Азиатска козметика и грим - 22

• 80 874
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Като се заговорихте за Миша,искам да ви споделя разочарованието си от Missha Geum Sul
След коментарите тук се престраших да поръчам серията и останах тотално разочарована.
Тонерът и серумът са що годе ок,макар че,тонерът ми мирише на алкохол ужасно,а серумът не е нещо по-различно от лека евтина емулсия.Емулсията мога да я преживея,но дневният крем и кремът за очи,който е хвален надлъж и на шир са катастрофа за мен.Супер силиконово усещане,лепнат и никаква хидратация не усещам след тях.На всичкото отгоре ми излязоха подкожни пъпки по бузите,на мен,която никога не е имала пъпки Confounded
Не си струват парите изобщо,жалко за красивите опаковки...сега се чудя какво да ги правя.

Като съм тръгнала да плюя Laughing някой може ли да ми каже,какво и струва на Sulwhasoo Timetreasure 1000 Евро?! От 2-3 дни тествам тонера,серума,емулсията,дневния крем и нощната маска...Освен маската,другите продукти не виждам да правят кой знае какво за кожата ми,за хидратация и дума не може да става,кожата ми си остава доволно суха.Дали има ефект върху бръчките не знам,но едва ли.
Дали пък не е за по-мазни кожи Thinking

# 451
Vanessa, така описано, на мен ми звучи, като че ли основните рекламирани съставки в тези продукти просто да не действат при вас. Т.е. женшенът и другите ориенталски.
И аз не съм усетила кой знае какви резултати от продукти с женшен, но съм забелязала, че са ок откъм хидратация.
Повече ми допадат продукти с ориз Grinning

п.с.: Пъпките може да са само временна реакция към нов продукт. На мен, най-вероятно от околоочния, ми се появиха 1-2-3 миниатюрни около устните в началото и оттогава е затишие (принципно нямам никакви пъпки).

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 16:52 от Erza Scarlet

# 452
Като се заговорихте за Миша,искам да ви споделя разочарованието си от Missha Geum Sul
....
Като съм тръгнала да плюя Laughing някой може ли да ми каже,какво и струва на Sulwhasoo Timetreasure 1000 Евро?! От 2-3 дни тествам тонера,серума,емулсията,дневния крем и нощната маска...Освен маската,другите продукти не виждам да правят кой знае какво за кожата ми,за хидратация и дума не може да става,кожата ми си остава доволно суха.Дали има ефект върху бръчките не знам,но едва ли.
Дали пък не е за по-мазни кожи Thinking
Mдааа... моята кожа много обича женшен и определено съм доволна от Timetreasure като серия. Последните почти 3 седмици я ползвах като нощна грижа, че изтичаше срока на травълсета, който имам. Ето това ползвах, наистина кожата ми е по-скоро нормална тази година по студовете, не я изпуснах да се изсуши като друг път (през лятото е смесена към мазна). Но за себе си съм много доволна от тази комбинация от продукти. 2-3 дни не е много, дайте им малко време!
Цената... цената на пълноразмерните продукти на Sulwhasoo не ме радва хич, но за специален подарък стават! Но тази цена, разбира се, се определя основно от позиционирането на бранда, а не от качеството на продукт.

Ванеса, имате ли опит с други продукти с жен-шен и понеже и Миса-та не ви е харесала - с hanbang козметика като цяло?! И как се излъгахте да си купите пълноразмерни продукти преди да се убедите от тестери, че е вашето?!? Чак яд ме хвана! То и ние понякога не си мерим хвалбите, но от кожа до кожа...

Имам някъде прибрани Geum sul тестери, но не съм проверявалa скоро дали има.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:41 от Agent Provocateur

# 453
# 454
  • софия
След коментарите тук се престраших да поръчам серията и останах тотално разочарована.
Тонерът и серумът са що годе ок,макар че,тонерът ми мирише на алкохол ужасно,а серумът не е нещо по-различно от лека евтина емулсия.Емулсията мога да я преживея,но дневният крем и кремът за очи,който е хвален надлъж и на шир са катастрофа за мен.Супер силиконово усещане,лепнат и никаква хидратация не усещам след тях.На всичкото отгоре ми излязоха подкожни пъпки по бузите,на мен,която никога не е имала пъпки Confounded
Не си струват парите изобщо,жалко за красивите опаковки...сега се чудя какво да ги правя.
Ох, Vanessa, гузна съм и аз по този повод, но изчаках Аgent да си посипе главата с пепел Stuck Out Tongue Winking Eye
Наистина ми е най-любима от всички Миши
Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз харесвам такива гъстички  тонери, на мен ми мирише на жен-шен. И двете есенции са ми добри, повече booster. Кремът ползвам повече като нощен, или при силен студ като дневен.
Сутрин кожата ми е не просто хидратирана, изпълнена е, напомпана, не се виждат всички бръчки
Е, до обяд пак си са там:confused:
Съжалявам, наистина трябваше да вземеш мостри!
Ама.. Сефте ли сме попадали на дърво..
Повлияна от хвалбите,  аз пък взех
 зеления серум bonajour..
Да видим, надявам се да не се държи като прост вит Ц!

