До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 842
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • омъжена
[quote author=Одри ♡ link=topic=1369015.msg43530749#msg43530  Аз София в 3 градска мога да препоръчам д-р Ирен Иванова, уникална АГ и е проследила и двете ми бременности едната беше рискова на 16год бях,а другата на 22год. Винаги страхотно отношение, дава болнични има кабинет за следене на тоновете има и 4D ехограф. Малко е сериозна и строга,но е много добра просто. Прави и Секцио,но не и естествено раждане ако някой се интересува мога да дам координати на лично.

# 511
Аз съм царицата на термометрите.  Имаме в нас МНОГО , включително онзи ден купих нов , че баткото пак вдигна 40 гр . Бях купувала дори и на браун,на авент дето са супер скъпи -не съм доволна развалиха се и двата и показваха грешно. Онзи ден последния който купих е на мелита някаква куча марка -супер е става е за чело и за ухо и мери точно .  Не се панирай от темп, аз с баткото редовно имах прижевявания , стигал е до 41 ,даже в налачото на септ беше с 41 градуса , дето целия се изпъпчи оказа се коксаки вирус . А обикновено малките деца вдигат високи температури от уши , казвам го това от личен опит ,ако не е вирус и темп.понижаващите не помагат в такъв случай -смъква до 38 и после пак качва .

# 512
Не става въпрос за шашкане, но от зъби не се вдига температура над 38°(Според всички педиатри, които съм посетила - не мое мнение). Ако е над 38.5° и не може да я смъкнете потърсете лекарска помощ, пък за 40 ° направо към спешното.

# 513
Здравейте момичета! Ще направя и аз малко включване. Според вас лекарите дали всеки път следят кръвотока към бебето,защото бях на преглед в петък в 36 г сАГ Селена и забравих да питам следящия ме доктор. Той каза с две думи всичко е ок.Но последните два дни от сутрин като стана краката и глезените са ми ужасно подути.Притеснявам се да не е признак на прееклампсия,защото една приятелка загубила две дечица ужасно ме наплаши,че това бил признак…. А на мен само толкова ми трябва

# 514
По повод термометрите
https://galen.bg/mikrolayf-termometar-bezkontakten-nc-200
Използваме този и съм доволна от него, мери вярно. И ние вкъщи сме пълни с всевъзможни, но този ми е най-удобен.

А в унисон с темата за термометри, всички вкъщи сме болни. Бебоците са добре и силно се надявам да продължават така.
Тествахме се за Ковид и сме отрицателни, та е някакъв бацил, но много неприятен. Хрема, гърлобол, кашлица, отпадналост и температура, а аз и ММ сме като привидения на вид.

Честито на новите попълнения в темичката! Нека растат здрави и щастиви!💗

# 515
Mimka111, на мен специално всеки път ми се проследява, но това е, защото съм в графата с рискови бременности. Това трябва да го обсъдиш с АГ задължително, особено щом имаш притеснения.
ПС- в 36 г. с. е повече от нормално да имаш подувания, въпросът е да не са внезапни и да се подобряват след като заемеш позиция, която го позволява. Следиш ли кръвно налягане?

# 516
Категорично няма такова нещо всички АГ та на всеки преглед да следят кръвоток.Някой до колкото знам изобщо не го следят, а се разчита само на специалистите на феталната .Моя на всеки преглед го следи, но това е при него, няма как да кажем за твоя.
Нямам опит с прееклампсия, нито с подуване, но знам че трябва да си мериш кръвното със сигурност.Аз не се подувам и ако се подуя изведнъж и аз бих се притеснила, защото наистина може да е признак на това.Може и да не е разбира се.Пускаше се и изследване на урина може би, за да се види дали има белтък, но нека наистина някой запознат да се включи с точна информация .
Аз бих проследила нещата за мое спокойствие 🙂

# 517
Мимка, съветвампте да се обадиш на АГ-то си веднага или направо да отидеш в болницата. Там ще ти направят изследвания и ще ти премерят точно кръвното. Защото апаратите за ръка не мерят никак точно. Преекламсията не е шега. Аз стигнах да спешно секцио с първото дете, заради преекламсия. И добре че отидох веднага в болницата и ме приеха на системи, стабилизирана кръвното и ми биха инжекция, защато и аз имах отоци, но малки.

# 518
  • омъжена
Даниел миткови няма страшно и моята е вдигала 39-40° т. И ми казаха на гладка вода под душа и после на лекът задължително. Ох момичета аз се чувствам много зле вече не само гърлото и хрема и ушите ми заглъхнаха и нямам сили,а утре трябва да отида в Шейново,ако теста покаже положителен направо незнам както и да го смятам до термина има 10дена, а до секциото ми броени дни. И просто незнам. За един ден как да си стъпя на краката дайте съвет. Пробвах всички билки чайове ефизоли,биозин мама.

# 519

Купихме сутринта тази и за сега всичко е под контрал да се надяваме , че ще си остане така.
Относно кръвопотока и аз мисля , че всеки АГ го следи , аз също съм подута мисля , че в този срок на бременноста е напълно нормално . Следи си редовно кръвното .

# 520
  • София
Боже! Забравила съм колко са малки... 😃

# 521
  • омъжена
По повод термометрите
https://galen.bg/mikrolayf-termometar-bezkontakten-nc-200
Използваме този и съм доволна от него, мери вярно. И ние вкъщи сме пълни с всевъзможни, но този ми е най-удобен.

А в унисон с темата за термометри, всички вкъщи сме болни. Бебоците са добре и силно се надявам да продължават така.
Тествахме се за Ковид и сме отрицателни, та е някакъв бацил, но много неприятен. Хрема, гърлобол, кашлица, отпадналост и температура, а аз и ММ сме като привидения на вид.

Честито на новите попълнения в темичката! Нека растат здрави и щастиви!💗
успокой ме малко. Значи може и да не е това. Аз точно така де чувствам както казваш привидение 😃😃😃

# 522
Ох, мен взе яко да ме тресе....останаха по- малко от 24 ч. Място не мога да си намеря от вълнение,  напрежение...багажа уж ми е готов, искам да минава това време вече. Утре живот и здраве ще си гушна бебето,  дано всичко мине по план 🙏

# 523
  • София
Ох, мен взе яко да ме тресе....останаха по- малко от 24 ч. Място не мога да си намеря от вълнение,  напрежение...багажа уж ми е готов, искам да минава това време вече. Утре живот и здраве ще си гушна бебето,  дано всичко мине по план 🙏
Всички стискаме палци! ❤
И чакаме включване с радостната вест! 🥰

# 524
Елмазче , стискаме палци и ще очакваме хубави новини!! 🍀🥰

Яренце , мислех, че само аз се разкарвам по голо коремче вкъщи, ММ го напушва на смях всеки път като ме погледне.😀

Общи условия

Активация на акаунт