COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 437
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Пловдив
Полза от ЗС в момента няма никаква. Ваксинирана съм, но толкова познати ваксинирани и болни имам в последния месец, че не мисля, че в момента събиране с ваксинирани е по-безопасно.

Точно така е. През лятото трябваше да се въведат зелените сертификати. Ако имаше зелени сертификати още от лятото, щяха да се откриват повече заразени, които да бъдат карантинирани и значителна част от разпространението щеше да бъде спряна навреме. Повече тестове, повече карантини, повече ваксиниране - ако това беше станало по-рано, тази вълна нямаше да е толкова тежка. Но - трябваше да се угоди на Ганьо, за когото тестването е експеримент и посегателство върху свободата.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 19:27 от marzeliva

# 2 701
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
......
Аз друго се чудя. Коя е причината да не искат ваксина хората. За някои тук разбрах, не искат да участват в печалбата на фармата. Врабчо също явно се страхува от нежеланите реакции. Но повечето вдигат рамене и казват... ами не знам, не искам. Може би им е трудно да вербализират... как мислите?

Има един ефект, който използват онези, които стоят зад платените тролове
и пишат по парцаливите вестници

Когато човек не знае нещо за даден проблем и прочете за него,
той започва да се чувства знаещ и да споделя това знание с околните.
Това, че е знаещ му носи вътрешно възнаграждение
От там нататък, човек се вкопчва и продължава да чете затвърждаваща информация
Отучването от някакво знание, което си приел среща психологическа съпротива винаги при хората.
Това се случва и с лекарите и учителите и с кой ли не. Трудно е, да приемеш, че това, което знаеш не е истина. Срутва се някакъв вътрешен конструкт, около който си градил разбиранията си за реалността.
Това е причината новостите в науката да се приемат така трудно в историята на цялото човечество, защото човекът е ригидно същество. Не обича да се отучва от нещо, което вече е научил.
За това имаме проблем и с фалшивите новини и с фалшивата история на Македония
и с ваксинациите и с политиката

В главите на повечето хора, който изпревари, той печели.
И това се използва за грандиозни манипулации

Държавата винаги трябва да е крачка напред, преди събитията, троловете, да изпреварва с информационни кампании на разбираем и лесен за запомняне език, с видеа, картинки и ако щете рими....

Когато нещо се запомни, започва да работи като стожер за кълбета мисли по темата

Освен това, в момента хората се съпреживяват и като съмишленици, знаещи някаки зловещи тайни за зли сили и други неща... и които играят срещу системата

# 2 702
Няма никакъв смисъл от ЗС. Задължителна ваксинация на всички. Сега протестират хората, които са в големите вериги, ресторанти и т.н., където се изисква ЗС. Те губят, фалират. Какво става и при неваксинираните, но не боледували. Те също се въздържат от ваксинация, защото са успели да се предпазят и сигурно на висока цена. Не е честно и спрямо хората, които боледуваха, но са дали отрицателен тест. Нямаме съвестта сами да се ваксинираме. Нямаме. Мисля, че ако се въведе задължителна ваксинация, много по-малко съпротивление ще има. Ще има и по-малко измами. Не сме дорасли за демократично решение. Виждаме, колко хора ще изгубят работата си, живота си. Ваксинация и за боледувалите, за всички. Не се знае и колко дълго ни предпазва ваксината. Накрая ще се окаже, че някои хора ще се "боцкат" няколко пъти, докато други тепърва се "назландисат".

# 2 703
  • София
Полза от ЗС в момента няма никаква. Ваксинирана съм, но толкова познати ваксинирани и болни имам в последния месец, че не мисля, че в момента събиране с ваксинирани е по-безопасно.

И сега като ви четат котилото антиваксъри, след такива изявления си викат: О, ама ето и ваксинираните се разболяват, бе. За какво ни е тая отрова?
Има статистика всеки ден и от нея е видно, че около 90 и над 90 % неваксинирани са болни.
Вас, ако ви питат, трябва цял живот да си седим в локдаун.
Изобщо не казвам подобно нещо. Просто при нисък процент ваксинирани и ваксинираните не сме предпазени. Трябва да се ваксинират всички, иначе не става. А антиваксърите нямат нужда от мен, за да си повтарят едно и също.
И мен ако ме питат трябваше всичко това вече да е приключило. Аз съм човек, който пътува, излиза по заведения и не обича да си живее само вкъщи, та любов към локдауна нямам никаква. Тъкмо напротив. Просто казвам, че в момента ЗС не е вариант за овладяване на вълната. Това го виждаме всички.

# 2 704
Е Радев е ваксиниран, както цялото му правителство и кабинет. Тайничко, лятото, да не разсърди избирателите си... споменаха го между другото...като Славчо
Аз друго се чудя. Коя е причината да не искат ваксина хората. За някои тук разбрах, не искат да участват в печалбата на фармата. Врабчо също явно се страхува от нежеланите реакции. Но повечето вдигат рамене и казват... ами не знам, не искам. Може би им е трудно да вербализират... как мислите?

Искам най-учтиво да те помоля да спреш персонално да се занимаваш с Врабчо и да и правиш анализи. Намери си друг отдушник.
Не ме познаваш, не ми знаеш случая, няма и да узнаеш (слава богу).
Мен също ме напира да анализирам, виждам много падение и много страх, но... не си позволявам да го правя, не и тук.
Мерси!
Сори за спама, но пряко ме касаят някои заяждания. Ясно е, че мод ще го изтрие.

