Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

  • 63 791
  • 1 144
  •   1
Отговори
# 915
  • Мнения: 14 486
Това парно почистване си е мижи да те лажем и търговски трик. Всяка вряща тава с яхния, в която ври течност, ще върши същата работа. Колкоъо парите от манджата размекват мръсотията, толкова и една паница с вода.
Относно фурните с пара- или си купувайте фурни с парогенератор или не си давайте парите за глупости. Една паничка с вода на дъното ще свърши същата работа.
Вместо за тази никаква пара, по- добре дайте парите за пиролиза.

# 916
  • Мнения: 507
А какво ще кажете за тази.Тък парата не се сипва в тава , а контейнер отгоре.
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eoc6p77wx
Има я за 1079 лв, така че съм в бюджета, но дали си заслувава?

# 917
  • Мнения: 5 053
За Пиролизата нямала съм такава фурна. Бях категорична, че новата ще ми е такава. Но имам две приятелки които ги е страх да пуснат, заради 500 градусовото нагряване и както вградените няма много достъп до кабелите . Особено в къща..

# 918
  • София
  • Мнения: 2 433
За Пиролизата нямала съм такава фурна. Бях категорична, че новата ще ми е такава. Но имам две приятелки които ги е страх да пуснат, заради 500 градусовото нагряване и както вградените няма много достъп до кабелите . Особено в къща..

Всеки има право да се страхува от каквото си иска, но вие не сте длъжна да правите същото. Сама си преценете какво ви трябва и какво - не. Ето няколко факта:

1. Пиролизата загрява до 400+ градуса, не чак до 500;
2. Производителите постоянно се мъчат да намалят тази температура, заради енергийната ефективност;
3. В режим „грил“, горният реотан на всяка фурна достига подобна температура;
4. Достъп до кабелите не е необходим, защото можете да спрете фурната. Ако все пак не се справите, може изключите бушона;
5. По време на пиролизата фурната е празна и няма какво да се запали.

Ако все пак имате притеснения, купете си фурна без пиролиза, няма смисъл да давате пари за нещо, което няма да ползвате.

# 919
  • Велики Преслав
  • Мнения: 5 230
За мен е глупаво да има толкова нива, а да продават фурната само с една тава и една решетка. Но може и да маркетингов  трик да е, да продават след това аксесоарите отделно, така косвено увеличават цената на фурната. Аз например обмислям да купя още една тава и още една решетка, да имам опции. Многочленно семейство сме, а и често имаме гости, ще ми се налага .

Отдавна не бях влизал в темата, това мнение ме учуди много? Наистина ли мислите, че нивата служат само за да ги наредите всичките с тави? Грил функцията и долно и горно печене все на едно ниво ли го правите?!

Начините на печене имат голяма разлика от това в коя на каква височина се намира печивото.

Тестените изделия ги пека най-долу на горен и долен нагревател, в средната точка резултата не  е същия. При конвекция за меса тавата ми е в средата. При функция грил е най-горе, за да е възможно най-близко до нагревателя!

# 920
  • Мнения: 1 364
За първи път ще имам голяма фурна с повече нива и с програми, а новият Бош чака да направим кухнята за тест и употреба... Вероятно в зависимост от целта ще използвам различни нива, да, но в общия случай слагам в средата. От опита ми с малка фурна до сега ми е липсвало, като посрещам гости да метна една  тава със зеленчуци на едното ниво, друга тава с месо на друго ниво, за да спестя време и все съм правила комбинации с варене и допичане за 20 минути, за да се вместя във времето.   Или печейки курабийки да сложа 2 тавички едновременно, вместо да прекарам няколко часа в последователно изпичзне на 5-6 тавички сладки. От тази гледна точка стоя зад мнението си и вече поръчах допълнителните аксесоари, които прецених, че ще са ми от полза. Искам максимално да улесня живота си и да използвам повече възможности без да се чувствам ограничена. Ако мнозинството потребители нямат необходимост - ок, вероятно съм частен случай, но аз така мисля.

# 921
  • София
  • Мнения: 8 636
За Пиролизата нямала съм такава фурна. Бях категорична, че новата ще ми е такава. Но имам две приятелки които ги е страх да пуснат, заради 500 градусовото нагряване и както вградените няма много достъп до кабелите . Особено в къща..
Живея в къща с дървена конструкция и най-спокойно си ползвам пиролизата. Кабелите не се прецакват от опциите на фурната, а от несъобразена електроинсталация спрямо консуматорите. Нашата инсталация е съобразена при строежа, отделно ММ върза фурната с някакви клеми и изобщо не я мислим. Да не ползваш удобствата, които технологиите предлагат, поради някакви полусуеверни чужди мнения, за мен не  е разумно. Аз като не разбирам от ток, оставих на ММ да мисли тази част от нещата и щастливо съм забравила какво е това да си завреш главата е омазаната с препарати фурна.
Често се случва в къщите ел инсталацията да надвишава нуждите, според мен не окей окабеляване е по-възможно в блок, отколкото в къща (разбира се, може изобщо да не съм права).

# 922
  • Мнения: 18 968
Стъклото на вратата преди ли след пиролиза почиствате?
За пръв път пекох питки на Уирлпул-а, много съм доволна, перфектен резултат, коричките отгоре и отдолу станаха разкошни, бухна си, изпече се чудесно. Това на нормално печене, без вентилатор, без авт. програми.

Мислех да пробвам авт. програма хляб, но ми даде време около час и половина. Предполагам това ще включва и втасването....

# 923
  • София
  • Мнения: 2 433
Стъклото на вратата преди ли след пиролиза почиствате?

Аз го почиствам след. Опитвала съм да го чистя преди пиролизата, но явно остават някакви следи от препаратите и после остават неприятни петна вътре във фурната. Когато го чистя след пиролизата няма такъв проблем.

Няма проблем и със запичане на стъклото - всичко си пада с нормалните средства: обезмаслител, кърпа, тук-там стъргалка за плот и препарат за стъкло.

Веднъж годишно правя по-основно почистване на вратата и пускам всички стъкла в съдомиялната.

# 924
  • София
  • Мнения: 8 636
Аз го чистя преди - така е по упътване при мен.

# 925
  • Мнения: 8 099
Преди пиролиза, после много се изпичат пръските по стъклото и за мен е по-трудно.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 12:44 от drago_2008

# 926
# 927
  • Велики Преслав
  • Мнения: 5 230
И двата уреда са страхотни. За сега от толкова много печки, от Боша съм си най-доволен като функции, начин на печене, здравина, лесна употреба и други.

# 928
  • София
  • Мнения: 1 617
Васил Василев, кой е твоят модел?

# 929
  • Велики Преслав
  • Мнения: 5 230
Моята е по-старичка със същия литраж. Те все са си аналогични, просто функциите са почти същите.

Общи условия

Активация на акаунт