# 455
  • Бургас
Момичета, някоя от вас може ли да направи сравнение между двете версии на  Aromatica Orange Cleansing Sherbet? Новата версия в момента излиза на приемлива цена в Айхърб, но до сега съм ползвала само старата, а виждам, че има промени и в състава. Кожата ми е доста чувствителна към почистащите продукти на първа стъпка и се чудя какво да правя, имам една последна кутия от старата версия. Пробвах почистащото масло SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil и май не съм очарована. Имам и едно олио на Миша, от него със сигурност се опъпчих. Изобщо при мен действат по-добре почистащите балмове, но ми е трудно да намеря такива с напълно безвредни съставки, и на-вече да не пъпчасвам от тях.

# 456
Навсякъде търсих тестери на Geum Sul ,но не намерих Confused
Никой няма вина че съм избръмчала цялата серия Grinning уж четох съставки,отзиви...нищо де,ще я пробвам по към лятото,лека полека ще я изхабя или ще я дам на ММ да се глези Grinning
За пъпките,отдавам (д)ефекта на силиконите,минералното масло,пчелния восък...усещането след тези продукти е все едно съм намазала няколко слоя вазелин.
За жен-шена,много харесвам действието на червения жен-шен приеман вътрешно,не си спомням дали съм ползвала козметика с него или поне не съм се заглеждала в състава.
Сравнявах действието на Timetreasure с това на сериите на OHUI.За моята кожа продуктите на втория бранд са мнооого по питателни и хидратиращи,кожата ми след тях е напомпана,мекичка и подхранена.След Timetreasure,кожата ми е суха,като прокарам ръка по бузите,все едно е лист А4 Grinning
Сега имам да пробвам
Sulwhasoo - Concentrated Ginseng,да видим тя как ще ми подейства
The History of Whoo - Jinyulhyang,на която серия възлагам големи надежди,харесвам The History of Whoo като цяло
HERA - Age Away,там нямам никакъв опит,ще я видим и нея

# 457
  • Бургас
Ванеса, заинтригува ме, как се приема жен шен вътрешно? Под формата на чай, добавки?

# 458
  • софия
Йен, не знам дали писах, че започнах да ползвам за почистване едни продукти на maxclinic-oil foam. За мен е отличен вариант, понеже много не обичам балмове.
Това е гъста маслена пяна в спрей, с намокрени длани разтриваш и изплакваш. БЪрза работа. Почиства грим добре, не пресушава. Сега ползвам билкова, взех и с хайвер.
Vanessa, и аз ще отварям hera age away, дано не се разминем с теб с впечатленията от нея:heart_eyes:

# 459
  • Бургас
Светулка, даже не знаех, че същуствува такъв тип продукт, ще го проуча основно. На бърз преглед ми се стори, че е масло, което се превръща в пяна, струва ми се практично, ако наистина почиства добре.
Моята кожа е мазна и въпреки, че откакто ползвам азиатска козметика отделя по-малко себум заради повишената хидратация, все още има нужда от дълбоко почистване, за да не се запушват порите.

# 460
Ох, Vanessa, гузна съм и аз по този повод, но изчаках Аgent да си посипе главата с пепел Stuck Out Tongue Winking Eye
Bravo, бре, Светулчо Grinning

Повече ми допадат продукти с ориз Grinning
Ерза, я дай идея за любими твои продукти с ориз, аз май не съм ползвала такива на пръв спомен!

Навсякъде търсих тестери на Geum Sul ,но не намерих Confused
....
За жен-шена,много харесвам действието на червения жен-шен приеман вътрешно,не си спомням дали съм ползвала козметика с него или поне не съм се заглеждала в състава.
....
Сравнявах действието на Timetreasure с това на сериите на OHUI.За моята кожа продуктите на втория бранд са мнооого по питателни и хидратиращи,кожата ми след тях е напомпана,мекичка и подхранена.

Сега имам да пробвам
Sulwhasoo - Concentrated Ginseng,да видим тя как ще ми подейства
The History of Whoo - Jinyulhyang,на която серия възлагам големи надежди,харесвам The History of Whoo като цяло
HERA - Age Away,там нямам никакъв опит,ще я видим и нея
Наистина, в момента на Ибей намирам само на очния. А аз имам точно такива като показаните в предишния ми пост - тестери на серията!

Женшен и аз пия на чай.

Ааа, OHUI - мога ли да предположа, че си ползвала (и) зелената серия - на мен тя ми дойде толкова богата, че след 3-4 опита замина директно при руската ми приятелка със тънка и суха кожа, която не спира да ме благославя оттогава.  Но пък другата популярна серия на OHUI - The First Geniture, която я водят много сериозен антиейдж, далеч не ме превръща в мазна палачинка като зелената серия.

Имам подозрение, че HERA Age Away ще ти е подобна на OHUI, макар, че не съм я тествала дори, но имах много приятен сет на Hera Signia (пак антиейдж)

The History of Whoo - Jinyulhyang - червен женшен!
Sulwhasoo - Concentrated Ginseng - пак женшен!

