят и на мен да нямам болки ....  Не знам на някой случвало ли му се ..... 😓😓😓😓 Казаха ще лежиш колкото устискаш. В момента съм 28 г.с. не знам колко ще издържа.....

# 520
Callum само спокойно, моята АГ казва, че 28г.с. била обнадеждаваща, така че всичко ще е наред, ще полежиш още някоя седмица и ще сте добре ☺❤

# 521
Callum, стискам силно палци всичко да се нареди!!! Пишете, когато имате възможност, да кажете как се развиват нещата. Успех! 🍀🍀🍀

# 522
Здравейте мами в 36+4 съм днес официално, преди две седмици лекарката ми каза,че бебето малко изостава, тази седмица ми каза, че е 2,450 грама (преди два дни на преглед) , и че изостава с две седмици, в същия момент, главата е изключително ниско и всеки път им е много трудно да го измерят, притеснявам се доста, тъй като имам и намалели води и едва ли ще ме оставят до края. В същия момент, тоновете са нормални, бебето се чувства добре и няма никакви притеснения относно това, въпроса ми е изпадал ли е някой в подобна ситуация, притеснявам се изключително много.

# 523
Благодаря! Нямам представа и аз какво се случва и откъде идват. В рамките на месец и половина това е трети антибиотик, който ми изписват. Първите два бяха перорално, сега е вагинално под формата на овули. Много се притеснявам, но няма какво да направя освен да си вземам лекарствата и да се доверя на лекарите.
Nimsi, при миналата си бременност многократно ми изолираха същите бактерии - е.коли и ентерококи. От къде се взимаше това чудо, не знам. Все бях на венозни антибиотици. Не съм имала серклаж, но със зверско лежане изтиках до 35та седмица. Успех Ви желая!

Здравейте, момичета! За пръв път пиша в темата, може би не е най-подходящата, но се надявам някоя от вас да е преминавала през същото и да може да сподели опит. В 18 г.с. ми направиха серклаж поради скъсена шийка. Преди процедурата се наложи да лекуваме ешерихия коли и ентерококи във влагалището и всичко беше чисто при поставянето на серклажния конец. Чувствам се добре, естествено лежа и почивам повече, но сега след контролна микробиология отново се изолират същите бактерии. Притеснявам се доста, защото все пак серклажът е чуждо тяло и всяка инфекция може да доведе до усложнение за бременността. Изписаха ми вагинално да поставям овули с амоксиклав и какаово масло. Дали някоя от вас е преминала през нещо подобно и успяхте ли да се справите с бактериите?

# 524
Момичета, изписаха ми полижинакс, имам бактериална инфекция, след като поставя глобулата изпитвам леко парене за около 5 минути, дали е страничен ефект или е нормално днес ми е 2 глобула.

Общи условия

Активация на акаунт