Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

 • 18 204
 • 548
 •   1
Отговори
# 345
 • Мнения: 12
Здравейте , имам https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sàs-Sushilni/Peralnya … EW7W361S/p/688373 от днес , пуснах я за първи път ккакто пишеше в инструкцийте с 2 литра вода и малко препарат на най-високата температура,за да се активира източващата система, но при свързването едната тръба леко протече... наложи се да спра първия опит след 15 мин , утре ще я пусна отново, но в нея има вода от първия ми неуспешен опит... утре когато я пускам отново ли да слагам тези 2 литра или??? И проблем ли е , че съм я прекъснала?!

# 346
 • Мнения: 7 471
Не е проблем. Можете да пуснете програма само за източване на водата.
Сипете и утре вода, ако сега я източите.

# 347
 • Мнения: 759
Здравейте,
Вкъщи съм с отделни пералня и сушилня Bosch, като за сушилнята съм със смесени чувства, най-вече заради едно нововъведение, което много ме дразни (чистенето на мокър мъх, а не сух).

Обмислям закупуване на комбиниран уред за друг апартамент, където не че няма място за 2, но като цяло мястото е малко и предпочитаме над уреда да се ползва за килер, вместо за втори уред.

Изчетох двете теми назад и се бях ориентирала вече към АЕГ или Електролукс, но реших да потърся клипчета, за да видя как точно изглежда и работи уреда.

Това, което силно ме притесни е шума. Прилагам 3 клипчета. Две от тях са на един потребител, а третото от друг. И на трите шума е за моите стандарти непоносимо висок.

Може ли потребителите с такива уреди да споделят действително ли е такъв шума. На първото клипче, изчакайте след втората половина.

https://www.youtube.com/watch?v=XulvQOFLQkk

https://www.youtube.com/watch?v=o_i8gdXbz88

https://www.youtube.com/watch?v=bQWYzhESVCc

# 348
 • Велики Преслав
 • Мнения: 4 039
Аз съм просто потресен, извинете, но ако ви направя един клип на фуражомелка, мислите ли, че шума ще е същия като на живо. Защо вобще правите изводи от шума по клип.
 
Аз качих един клип на пералнята ми по време на центрофуга. Звучи като 20 килогрямов къртач, но това е по друга причина, която ще е спам да обяснявам тук. Реално си е тиха.

# 349
 • Мнения: 759
Ще си позволя да не се съглася. На първото клипче в първата половина шума е съвсем в границите на очакваното. Така че база за сравнение има.
Въпросът е какво се чува във втората половина и дали всички правят така.

Аз все още не съм разкарала старата си сушилня и повярвайте, ако направя клипчета на двете ще се чуе огромната разлика.

По-скоро искам да чуя мнение на активни ползватели конкретно на 9та серия.

# 350
 • Велики Преслав
 • Мнения: 4 039
Ама вижте какво, ако искайте се съгласявате, ако искате недейте. То ако можеше така да става.....
Нито аукустиката е една и съка в различните помещения, нито микрофоните еднакви. Няма как да съдите за звука на една машина, от звука на телефона. Хубаво си помислете колко е изкривен. То ако компресора трака наистина така както на първия клип, то това значи че е счупен.

# 351
 • Мнения: 12
Случайно някой да има Пералня със Сушилня ELECTROLUX EW7W361S A, 1600 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР ? Или подобна , ако може да ми каже на коя програма да пера , но ако може да е по кратичка час/ час и половина? И програмите са със автоматични градуси, променяте ли ги?

# 352
 • Мнения: 7 471
Случайно някой да има Пералня със Сушилня ELECTROLUX EW7W361S A, 1600 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР ? Или подобна , ако може да ми каже на коя програма да пера , но ако може да е по кратичка час/ час и половина? И програмите са със автоматични градуси, променяте ли ги?
Естествено, че ги променям според вида пране. За какво съм плащала ако не мога да правя това просто нещо.
Как на коя програма да переш?-переш според материите.
Като искаш да ти се скъси програмата, използваш бутона за скъсяване на време. Ако не го знаеш кой е, виж си книжката. Там пише.
РАзцъкай ги тия бутони. Не хапят Simple Smile  Simple Smile

# 353
 • Мнения: 27 493

Може ли потребителите с такива уреди да споделят действително ли е такъв шума. На първото клипче, изчакайте след втората половина.


