Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 42 663
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Честито бебче и бързо и леко възстановяване Heart !
Бихте ли споделили малко повече за нормалното раждане при д-р Вецев? Следя се при него от самото  начало, но винаги е много зает и ми е неудобно да му губя времето и да го разпитвам.
Какво е отношението му към и поуките, пукането на мехура, отложеното клампиране? Иска ми се при възможност да родя максимално естествено

# 556
Здравейте, благодаря ви!
Д-р Вецев няма да иска да направи секцио, ако няма предпоставки за това.
На моето раждане той и акушерката се съобразяваха изцяло с претенциите ми и се чувствах максимално комфортно.
Когато се налага предизвикване или пукане, ще бъде направено, защото има някаква причина.
При мен изчаквахме до последно бебето да излезе само, но поради намаляване на водите (започвах да преносвам), докторът препоръча индукция с окситоцин.
Раждането премина за 2ч и 30мин без упойка. Не е лесно, най-тежкия физически труд е наистина : )
Не исках да ме приспиват за шиенето, защото в съседната зала приспаха момичето, и с това се съобразиха.
Не сме говорили за отложеното клампиране, но като наближи раждането ви, обсъдете с него.

# 557
Здравейте,
имам въпрос към мамите раждали при д-р Вецев. 40 дни след раждането трябва да отидем на преглед. Въпроса ми е на лекаря ли да се обадя или директно в Шейново. Той ли преглежда или който е на смяна. Благодаря предварително

# 558
Здравейте,
имам въпрос към мамите раждали при д-р Вецев. 40 дни след раждането трябва да отидем на преглед. Въпроса ми е на лекаря ли да се обадя или директно в Шейново. Той ли преглежда или който е на смяна. Благодаря предварително
Във епикризата го пише.
Трябва след раждането да те прегледат.

# 559
Трябва да се обадите на д-р. Вецев като стане време и той ще ви каже кога да минете за преглед при него в Шейново.

# 560
Здравейте момичета, изчетох почти всички за д-р Вецев! Бях ходила при него преди да забременея и останах много доволна, в момента съм в 5 г. с. и се свързах с него, накара ме три пъти да си направя ЧХГ и един път прогестерон, оказа се, че прогестерона ми е нисък 7,70 ng/ml. При обаждане да му кажа резултати останах много разочарована, каза ми, че няма да може да се развие плода, звучеше супер изнервен и се почувствах доста зле от това колко е прям и от отношението му, бързаше да затвори, каза ми само да започна да взимам Утрогестан и след три дни да повторя изследванията. Все още не ми е назначил час за преглед и сега не спирам да се притеснявам и мисля да го сменя, защото явно найстина е много зает и някак си не ми хареса отношението му.

# 561
ЧХГ нарастваше ли правилно? Вероятно заради него е бил така категоричен. При нисък прогестерон обикновено се изписва синтетичен прогестерон и е поправимо, доколкото знам. За всеки случай може да се консултирате и с друг лекар, а по-натам пак може да продължите да се следите при Вецев, ако прецените. Успех!

# 562
И аз като ходих за пръв път при него беше доста изнервен, но тогава закъсня с 2 часа и като се появи ядеше закуска на крак, защото имало спешно секцио, така че го разбирам да не е на кеф постоянно. Тогава не обясняваше много и бързаше да навакса с прегледите. Днес пак бях при него и беше доста по-различен, всичко ми обяснява и гледахме бебето дълго време, отговори на всеки един мой въпрос и даже шеги пускаше и мъжа ми го измайтапи нещо. В същото време по едно време със сестрата си говореха как ще са нощна смяна в Шейново и после пак ще са в поликлиниката, така че разбирам в някои дни като се е претоварил да не е на кеф.

# 563
ЧХГ нарастваше ли правилно? Вероятно заради него е бил така категоричен. При нисък прогестерон обикновено се изписва синтетичен прогестерон и е поправимо, доколкото знам. За всеки случай може да се консултирате и с друг лекар, а по-натам пак може да продължите да се следите при Вецев, ако прецените. Успех!
Да, ЧХГ първия път ми беше 217, след два дни беше 761. Благодаря, утре ще пусна нови изследвания и се разбрахме в сряда да се чуем, очаквам прегледа вече с нетърпение.

# 564
Ходя при Вецев от май месец на всеки 3 седмици. За този период от време веднъж беше по-груб, през останалото време е супер. Но графикът му наистина е много натоварен, не знам как издържа.

# 565
  • София
Мога да кажа същото за прегледите ми при Вецев. Първият ни преглед мина доста натоварващо за мен и обмислях да го сменя. Една моя приятелка ми каза, че той е на настроения и според мен това е нормално предвид, че прегледжа до късно вечер. На следващите прегледи нещата бяха много по-различни, тръгвах си смеейки се от кабинета, а когато мъжът ми влезе с мен на един преглед каза, че и той му има доверие за операцията. (Налага се да раждам секцио) Като семейство ние почувствахме, че той ще е доктора, който ще се грижи за мен и бебето и дори понякога да е по-сприхав не бих се следяла и раждала при друг.
Препоръчвам който има желание да види лекциите с него в youtube, където много подробно обяснява, отговаря на въпроси и дава пълна яснота какво очаква раждащата майка. За мен като първа бременност беше много полезно да чуя тези неща от доктора, който ще се погрижи за нас.

# 566
  • София
Здравейте,
Във епикризата го пише.
Прегледа заплаща ли се?

# 567
Прегледа на 40-тия ден е безплатен. Мисля, че трябва да се обадите на лекаря да се разберете за ден, ако сте с избор на екип. Аз не можах да го ползвам, че само събота и неделя някой може да гледа децата. До два месеца е хубаво да се прегледате, за да се види дали всичко зараства и дали матката се свива добре.

# 568
Здравейте,
Във епикризата го пише.
Прегледа заплаща ли се?
Не плащаш нищо.
Този който те е изродил трябва да те прегледа за да види да не би да имаш усложнения и дали всичко е наред с теб

# 569
През цялото време следих бременността си при д-р Вецев. Имам генетични мутации и терапия.  
На нито един от прегледите не се е държал зле или пък да е бил нервен.
Понякога не сме имали много време да си говорим, но това е само ако всичко на прегледа показва, че няма проблеми.
Ако се е налагало да променяме терапия или някакво лечение, винаги е обяснявал и гледал подробно.
А от отношението по време на самото раждане съм още по-доволна. Прекарахме цялото време заедно с екипа и се чувствах като на кафе с приятели, говорихме си, весело беше (ако и не болеше през това време, нямаше да усетя, че раждам).

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 14:15 от rijavelka

Общи условия

Активация на акаунт