COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 277
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 175
Еманюел Макрон осъди 5-те милиона неваксинирани във Франция като „non-citizens“ и се закле: „Наистина искам да ги вбеся. И така ще продължим да го правим, до горчивия край. Това е стратегията."(Le Parisien)"

Френският президент Еманюел Макрон беше обвинен, че използва разделителен, вулгарен език, след като използва жаргонна дума, за да каже, че иска да затрудни живота на неваксинирани хора.

Три месеца преди президентските избори противниците на Макрон казаха, че думите му не са достойни за президент.

Депутатите спряха дебата за закон, забраняващ на неваксинираните по-голямата част от обществения живот.

Сесията в Народното събрание беше спряна за втора поредна вечер във вторник, тъй като делегати от опозицията се оплакаха от езика на президента, като една водеща фигура го определи като "недостойна, безотговорна и преднамерена".

Очаква се законът да бъде одобрен за гласуване тази седмица, но Макрон разгневи противниците на ваксините и няколко френски депутати заявиха, че са получили смъртни заплахи по въпроса.

Задължителните ваксинации се въвеждат в няколко европейски държави, като Австрия е първата държава, а Германия планира подобен ход за възрастни. Правителството на Италия обмисля  задължителен пропуск за ваксина поне за всеки над 60 години.

„Един президент не трябва да казва това“
В интервюто си за Le Parisien във вторник Макрон използва вулгарния термин emmerder, за да каже как иска да разбуни неваксинираните. Той няма да "ваксинира насила" останалите пет милиона французи, но се надяваше да насърчи хората да получат ваксините, като "ограничи възможно най-много достъпа им до дейности в социалния живот".

„Няма да пратя [неваксинирани хора] в затвора“, каза той. „Така че трябва да им кажем, че от 15 януари вече няма да могат да ходят в ресторанта. Вече няма да могат да отидат на кафе, вече няма да могат да ходят на театър, вече няма да могат да отидат на кино."

Преди кампанията за президентски избори, в която Макрон все още не е обявил намерението си да се кандидатира, изказванията му предизвикаха силна реакция от опозиционни фигури.

Кандидатът на десните републиканци Валери Пекрес каза, че е възмутена, че президентът е обвинил неваксинираните хора, че не са граждани. „Трябва да ги приемете такива, каквито са – да ги водите, да ги обединявате и да не ги обиждате“, каза тя пред CNews.

Партийният колега Бруно Ритейло каза многозначително: „Еманюел Макрон казва, че се е научил да обича французите, но изглежда особено обича да ги презира“.

Крайнодесният кандидат за президент Марин льо Пен написа в Туитър : „Един президент не трябва да казва това... Еманюел Макрон е недостоен за поста си“.

Междувременно левият политик Жан-Люк Меленшон описа забележките като изумително признание: „Ясно е, че пропускът за ваксинация е колективно наказание срещу индивидуалната свобода“.

Ефирът във Франция е пронизителен тази сутрин от звуците на ядосани политици. От ляво и отдясно, умерени и крайни, опонентите се надпреварват един друг в осъждането на президента Макрон .

В предизборен период това е твърде добра възможност, за да се пропусне - да го обвинят във всичките му стари грешки: арогантност, лекомислие, непривързаност, непознаване на тревогите на обикновените хора.

От месеци французите трябва да покажат или доказателство за ваксинация или отрицателен тест за Covid за достъп до много обществени места.

Но френското правителство иска да премахне опцията за показване на отрицателен тест в отговор на рекордните увеличения на инфекциите, движени от силно заразните варианти Omicron и Delta.

подробности в линка
https://www.bbc.com/news/world-europe-59873833

# 14 176
Ние си имахме подробна информация от брифингите на Мутафчийски. Не ни хареса. Уплаши ни. Сега ще си сърбаме попарата.
Кое ли е нормално у нас, та това!
Издигната от партията с най-голямата заслуга за негативната нагласа към мерките министърка приета във ВМА само, за да и се направи тест, и да е под наблюдение.
Лично двама роднини с отказан прием при изключително влошено състояние. На единия му казали от ЦСМП хиляди са като вас, ще дойдем ако имате посиняване на крайниците.
Та така, всички сме в една лодка. Нали?!

# 14 177
  • Далече
Еманюел Макрон осъди 5-те милиона неваксинирани във Франция като „non-citizens“ и се закле: „Наистина искам да ги вбеся. И така ще продължим да го правим, до горчивия край. Това е стратегията."(Le Parisien)"
Макрон се притеснява за жена си..

Иначе влизам да пиша, че при нас в САЩ казаха, че е възможно да се разболееш от Омикрон дори, ако си бил заразен с Делта през последните 90 дена.

# 14 178
Сербезова ако ограничи дейността си до писане на есета и нищо друго не направи ще бъде низвергната в най-скоро време. Защото имат амбициите да управляват по-дълго, което предполага и полагане на основите на някаква нова здравна стратегия и започване на изриване на авгиевите обори. Не може всеки здравен министър да вдига рамени и да констатира"Системата е такава". Системата е каквато си я направим. Да се стягат там и да правят необходимото, да направят така, че лекарите да не бягат от БГ. Че ми е втръснало от оядени професорски физиономии с червендалести бузи да ми ръсят философски размисли, да има в София 70 болници, ама по празник да няма кой да ти прегледа гърлото, дори платено.

