Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Е, то няма с какво друго да отслабне.
Толкова кила не се свалят ей така.
Иначе и аз днес я мернах тази новина и ми стана ясно с какво е заслабнал.

# 241
Аз го видях веднага по новините 😆
Скрит текст:
Коментира се онлайн и като "Диетата Магнитски"...😄

# 242
Отиде му хляба на Узунов, на мода вече е Магнитски.

# 243
Както и да се казва, принципите са едни и същи. Някои си изготвят сами менюто, след като са попрочели това-онова, други, които нямат време да четат, но имат пари, ги дават за готови менюта, които им ги готвят готвачки.
В краяна сметка, хората сме повече еднакви, отколкото различни и на базово ниво, правилата са еднакви.

На всички е ясно как се отслабва и излекува човек, само на някои доФтори още не им е просветнало или им е, но си карат по сценарий. Ако са от вторите и препоръчват диета като от менютата, са си престъпници, ако са от първите, са престъпно-небрежни. При всички случаи, да се дават такива менюта на диабетик, при толкова широко достъпна информация по проблема, си е престъпление.

# 244
Mиоки, както има хора които избират да вярват на даден тип информация, така има и подобни лекари...това са учили и това препоръчват на пациентите. Има и пациенти които се интересуват, и лекари които четат (но  все още не е масово явление, за съжаление)...

# 245
Незнанието, не е оправдание за вредата, която нанасят на пациентите си, защото те не само не помагат, ами им вредят.

# 246
Така е, но те са си убедени...🤷‍♀️

# 247
Най-тъжното в историята е, че майка ми ще го послуша, просто защото е лекар. Опитвам се да и обясня процесите в тялото и защо това меню не е ок, а тя ми отговаря, че не разбирала.. Единствената ми надежда е, че тя не може да изяде толкова и определено няма да яде картофи и 2 филии хляб, че и десерт 😂. Опитвам се да я накарам да яде по Зоната, като ползва храните от предимно зелената зона, мисля, че това ще е по-добре от въпросното меню, като няма да се чувства толкова ограничена...

# 248
А бе ако ще се уповаваш на вяра, ходи на църква, не лекувай хора. Rage
Един професионалист такъв, самият той буре, беше казал на майка да стане вегетарианка, че да отслабне, а тя вече беше на режим и отслабваше.

Едва ли помните, но няколко месеца след стартиране на режима, тя направи няколко хипертонични кризи. Изписаха ѝ хапчета за кръвното, които ѝ вдигаха захарта. Тогава все още се водеше диабетичка... Е добре, че не ги послуша, ами продължи с диетата и смени хапчетата. След тези епизоди, вече такова високо кръвно не е имала, а постепено започна да пада, че и хапчетата махна.

Всякакво меню ще е по-добро от това.

alivi, ако ѝ вземеш на майка ти някоя от книгите на Джейсън Фънг, дали няма да има полза? Ще ги чете ли?

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 18:10 от Миоки

# 249
Не, няма 🙁. Изпаднала е в някакво такова състояние на пълна незаинтересованост. Пенсионира се и се наслаждава на нищо правенето, което си е заслужила, разбира се. Мога да пробвам с баща ми, обаче. Мисля, че той би ги прочел, а и той готви вкъщи. Поне се стараят да се разхождат, макар и в рамките на 6000 крачки.

# 250
Ами действай чрез баща ти тогава, щом има макар и минимален шанс, още повече, че той готви. За съжаление, няма движение/спорт, които да компенсират лошото хранене.

# 251
  • Paris, France
Миоки, цикълът ми спря цели 6 месеца след отслабването, на нормално количество мазнини. Причината беше новото, супер ниско Т3 и по-ниския лептин (вероятно, не съм го тествала). Върнах цикъл точно на WFPBD, без мазнини извън лъжицата омега 3 и Вигантола + нещо като чаена лъжичка на тенджера манджа от 8 порции.

Има състояния, при които кетогенна диета не е най-доброто в началото. Не е само хипоталамичната аменорея. Да не бързаме да анатемосваме лекари преди да знаем за какво става въпрос!

Висок кортизол, нисък Т3, желание за скорошно забременяване поради възраст, желание за веганско хранене на нисък бюджет и без добавки, СПКЯ при слаби жени с акне и висок В12, нисък инсулин, анорексия, булимия, липса на жлъчка, фенилкетонурия, самоубийствени наклонности ........ още поне 100 състояния са относителни или абсолютни противопоказания за кето хранене.