# 2 705
Скрит текст:
Не искат да се ваксинират, Лейче, защото ваксината е нова, нетествана и не се знае какво ще им стане.
Всеки опит да обясниш, че по-тествана ваксина не сме имали, се разбива на пух и прах с "всеки сам си решава бе"!
Освен това, има една голяма маса, които искрено вярват, че числата и репортажите от болниците са фалшифицирани. Реално криза няма.
И аз вярвам в това, но кризата е далеч по голяма от това, което се представя.

всеки живее със собствената си конспирация и недоверие

все още ми убягва мотивът на тези, които наливат средства в тези грандиозни манипулации

# 2 706

все още ми убягва мотивът на тези, които наливат средства в тези грандиозни манипулации

И на мен, Гоуст. Зад Ковид кризата и ваксините ясно се виждат финансовите интереси, но антивакс хората какво печелят от цялата работа, не ми е ясно. Освен да ги нахулят, да им кажат, че са тъпи или луди, друго нищо.
И никой досега не е успял да ми обясни какви материални мотиви ги движат.

# 2 707
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Коренът е различен в различните държави

У нас се прави с политическа цел
Предполагам, че е същия, който ги кара да наливат срещу ЛГБТ общностите, хората с различен цвят на кожата, различна култура. Някаква консервативна общност, която е срещу всичко западно, ново, модерно, всичко различно от източното и всичко , което идва от от ЕС
Печелят и религизони общности и т.нар патриотични организации, които се движат по ръба на фашистката идеология

На запад има секти, които го правят за печалба, разбира се

Има хора, които искат да печелят дела срещу фармацевтичните компании и използват всякакви методи, включително да подкупват лекари да говорят глупости в съда, за да вземат двойно или тройно от делата...

Има и чисто луди, които няма как да бъдат спрени, пишат дори книги и печелят от тях

Специално у нас, днес, се смесиха ниската обща култура с политическите амбиции на някои хора и анти- западната пропаганда

Наливане в мелницата срещу науката, запада и т.н.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 11:00 от Роузи

# 2 708
  • София

И на мен, Гоуст. Зад Ковид кризата и ваксините ясно се виждат финансовите интереси, но антивакс хората какво печелят от цялата работа, не ми е ясно. Освен да ги нахулят, да им кажат, че са тъпи или луди, друго нищо.
И никой досега не е успял да ми обясни какви материални мотиви ги движат.
Защо мислите, че зад всяка глупост трябва да стоят някакви мотиви?

Онзи ден четох статия за лекаря, който пръв въвел дезинфекцията в родилните отделения. Бил низвергнат, уволнен, изпратен в лудница и починал там пребит от санитарите на 47 годишна възраст. Какви мотиви са движели тези хора?
Същото се е случило и с онзи, който пръв е казал, че в Лондон хората измират и средната продължителност на живота е малко над 30 години, защото е нужна канализация. Екзекутирали го.
Какво са спечелили хората от това? И кои хора?
В човешката история такива неща се случват по естествен път, винаги. И за това няма конспирация.

# 2 709
  • София
Изобщо не казвам подобно нещо. Просто при нисък процент ваксинирани и ваксинираните не сме предпазени. Трябва да се ваксинират всички, иначе не става. А антиваксърите нямат нужда от мен, за да си повтарят едно и също.

Мда, ама това антиваксъра не го вижда по дифолт, той чете само това, което импонира на манията му, в случая: около мен е пълно с познати ваксинирани и болни. Аз пък лично нямам нито един познат ваксиниран и болен. Много е субективно.

# 2 710
На пресконференцията представителите на съсловните организации говорят много умни и верни неща  обаче е късно, много късно. Освен това Ганьо не вярва на такива пресконференции, той си иска видеата на Чорбанов във фейса.

Това първо, а второ - това е поредния опит на Кацаров да си измие ръцете зад други, под предлог че слуша и чака експертите изгуби толкова много време, че не знам дали вече въобще има смисъл.

Във всеки случай не му спестяват нищо и е хубаво колкото може повече хора да гледат тази пресконференция.

Тези, чиито бизнеси страдат от необходимостта от мерки по време на зараза. Хората като Мангъров и Чорбанов у нас, които сега изживяват звездния си миг. Политици популисти... И още всякакви мотиви.

Не вярвам да не се сещате.

# 2 711
  • София

Мда, ама това антиваксъра не го вижда по дифолт, той чете само това, което импонира на манията му, в случая: около мен е пълно с познати ваксинирани и болни. Аз пък лично нямам нито един познат ваксиниран и болен. Много е субективно.
Склонността към потвърждаване е феномен, който кара всеки да приема новите факти като доказателства за вярванията си. Това не може да се промени от някой от нас.

Междувременно слушам брифинга. Браво на Пламен Таушанов, който се обърна към Кацаров и му каза – уволнете ПР специалистите си. Веднага!
Останалото е празно говорене в полза на ваксините, адски закъсняло и наистина не знам към кого ориентирано точно сега.

# 2 712

Склонността към потвърждаване е феномен, който кара всеки да приема новите факти като доказателства за вярванията си. Това не може да се промени от някой от нас.

Междувременно слушам брифинга. Браво на Пламен Таушанов, който се обърна към Кацаров и му каза – уволнете ПР специалистите си. Веднага!
Останалото е празно говорене в полза на ваксините, адски закъсняло и наистина не знам към кого ориентирано точно сега.
Браво, че имаше куража да му го каже. Тази кампания на страницата на МЗ по скоро е антикампания.

# 2 713
  • sofia
Хохо, финалът беше неочакван!
 Пародия...

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 15:55 от Кришка

# 2 714
  • Разпиляна във въображението
Към тези, които умеят да боряват с числа, интересуват се от обстановката и са по-наясно - в момента повече ли се заразяват от преди, или просто тестването е много по-голямо и се хващат повече заразени, но отношението е същото?

Общи условия

Активация на акаунт