💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 74 842
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 990
44 x 825 : 6 = 44:2x825:3  = 22 x 275 = 11 x 550 или както Ви е удобно , на всички задачи като се извърши първо делението се решават на ум за еднакво време , но за който знае

# 991
Вкъщи пред телевизора много лесно се смята.

Навсякъде се смята лесно, като можеш да смяташ. Отделна е темата, че те сами са решили да участват в предаването. Нали е имало предишни сезони - там нямаше ли смятане? Ся, ний сме виновни, че някой не може да смята... няма нужда.

Мацето с миглите си каза - не, не искам да съм на математика, отказам се. Страх ме е да не се изложа. Притеснено ми е.

# 992
Абе и без магии и съкращения и подобни, като имаш дъска и тебеширче можеш да си сметнеш по най-елементарния и неефективен начин, пак не е сложно. Виж ако трябваше наум, е друго.

# 993
  • София
Пак забрави деленето а сега го раздели де? Simple Smile
Искаш да кажеш, че е нечовешки трудно да разделиш 36 300 на 6? Ти сериозно ли? Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 09:41 от Reinа

# 994
  • В светлината на слънцето
Присъединявам се за първи път към групата. Досега само ви четях.
По повод математиката и спорта - въпрос е и на желание. Имам много близко дете, което взе сребро на световното по карате шотокан (в своята категория), от 5 клас учи в СМГ и тази година е едно от двете (или трите - не помня) деца в България, постигнали абсолютно максимален бал на НВО 7 клас - 2 х 100 точки на изпитите, съответно продължава да учи в СМГ, в най-високобаловата паралелка за цялата страна. Така че спорт и математика може, но трябва и човек да се потруди. Не пиша името на детето умишлено, но като се чукне в гугъл, може да се видят титлите и медалите и в двете занимания. Говорим за активно спортуващо дете, което освен всичко друго, свири и на пиано/изнася концерти.
Та лично аз нямам оправдание за несправянето с елементарни сметкаджийски задачки от големи хора.
За силиконовото блонди - всичко е казано, чупи тъпомера.
Изобщо имам усещането, че част от жените са там за малко популярност, харесвания в инстаграм и ако хванат и някой мъж покрай това, би било екстра. Даже едната си го каза в прав текст, определяйки и тип мъж, който се търси.

# 995
Само, че е в СМГ, нали…

# 996
Подкрепям! Чудно ми е,че Братоев е смятан за безполезен в отбора. Та той даде доста адекватни съвети дотук преди игрите,също бая варели снощи поноси. Що се отнася до математиката,той си го каза човека Simple Smile.
На мен еднакво антипатични са ми Красима и Андрей,като на втория му отчитам това,че е супер подготвен. Просто има нещо в него,което ме дразни.
Съгласна съм. Мен ме изненада масовата критика в темата спрямо Братоев. Това, че за него отборът, групата са важни, в момента играе своята роля, когато е важно племето да се запази. И не мисля, че само е стоял със скръстени ръце.

# 997
Дет се вика, още чакам синус и косинус да ми помогнат в живота ама нейсе.
Точно двете функции може и да не потрябват на много хора, но ако някой ми каже област , в която не се използва математиката, ще го почерпя!!!

# 998
На който не му се отдават сметките, разбира се,  че някак си успява да живее и без тях.

Волейболистът гледаше към дъската със задачата като че ли ще го ухапе.
Адвокатът не се справи под напрежение .
Или и той не знае математика от втори клас, 'щото е бил зает с по-важни неща като е бил на 8.

# 999
  • Испания

Питат Елена:

- Как на варели 240 см Братоев е по-висок от тях? /публикувам въпроса така, както е зададен, макар че пишеше "валери"/

Отговор:

- Ами, господин Братоев е магьосник-хамелеон. Може да пипате и него. Истина е.

Публикувано от Рабухчиев

# 1 000
Добре де, не се ли изясни ситуацията с тези варели? Не се ли оказа, че става дума за 120, 240 и 360 литра, а не сантиметра? Или аз така го схванах.

# 1 001
А, ето значи с какво помага Братоев - с магии Simple Smile

# 1 002
  • Испания
Ние затова не виждаме.

# 1 003
Ох, чак днес успях да гледам последните 2 епизода, понеже не можех когато ги излъчваха.. и чак сега успях да изчета всичко. Писали сте и моите мнения и няма да пиша всичко, за да не повтарям, но дано Красима си ходи тази седмица.
Паулина се представи страхотно на Капитанската битка, но ми се искаше да бяха излъчили реакциите на племената.
Много се смях как Мани изведнъж реши да се откаже от задачата, а в началото беше толкова сигурна, че тя ще е там. Joy

Това с Красима - Андрей ми напомня на "драмата" от миналия сезон. Още в началото Иванка не хареса някой от мъжете нейния отбор и постоянно се заяждаше с него - май беше Влади. Та, ще видим как ще продължи, ако случайно и двамата останат в петък.

Номинирането на силен участник, за да се върне след това е най-малоумното нещо. А ако играта е нещо от типа на капитанската или някоя по-комплексна, в която няма значение дали си мъж/жена, слаб/дебел, висок/нисък .. какво щяха да правят ако примерно изгубят този силен играч?

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 18:38 от DebSs

# 1 004
  • София
То не е нужно дори да е за баланс.По правило всяка елиминация завършва с пъзел...
Шампионите ми се дават като жътварите миналата година.Тичат ,скачат и накрая гледат умно.

Трябваше да дадат връщането на капитаните-възлов момент за взаимоотношенията вътре в племето.
Но беше късно битката,а и трябваше и Симеон да получи свое ефирно време.

Общи условия

Активация на акаунт