Ще е изключително интересно да сравниш опита си с тези серии, които си подготвила. Само с едно наум, че вече е почти пролет при теб и ще се стопля и кожата ти ще реагира по-благоприятно на всичко.

На кой бях обещала да пиша за MEDITIME Botal EX Ampoule?! Отворих я (т.е. смесих първото шише с първият пакет активно вещество) и на пръв поглед и 3 мазания консистенцията ужасно ми харесва - много лека, много бистра, попива бързо - което не се случва често на моята дебела кожа. Комбинирах я с серума за очи на Medi PEEL И гледам поне по веднъж на ден да слагам. Това ми е голямата беда на мен - не мога с 1 или 2 серии, вечно нещо променям, прекомбинирам, опитвам, доизмазвам, че да не иде зян. И накрая дори не мога да се закълна кое работи, кое не Simple Smile
http://en.meditime.kr/

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 21:25 от Agent Provocateur

# 461
Йен на капсули.Най-вероятно не е най-добрия избор,но на прах не мога да си позволя,поне не и редовно.
Това са моите капсули https://www.amazon.de/gp/product/B015JAQ5ZO/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ?ie=UTF8&th=1

Агентче, точно зелената не съм ползвала,имам "алергия" към всичко в зелени опаковки Grinning и за косата съм така.
OHUI The First Geniture ми беше идеална.Моята кожа попива всичко,направо в чудо съм се видяла.Не знам дали на някой му се е случвало,но дори и част от измиващото олио попива...
Страшно доволна бях и от OHUI Miracle Moisture,това вече наричам хидратация
За времето не се притеснявам,дори и лятото съм си мазала масла по лицето Animal See No Evil
Ще споделя за новите серии,много се надявам да ми допаднат

# 462
  • софия
Агент,  аз питах за  meditime, но не съм доволна от отговора ти
Stuck Out Tongue Winking Eye
Или по-скоро съм, защото ще спестя едни пари, за да ги дам на друг ибеец!
Аз очаквам да има ефект върху бръчката, и то бърз! Нали е ботокс?!!След 3 апликации трябва да, е ясно кой кой е! Ще се хидратираме ли, или ще махаме бръчки! Не е ли тъй?!
 Blush

А как

# 463
Sulwhasoo не съм им фен, почнах от Sulwhasoo First Care Activating Serum, най-продавания им и известен продукт, нищо особено според мен и въобще не си струва парите.
Пробвала съм серията Timetreasure от тестери,не ме впечатли с нищо, но и не съм и отделила особено внимание.
Бях си взела олио и пяна от тестери - също, засушаваха ми, даже и не ги довърших, още се мотаят в банята.
Хитовата преди време в темата Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask така и не разбрах защо  етолкова харесвана.
А  Sulwhasoo Clarifying Mask освен мириса, така ме изсуши се отлепва много трудно. Четох beauty granny, препоръчва първо масаж с масажния им крем - единственият продукт, който харесвам на марката и отгоре маската, пробвах го нищо не се получи, маската не засъхва добре отгоре и нямаше изчистване, като цяло неприятен продукт за използване, дори и да има някакви ползи не  е моето.
Grinning Но аз съм си сумистка /почитателка на sum37/

Италианката има едно видео за женшена / чудя се какво си харесва на тази странна подстрижка, която има/

Отдавна ми се иска да пробва женшена на donginbi, но има време ще стигна и до него.
Женшенът който харесвам е този

Според много блогъри серумът с женшен на Beauty of Joseon е най-добрият бюджетен продукт, но не съм го пробвала.
От Азия си бях донесла чай със женшен, пих няколко пъти, но ми е с много кофти вкус и го зарязах.
Напоследък се замислям много по въпроса с добавките, кое точно да пия, защо него, дали наистина действа, то витамини, за стави, за имунитет, за сън, пък как да ги комбинирам, може ли всичко на куп да пия, отделно и някакъв пробиотик, та съм ги редуцирала доста като количество.
светулка, пиши като ползваш зеления серум на bonajour дали ти е харесал.

А за продуктите с ориз, от няколко дена гледам тази слънцезащита, но само нея да поръчам ще ми излезе златна, а няма друго което да искам в момента то джолсето
https://jolse.com/product/beauty-of-joseon-relief-sun-rice-probi … ory/1/display/22/

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:03 от zari65

# 464
  • Бургас
Благодаря за отзивите за прием на женшен, бих пробвала добавка, но чай и без друго не обичам, а щом е и с неприятен вкус даже няма и да пробвам. Аз пия доста добавки, от някои виждам/усещам ефект, има и такива, които пия на доверие и се надявам да правят това което обещават.
Продукти с ориз много обичам, най-много харесвам серията на I'm From, но и COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask ми допада. Да уточня, че I’M FROM Rice Mask ползвах като подхранваща, а не почистваща. Има трици от ориз и се предполага, че те биха направили пилинг, но при мен не стана така. Маската е много мазна и креместа, обаче попива и подхранва идеално, на другия ден кожата ми е мека и някак по-свежа. Отмиването не е много приятно, триците изсъхват и се отстраняват трудно. Нея не я закупих повторно, но останалите продукти си поръчвам регулярно.

Общи условия

Активация на акаунт