Банята - тема 39

• 54 213
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, търся идеи за скриване на тръби на бойлер в банята. Чудих св за рафтчета, кутии, но просто са близо дп мивката и огледалото и не искам да запушвам. 😊
Много бих се радвала на снимков материал.

# 436
А как ще се чисти този параван? На колене пред тоалетната? Какво ще пази той - самата тоалетна чиния от намокряне? И какво, ако се намокри?
При баня с размер на душкабина стъклото е само още една плоскост за чистене и банята става място, на което трябва изключително много да внимаваш, особено ако е мокро. С идеята да ти е половината сухо.
Прагчетата на средата на метър под ще са причина да сте под постоянен стрс - прескочи или падни. Щом има и деца - по-добре капки по тоалетната чиния, отколкото в прагчето да се пребия.

# 437
Здравейте.
Моля Ви препоръчайте ми ароматизатор, който да сложа в тоалетната и още с влизането в банята , цялото помещение да мирише , чак да набива на страхотна миризма. А не само да мирише за секунди и до там.... купувала съм на bref течния ароматизатор , 4рите топчета , пак 4 кръгчета, но като желе ... няма , няма и няма го този ефект .
А съм влизала в тоалетни , в които го има този ефект и мирише ама наистина мирише ...

# 438
Според мен надали са били ароматизирани с блокчета, а най-вероятно с често пускащ аромат спрей.
Защо не питате там където сте влизали в такава?

# 439
Точно спрей пръскащ на често създава този накъртващ арома облак. И за по-ефективно е някъде, където да ти пръска директно върху главата.
Ненавиждам ги, но не мога да се скрия. Не са особено полезни, причиняват и други дискомфорти.

# 440
Няма ароматизатор за тоалетна, който да мирише на хубав парфюм. Всичките миришат така, че навяват идея за тоалетна. Нямам против леко усещане за аромат, но чак пък да ме удря в носа не бих понесла.
Впрочем ако оставя за малко отворена вратичката на шкафа, в който държа тоалетната хартия, цялото помещение замирисва доста приятно.

# 441
Освен Air wick, които се закачат над врата на банята обикновено. за друг не се сещам. Те са на батерии и се нагласят колко често да пръскат.

# 442
Може да се сложи и от ароматизаторите с клечки

# 443
Може да се сложи и от ароматизаторите с клечки
Да, аз съм сложила такъв на Kerastase.

# 444
  • sofia
Аз влизам с един може би глупав въпрос, но: как се монтира параван, който е правоъгълен, а в същото време имаме наклон на пода. Слагам снимка на конкретна ситуация:

# 445
Единият вариант е да се изреже по мярка, малко по-трудно, но не невъзможно. Така може да се монтира по-невидимо и ефирно. Само трябва да дадете на стъкларите точните ъгли.
По-лесно и по-здраво е ако стъклото за паравана се положи в алуминиеви П-образни профили с височина към 2 см (има всякакви) и по пода, и по стената.Така е и по-здраво.  Вече вътре в профила стъклото може да опира в единия край и да е повдигнато леко в другия. Същото може да стане и на стената - да си стъпва плътно на пода, а по стената да образува клин, скрит в профила. Така май даже е по-добре. Може и да е рязано по мярка и пак с профили. Може само профил в стената, а на пода без... На твоята снимка има профил от всякъде и нищо няма да личи. Абе, всякакви варианти има. Ето една снимка на най-лесния и сигурен:

# 446
  • sofia
ЧС, благодаря ти! Simple Smile Мисля, че рязането на стъклото ще оскъпи. По-лесно ми се струва както ти казваш - профилът да обере неравността.

# 447
Ако няма друг сифон извън душа и няма втори наклон, то параванът е по-удачно да се монтира към пода на стъклодържачи, за да може водата да се оттича в лентовия сифон. За целта между стъклото и пода остава малка фуга. Ако има добър наклон през нея няма да излиза вода извън душа към сухата част!

# 448
Благодаря Ви за отговорите момичета !

# 449
Някой с впечатления и мнения за смесители Bugnatese и Gessi?

Общи условия

Активация на акаунт