Избор на прахосмукачка - 5

• 54 498
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Петя, благодаря! 🤗
Права си за торбичките, и аз имам опит с тях и категорично си ги забраних от поне 15 години.
Бях любопитна Милето какво ще предложи и посетих магазин, за да ги разгледам. Консултантът вчера се опита да ме убеди колко по-добра е Милето в сравнение с Ровента, и как торбичките издържали по 3-4 месеца без да намаляват мощността на прахосмукачката, което ме накара да се усмихна леко 😁
Няма да го мисля повече, купувам си Ровентата. Знам ѝ възможностите и качествата, а и съм много доволна от нея.
Хубав ден! 🌸
Моля!
Ако искаш, попитай за Миле-то и TheThird за всеки случай- той доста ги разбира прахосмукачките.
Осведоми се и за цената на консумативите, все пак...

# 421
  • София
Благодаря! Ще се радвам да се включи The Third с мнение за Миле-то.
Благодарение на вашите съвети купих за нашия дом пералня и сушилня Миле, както и за свекърва ми,  та затова полюбопитствах и за прахосмукачката.

п.п. Понеже срещах мнение в темата за миризма по време на чистене от Ровента, да споделя, че моята прахосмукачка не отделя никаква миризма. Изхвърлям контейнера след всяко чистене, изплаквам, подсушавам и прибирам. Пера филтъра, който е върху контейнера през определен период.

# 422
Забелязах, че са два филтъра.Единия се пере, другият се хвърля веднъж годишно.Откъде ги поръчвате?

# 423
  • София
Malinkap, филтри можеш да поръчаш от Делта-Елис или от друг сайт за консумативи. Иначе това са филтрите за моята RO7691EA:
https://www.delta-elis.com/bg/3-6592-Хепа_филтър_за_прахосмукачка_rowenta_tefal_moulinex_комплект.htm

# 424
Забелязах, че са два филтъра.Единия се пере, другият се хвърля веднъж годишно.Откъде ги поръчвате?
И в Технополис се продават и в БгСервиз и в ДелтаЕлис, както каза Мецани.

# 425
  • до най-прекрасния мъж
Имате ли опит с допълнителен циклон за строителна прахосмукачка? ММ ми говори нещо за допълнителен циклон, който да монтираме на тръбата на строителната ни прахосмукачка, докато е включена към различните му машинарии за рязане, шлайфане и т.н. Прахосмукачката е Парксайд, ако има значение.
Също, интересувам се от малка и удобна прахосмукачка за ежедневно почистване на килими и ламинат. Имаме бебе на почти годинка и ми е необходимо нещо, с което набързо да обирам дивана и пода. Малката лази активно, а перящият  Зелмер ми идва голям да го вадя ежедневно. Или да се ориентирам към робот? Бюджетът е доста ограничен.

# 426
# 427
Отзиви за прахосмукачките на Филипс с контейнер?

Страхотни са! Купувай и не се притеснявай. Чистят се лесно, мият се, филтър се сменят веднъж годишно, мощни, чистя пода, ъглите, дивани, трохи, даже прах по мебелите обирам.

# 428
Днес  в търсене на  мои си неща посетих  няколко Техно- магазини. Тъкмо се прибрах и от родата ми се обадиха да взема някаква бюджетна прахосмукачка до 100 лв. Ако някой е купувал такава, която става за тези пари без значение дали е с торба или контейнер, моля да сподели. Мисля нещо онлайн да пусна. Чакам да видя и цената на една Сименс на черен петък, която обикновено пада до 62 евро.

# 429
Мнения за тази прахосмукачка:
https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-bosch-proanimal-2-4 … et1/pd/DGPT4WBBM/
в технополис е на същата цена (за да не излезе че рекламирам емаг).

# 430
Днес  в търсене на  мои си неща посетих  няколко Техно- магазини. Тъкмо се прибрах и от родата ми се обадиха да взема някаква бюджетна прахосмукачка до 100 лв. Ако някой е купувал такава, която става за тези пари без значение дали е с торба или контейнер, моля да сподели. Мисля нещо онлайн да пусна. Чакам да видя и цената на една Сименс на черен петък, която обикновено пада до 62 евро.