Аз имам комби 9-а серия, предполагам, че може би е същото. Та значи:
- Шумът не е баш такъв, но няма и как да е, след като клипът е сниман с един телефон, а аз го слушам на моя лаптоп... Това е отражение на отражението на реалността все пак.
- Иначе да, шумна си е, няма да ти е кеф да ти суши до ухото, но съм мерила лично и шумът не надвишава указания в техническите данни. Дали за теб това е приемливо или не си е твое решение.
- Освен това при сушенето има два вида шум - 90% или повече от времето е един монотонен шум, и само в  10%, или 5% или по-малко (не съм засичала) има един по-остър и тракащ шум, подобен на този в клипа. Предполагам, че е някакво вдигане на налягане от компресора, защото определено се появява ако се спре сушилнята за да се провери как е прането и после се пусне отново. Тогава за известно време го има този по-остър и силен шум.  Но и той е в нормата при замерване.

# 354
 • Мнения: 26
Снимка не се вижда.

 И сега, като е залепена, мъх събира ли се в чекмеджето? Суши ли нормално или си удължава времето много?

Опитах отново със снимките. Качих една в предния ми коментар и една в отговор.
Да, суши си нормално, мъха се събира, както преди. Времето не се удължава. Според мен целия проблем идва от самото чекмедже и това, че не прилепва хубаво, както в началото.
Тя и преди залепването сушеше нормално и събираше мъха. Просто проблема беше, че повреме на цикъла пране-сушене, по някое време спира, защото индикатора за този филтър започва да мига все едно чекмеджето е извадено. Като го извадя и сложа отново, цикъла продължаваше до завършване. Дано обясних разбираемо Simple Smile
Да споделя развитието по моя въпрос. Днес отново ни посети техник от сервиза на АЕГ, тъй като пералнята е още гаранционна не заплащаме улугата. Момчето беше доста по-запознато с уреда  от предния майстор. Видя какъв е проблема и каза, че ми поръчва чекмедже за мъхове. Оказа се, че заключващата пластмаса се изяжда с времето и за него не беше новост това. Ако всичко е наред до края на другата седмица трябва да имам частта и да пера спокойно без хартиено тиксо Simple Smile

# 355
 • Мнения: 3
Здравейте! Изчетох доста по темата, ориентирах се да взема АЕГ комбиниран уред, но за съжаление нишата, където ще се държи уреда е с дълбочина до 60 см. Общо взето АЕГ имат 3 модела, които биха се побрали в тази ниша, 1 от които е за вграждане. Нямам възможност за два уреда един върху друг. Ще бъде много благодарна за помощ при избора на един от следните 3:
 - https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-w … -dryer/l7wbgo49s/ тук не намерих никакви отзиви онлайн? знаете ли защо? допада ми капацитета й, като виждам че оборотите са 1400 докато при долните два модела са 1600. Досега съм била с 1400, не мисля, че това би било проблем.
- https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-w … -dryer/l7wbg68w2/ По-малък капацитет. Мисля, че имате някакви доволни потребители от този модел все пак.
- https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/built-in-washer-dryer/l8wbe68si/ По-малък капацитет, най-компактна за нисшата. Тук отново почти нищо не намерих. Освен, че барабанът може би е по-малък и потенциално ще мачка дрехите.

Височината и широчината не са проблем за нишата. Много ще съм благодарна за компетентни коментари, за да взема по-бързо решение. Разбира се, ако смятате, че има друга марка подобен уред, ще изчета и съотвените предложения.

# 356
 • Мнения: 7 471
Аз бих избрала първата- с най-големия капацитет.

# 357
 • Пловдив
 • Мнения: 34 232
Да питам за приятелка...коя от 9-та серия да избере? Аег или Електролукс?

# 358
 • Мнения: 2 593
Да питам за приятелка...коя от 9-та серия да избере? Аег или Електролукс?
Аег

# 359
 • Мнения: 7 471
Да питам за приятелка...коя от 9-та серия да избере? Аег или Електролукс?
Аз май клоня към ЕЛекстролукс и ще кажа защо (знаеш, че съм с АЕГ).
Спряха старата модификация на АЕГ и в момента е тази, която се отличава с една буква N   в номера. Това е актуалният модел на АЕГ: https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-l9wbcn61b
Води се по-енерго спестовен в сравнение със стария модел, който имам аз. Да, ама пере с по-малко вода и мисля, че суши по-дълго време (писах преди време в темата, след като се обаждах в АЕГ да ми кажат разликите).
Продуктов фиш на новата АЕГ, която ако не е на промоция, е със страшно надута цена (в Технополис удря 2500!!!, а стартира с 2350):
https://api.eluxmkt.com/external/compliance-documents/EUEnergyLa … ned/latest/PDF/BG

В момента аналогичният модел на Електролукс е на добра цена и аз май клоня към него (може и да е защото новата на АЕГ не ми е позната от първа ръка):
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-electrolux-ew9w161b
Продуктов фиш:
https://api.eluxmkt.com/external/compliance-documents/EUEnergyLa … ned/latest/PDF/BG

Общи условия

Активация на акаунт