COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 448
  • 23 518
  •   2
Отговори
# 2 640
Cygnus, и предишният нищо нямаше да направи. Всяка заповед се преправяше, щом някой мъцне, че не му харесва. И пак единствената мярка беше да затворят училищата. А, да и смешните "зелени коридори". Друго нямаше.

# 2 641
Хайде , хайде... И във Франция народът не искаше да се ваксинира, не искаше сертификати и в Италия и на други места , но Макрон въпреки протестите , които на моменти ескалираха и до физическа саморазправа наложиха това което бяха си замислили. За Гърция да не говорим, които се славят с протести и сблъсъци с полицията за какво ли не, но по темата за пандемията и смс-и изпращаха за да излизат от вкъщи и лекари оставяха без заплати, ако откажат ваксини.
Тук става същото, протестират правителството не се огъва - какво си недоволна, като във Франция, Гърция и т.н.

# 2 642
Това е резултатът, когато хората сами си преценяват. Чудесно се справят.
1341 хоспитализирани. Децата намаляват, възрастните растът.
Пак ли децата са виновни? Или вече е време да признаем глупостта на пълнолетните като фактор и да вземем да ги затворим.

# 2 643
  • При семейството си
6000 новозаразени.
310 починали - много.
8030 в болници - около 60 нови в болница.
670 интензивни - интензивните падат.

Може ли някой да припомни как беше миналият понеделник.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/5-863-novi-sluch … -potvrdeni-u-nas/

# 2 644
  • Русе
Бием вече всички рекорди по смъртност и собствени от предните вълни и световни

https://ourworldindata.org/covid-deaths
 И тази тензенция ще продължава поне още седмица две

# 2 645
  • на пистата
Колко са наистина ефикасни ваксините?
При 20% ваксинирани в България , 13% от новите случаи са на ваксинирани възрастни, и още 6-7% са деца, т.е. реално няма разлика между ваксинираните и неваксинираните.

От нояпостъпилите в болница 10% са ваксинирани, т.е. реално предоставя два пъти по-малък шанс за хоспитализация.
От починалите 6% са ваксинирани, т.е. намаля вероятността да умреш към 3-4 пъти.
Ако се гледат тези данни, не бих ги нарекъл доста ефикасни.

https://coronavirus.bg/

Ти верно ли така ги сметна? Майко мила...Явно всички неваксинирани и те така пресмятат, т.е. не могат и елементарна сметка да си направят, а ще чакаме разум Sad.
Ей така 😁просто не се сдържах.

# 2 646
Cygnus, и предишният нищо нямаше да направи. Всяка заповед се преправяше, щом някой мъцне, че не му харесва. И пак единствената мярка беше да затворят училищата. А, да и смешните "зелени коридори". Друго нямаше.
Предишните се осраха, настоящите се и омазаха.
Много ме е яд и ми е мъчно, че хората сме неразумни, но пък решенията се вземат от най-неразумните, които с такава лекота приемат всичко, което се случва. Не намирам обяснение, как може да стоиш и да чакаш да мине всичко от само себе си.

# 2 647
Свобода, радвайте се на свободата си българи 😢😢
310 починали, просто нямам думи 😠

# 2 648
Тествах се с PCR и резултата е негативен. Сега как да си изкарам тридневен зелен сертификат? От лабораторията ли го дават или просто показвам резултатите от изследването на входа на обектите? Като се опитам да си го разпечатвам от сайта на his.bg ми иска    "Номер на сертификат издаден след 01.06.2021
или Национален референтен номер (НРН)" - неща които не получих в лабораторията.

# 2 649
Германските ВВС в момента извозват болни румънци към Германия за лечение. Румънските дискотеки отворени ли са? И извинете, но това зависи от политиците, не от хората. Някой написа, че били уморени от мерки. Това шега ли е?

ЧУдесна идея. Дай светъл пример и остани у вас един месец без да излизаш.

Аз стоях осем, не един.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 08:31 от Анонимен

# 2 650
"Простотията е толкова голяма, че тя доминира над инстинкта за самосъхранение" - Красимир Дачев по повод на някои хората и отношението им към ковид - преди малко по Нова - "Аз казвам така на работещите при мен - давам Ви отгоре на заплатата 80 лв. увеличение ако се ваксинирате - не еднократно-за постоянно - колко смятате се ваксинираха - нула, нула".

# 2 651
"Простотията е толкова голяма, че тя доминира над инстинкта за самосъхранение" - Красимир Дачев - преди малко по Нова - "Аз казвам така на работещите при мен - давам Ви отгоре на заплатата 80 лв. увеличение - не еднократно-за постоянно - колко смятате се ваксинираха - нула, нула".
Затова - тоягата. Като не работи морковът.
Защото отвъд моркова и тоягата е т.нар. естествено подбор, който пробваме в момента. Може пък той да е по-ефективен, знам ли...

# 2 652
  • в страната на чудесата
Е Радев е ваксиниран, както цялото му правителство и кабинет. Тайничко, лятото, да не разсърди избирателите си... споменаха го между другото...като Славчо
Аз друго се чудя. Коя е причината да не искат ваксина хората. За някои тук разбрах, не искат да участват в печалбата на фармата. Врабчо също явно се страхува от нежеланите реакции. Но повечето вдигат рамене и казват... ами не знам, не искам. Може би им е трудно да вербализират... как мислите?

# 2 653
ЧУдесна идея. Дай светъл пример и остани у вас един месец без да излизаш.

Аз стоях осем, не един.
Без да напускаш дома си?

# 2 654
  • София
Тествах се с PCR и резултата е негативен. Сега как да си изкарам тридневен зелен сертификат? От лабораторията ли го дават или просто показвам резултатите от изследването на входа на обектите? Като се опитам да си го разпечатвам от сайта на his.bg ми иска    "Номер на сертификат издаден след 01.06.2021
или Национален референтен номер (НРН)" - неща които не получих в лабораторията.

Като влезеш да си гледаш резултатите онлайн под резултатите там го пише този номер и го въвеждаш в his и си вадиш сертификата. Нз що не обясняват на хората. Но след като си тествана дават този номер при излизането на резултата. Виж отново в онлайн резултатите сш.

Общи условия

Активация на акаунт