Не мога да кажа нищо конкретно, но ако ще вземаш евтина вземи с торбичка. Иначе рискуваш да вземеш някой циклон, който не върши работа и филтрите ще се задръстват непрекъснато.

# 431
Здравейте. Покрай намаленията тази година реших, че е време на сменя прахосмукачката, но време много нямам да разуча и ще се радвам на  съвети. Трябва ми основна прахосмукачка, може и да има функция пране. С малки деца сме, у дома сме с настилка паркет и килими. В момента сме с една филипс , която обаче е с торбичка и въпреки, че ги сменям редовно,сякаш има мирис при работа. И затова се замислям дали не е по- добре да е без, за да мога да измивам. Бюджет до към 350-400 лв.макс. , защото искам да си купя и втора вертикална . Може препоръки и за такава (до около 300 лв.) Гледах една на Бош, но някъде ми попадна, че са тежки, а ми трябва нещо , с което лесно да почистваме през седмицата (Може да има вариант и да се почиства колата с нея).

# 432
  • Велики Преслав
Много ми е любопитно, да чуя мневието на The Third, за прахосмукачките с хартиена торбичка. Petiaivanov и blueberru също ще помогнат с включване много. Последната ми прахосмукачка беше една Ровента с моторизирана четка. Обаче най-геройски умря, след като засмуках една локва от хладилника.
Имам си една дърта АЕГ Вампир, която въпреки 35 си години, смуче страхотно, тиха е и моторизираната и четка работи добре. Въпроса ми е какво мислите относно филтрацията на тази торбичка (след нея има хепа филтър)
Отделно ако може да препоръчате прахосмукачка с моторизирана четка (не турбо), с филтър или торбичка но без воден филтър. Не искам нещо от сорта на Рембоу, Зелмер и други. Искам лека, маневрена и с моторизирана четка. Имам котки и килими които са коварни за чистене. Не искам турбочетка, защото когато смукателната мощност отслабне, върти слабо.

# 433
Много ми е любопитно, да чуя мневието на The Third, за прахосмукачките с хартиена торбичка. P

Не искам турбочетка, защото когато смукателната мощност отслабне, върти слабо.

- Хартиените торбички нямат линейна характеристика. Когато са празни смучат яко, но като се напълнят смукателната сила намалява. Това е принципно положение и не може да се промени, а да се бориш с него можеш само с много честа смяна на торбичките.
- Прахосмукачките с контейнер вместо торбичка имат циклон и са с линейни характеристики - докато се напълни контейнерът (а това са много чистения) смучат еднакво силно. От там го няма и проблемът с турбочетката - ако турбочетката е добра и върти добре в началото, така ще е непрекъснато.
- И една забележка към горното тире - по принцип този тип прахосмукачки нямат бутон за регулиране на мощността (освен някои по маркетингови причини - клиентите питат за това). Причината е, че ако се намали мощността циклонът спира да работи оптимално и не филтрира толкова добре. Затова те имат една проста клапа за регулиране. Ефектът е същият в зоната на четката (регулируема сила на засмукване), но циклонът винаги е обдухван оптимално.

Аз съм вече пет години с една Roventa Silence Force и съм абсолютно доволна. На родителите ми купихме Филипс и е бледо подобие, според мен голяма издънка. При Ровента цялата серия е от еднакви машини, но в различен цвят заради аксесоарите. Моята е червена, защото нямам килими и не ми трябва турбочетка. Но има и синя с пълен комплект (иначе машината е еднаква). Филтрите (всички имат хепа филтър + първичен филтър) при мен издържат повече от година. Първичният се изтупва и даже пере на чешмата докато се задръсти. Не съм тествала турбочетката и не знам как работи, но патентованата универсална четка е супер.

https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-rowenta-silence-for … 18&scenario_ID=49

https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-rowenta-silence-for … 1ea/pd/DLN7TVBBM/

# 434
  • Велики Преслав
Благодаря ти. Моята си беше уникална преди да я удавя. Но имам наблюдение на такава с турбочетка и филтър, не съм очарован.

Общи условия

Активация на акаунт