Разходете се из групите за WFPBD и ще намерите успешно отслабнали без голяма загуба на мускул, подобрили ИР и даже качили мускулна маса, но не с лежане.

Нищо съществено не се случва с нивата на мастно разтворените витамини. Мазнина организмът си произвежда от приетите ВХ. Някакви мазнини има и в растенията. Понеже не приема и не обработва мазнина, кой знае колко мастноразтворими витамини не са му нужни.

alivi, в потрес съм от менюто. Ужас. И на мене ми бяха дали едно такова. Ако майката не ще месо и мазно, може да пробва веганска от цели храни и без мазнина. Там няма, обаче сутляш, бял хляб, ядки. Яде се само цяла, растителна храна. Няма яйца, няма млечни.

# 252
Невена, няма да стане с веганска, тя обича месо, както и мазно. Проблемът е, че не иска да се откаже от 1-2 филийки хляб на ден и иска да си яде картофи и ориз от време на време, както и сладичко. Много ги обичала....Та, за това мислех за Зоната. Ще видим какво ще постигнем, ще пиша пак след време, ако има промяна при нея.

# 253
Скрит текст:
Миоки, цикълът ми спря цели 6 месеца след отслабването, на нормално количество мазнини. Причината беше новото, супер ниско Т3 и по-ниския лептин (вероятно, не съм го тествала). Върнах цикъл точно на WFPBD, без мазнини извън лъжицата омега 3 и Вигантола + нещо като чаена лъжичка на тенджера манджа от 8 порции.

Има състояния, при които кетогенна диета не е най-доброто в началото. Не е само хипоталамичната аменорея. Да не бързаме да анатемосваме лекари преди да знаем за какво става въпрос!

Висок кортизол, нисък Т3, желание за скорошно забременяване поради възраст, желание за веганско хранене на нисък бюджет и без добавки, СПКЯ при слаби жени с акне и висок В12, нисък инсулин, анорексия, булимия, липса на жлъчка, фенилкетонурия, самоубийствени наклонности ........ още поне 100 състояния са относителни или абсолютни противопоказания за кето хранене.

Разходете се из групите за WFPBD и ще намерите успешно отслабнали без голяма загуба на мускул, подобрили ИР и даже качили мускулна маса, но не с лежане.

Нищо съществено не се случва с нивата на мастно разтворените витамини. Мазнина организмът си произвежда от приетите ВХ. Някакви мазнини има и в растенията. Понеже не приема и не обработва мазнина, кой знае колко мастноразтворими витамини не са му нужни.

alivi, в потрес съм от менюто. Ужас. И на мене ми бяха дали едно такова. Ако майката не ще месо и мазно, може да пробва веганска от цели храни и без мазнина. Там няма, обаче сутляш, бял хляб, ядки. Яде се само цяла, растителна храна. Няма яйца, няма млечни.

Съгласна съм с това мнение, с изключение на това, че менюто е потрес. Има хляб Вита, който е пълнозърнест, със семена и източник на фибри, има много негови разновидности, а филийките са много малки, около 25 гр. едната. Колкото до сутляшът, който не е със захар, а с подсладител, никой не е казал, че трябва да се яде всеки ден, това е примерно меню. Смятам, че не бива да се лишаваме от нищо важно, но да го правим здравословно. Все пак, в менюто преобладават белтъчини и мазнини, тук там въглехидрати и то такива, които не са захари.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 20:22 от Lachesis

# 254
  • в сърцата на децата <3
Лахезис, не разбирам как смяташ да комбинираш менютата, които ти пратих, с това, което е дал този лекар? Изпратеното от мен са вм-нв менюта с В до 50 гр (въпреки, че отдавна не меря и не смятам, но обичайно се въртя около тях), а даденото от лекаря е почти само въглехидрати. Внимавай с комбинирането на режими, защото високи въглехидрати плюс високи мазнини е много, много лоша комбинация!

Между другото изписват такива "диети" за да имало "храна за мозъка" 🤦 Мълча по темата, но вие ще се сетите какво съм си помислила 😂

Някой ми беше препоръчал АИП - правих, но непоносимостите не са алергични, а колитни. Колитът се активира от зеленчуци с много фибри, съответно зеленолистните всички влизат в кюпа.

Общи условия

Активация на акаунт