Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

• 73 121
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Предполагам, че проблемът ми беше понеже прах на "аутдоор". На синтетика май ще е същото. Обаче като изключих и включих предполагам, че пералнята се е рестартирала, а тогава по подразбиране е на "памук" и като преместих на центрофуга вече е имало "друг подход" - нали са ЕнтелЕгентни уреди...

# 526
Черна станция, аз като пера с комбито тежки якета, намалявам центрофугата на минимума (400 оборота) и така 'убавицата не си задейства предпазните механизми Simple Smile  Надхитрям я един вид-хахаха
И с Миле-то горе-долу така процедирам с тежки неща.

# 527
Тя и без това на аутдоор е с ниски обороти, а и аз я намалявам още, защото по правило пера якета с мембрана, а мембраната не пропуска вода и така ако центрофугата е много яка центробежните сили може толкова да натиснат водата, че да накъса мембраната. Та със сигурност е била с ниски обороти и пак не тръгна. При скиорските якета не е имало проблем, но това бяха дебели градски якета с много вата. Но на чиста центрофуга ги пое без проблем.

# 528
Flowers HibiscusFlowers HibiscusСърдечно Благодаря мили момичета. Сега ми се изясни. Ще пробвам вашия метод (имам още две за пране) дано да не ме "надхитри" и този път, но с "Повелителките на умните уреди" на моя страна ще и дам да се разбере кой командва парада.Flowers Hibiscus

# 529
В краен случай вадиш в един леген, изстискваш с ръце някой и друг литър вода и връщаш обратно за центрофуга. Аз се бях подготвила и за това, но не ми се наложи.

# 530
Flowers HibiscusБлагодаря Черна Станция и това ще пробвам Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 531
  • Велики Преслав
Вие се радвайте, че не вие е пуснала центрофуга. Вие ако завърти с 1 възглавница в едната половина на барабана знаете ли какво ще стане?

Последния ми спомен с такъв случай беше, че са пуснали един шлифер и когато пералнята (от старите без контрол на баланса) е пуснала центрофуга е изпочупила всичко вътре.

# 532
Вие се радвайте, че не вие е пуснала центрофуга. Вие ако завърти с 1 възглавница в едната половина на барабана знаете ли какво ще стане?

Последния ми спомен с такъв случай беше, че са пуснали един шлифер и когато пералнята (от старите без контрол на баланса) е пуснала центрофуга е изпочупила всичко вътре.

Ооо, хайде сега да стресираме жените да не смеят да си пуснат центрофугите въобще, без значение килограмите и програмите и без значение дали пералнята е с контрол на баланса!

Стана ясно, че програмата за синтетика е за до 3 килограма пране, а двете възглавници, напоени с вода тежат доста повече, от което се появява проблема с центрофугирането. Решението е програма памук /макс. допустими килограми/, на ниски градуси и така. Може първоначално да се зададат най-малките обороти, впоследствие - на макс.
Пералните без контрол на баланса /ако говорим за Перла от едно време/, ако си переш само шлифера вътре, на центрофуга можеше и да започне да подскача и да се разхожда, ама чак пък всичко да изпотроши...
Такива мнения създават чувство на вина у потребителките, че въобще си позволяват да си ползват уредите - хайде да се върнем в каменната ера - на реката или с легена.

# 533
  • Велики Преслав

Добавям, че моето АЕГ си изцентрофугира всичко на синтетика пълна догоре с 8 кг хавлии. Обаче ги балансира.

# 534
До пералня си е дали ще центрофугира или не . Моята центрофугира винаги , независимо препълнена или празна .
По 2 възглавници никога не пера , винаги по 1 . Центрофугата ми е на 1200 /това са макс. оборотите/ , на програма с максимален капацитет /7 кг/ - тази за бели дрехи или спално бельо .

# 535
  • Велики Преслав
До пералня си е дали ще центрофугира или не . Моята центрофугира винаги , независимо препълнена или празна .
По 2 възглавници никога не пера , винаги по 1 . Центрофугата ми е на 1200 /това са макс. оборотите/ , на програма с максимален капацитет /7 кг/ - тази за бели дрехи или спално бельо .
Напълно вярно, но при АЕГ такива работи за отказ на центрофуга защото видиш ли програмата и тежало няма. Мотора си върти с еднаква мощност на всички програми. Достатъчно е мощен и с голяма предавка, да завърти 2 възглавници, не една.

# 536
  • Пловдив
А не тропа ли като е мн.натоварена?

# 537
  • Велики Преслав
А не тропа ли като е мн.натоварена?
Зависи от много неща. При теб ли беше АЕГ с тропащи амортисьори. Мисля беше комби 7ма серия

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 05:40 от Васил Василев

# 538
А каква е логичната причина да си перете 8 килограма памучни хавлии на програма за синтетика /фини дрехи?

# 539
  • София
Моля за мнения за тази комбинирана пералня със сушилня https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/peralni/peralnq-su … bTVA6TBCMc6izoWvA

Общи условия

Активация на акаунт