# 14 179
VIKI3, да..Аз винаги съм писала, че само проф. Мутафчийски може да допринесе за подобряване на ковид ситуацията у нас, само той има капацитета, волята и най-вече моралът, за да вземе правилните решения за живота и здравето на хората..Един невероятен човек, който ние не заслужаваме...

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 22:43 от Tigar_123

# 14 180
  • В заешката дупка
При нас информационен брифинг има от началото на пандемията. Ежедневно бяха, вече не са, де.  И на тях присъстват само специлисти, никакви политици. (Политиците си имат отделни брифинги и то много по-редки. На практика почти не се обаждаха първата година.) То и в България имаше, спомням си, брифинги. Гледах даже няколко. Обаче се изнервих много бързо и се отказах да ги следя.

# 14 181
  • MI
Че за тези неща в Италия от 10ти вече е прието че трябва или да си ваксиниран, или да си преболедувал, включително и за градски транспорт. Няма вариант тестове. Голям скандал с Макрон, голямо чудо. Все пак не ги е напсувал, може да е малко по-различен, но опонентите му правят буря в чаша вода.

# 14 182
Новак Джокович очевидно е "заседнал" посред нощ на летището в Мелбърн, Австралия.  Няколко медии в страната съобщават за това.  Твърди се, че номер едно в света на тениса се е опитал да влезе с виза, която не позволява медицински изключения за неваксинирани хора.  Държавното правителство на Виктория отхвърли искане за виза от професионалния тенис часове преди да кацне в Мелбърн.

Според австралийските медии, световният номер едно е кацнал в Мелбърн в 23.30 часа местно време, но очевидно невалидна виза поставя под съмнение влизането на Джокович в Австралия.  20-кратният носител на турнири от Големия шлем не е ваксиниран и се е опитал да влезе с виза, която не позволява медицински изключения.

https://www.n-tv.de/sport/Australien-verweigert-Djokovic-die-Ein … icle23038757.html

# 14 183
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Какво толкова твърдо прави Макрон, освен да дразни неваксинираните ?Държи се като нашите почти. Да обяви ваксинацията за задължителна и ще го призная. И да забрани екскурзиите до
 Африка. Иначе, за мен е прав. И аз мисля като него

# 14 184
Днес някъде четох, че в Гърция обмислят евентуално и задължителна ваксинация и за над 50г..Реално погледнато и те са рискови, както и хората над 60+..

ПП.. Това за Ахелой не е точно така, както го бяха писали - пристигали да се заселват там антиваксъри от цяла Европа..Няма такова нещо, кой луд ще дойде от Европа или Австралия да живее в Ахелой..Пристигнали са 2-3 германски семейства и това е..

# 14 185
Да видим само да не се отметнат австралийците.Фамилия Джокович са много шумни,баща му кой знае,отново как ще изтълкува правилата.
Не мисля,че Макрон ограничава правата на неваксинираните,защото по принцип и ние  ваксинираните,заради тях търпим ограничения.

# 14 186
Новак Джокович очевидно е "заседнал" посред нощ на летището в Мелбърн, Австралия.  Няколко медии в страната съобщават за това.  Твърди се, че номер едно в света на тениса се е опитал да влезе с виза, която не позволява медицински изключения за неваксинирани хора.  Държавното правителство на Виктория отхвърли искане за виза от професионалния тенис часове преди да кацне в Мелбърн.

Според австралийските медии, световният номер едно е кацнал в Мелбърн в 23.30 часа местно време, но очевидно невалидна виза поставя под съмнение влизането на Джокович в Австралия.  20-кратният носител на турнири от Големия шлем не е ваксиниран и се е опитал да влезе с виза, която не позволява медицински изключения.

https://www.n-tv.de/sport/Australien-verweigert-Djokovic-die-Ein … icle23038757.html

От ранен следобед беше заседнал там. Новината е от преди 7-8 часа някъде.

Граничните власти са отказали да допуснат Джокович в Австралия и ще бъде изведен от държавата утре.

https://www.smh.com.au/national/visa-bungle-delays-novak-djokovi … 20105-p59m75.html

# 14 187
ПП.. Това за Ахелой не е точно така, както го бяха писали - пристигали да се заселват там антиваксъри от цяла Европа..Няма такова нещо, кой луд ще дойде от Европа или Австралия да живее в Ахелой..Пристигнали са 2-3 германски семейства и това е..

В статията на Шпигел се говори за около 2500 германци по Черномирието, които са нещо като антиваксърска и въобще антикорона общност. Ахелой беше метафора. Тези 2500 са само участниците в скандалния чат Телеграм в група "Немски емигранти в България". Покрай Телеграм има арестувани, включително и служещ в армията. Последните седмици медиите постоянно се занимават с темата заради множеството смъртни заплахи отправяни от участници в чата.

Ето статията на английски. Няма нищо срещу България, освен това което всички си знаем, че мерките са майтап и институциите "мързеливи", заради което някои хора се чувстват прекрасно.

https://www.spiegel.de/international/europe/escaping-corona-a-co … -568794a10d31-amp

# 14 188
Мисля си,че след шумния отзвук , австралийските коали намериха много тарикатски начин на пратят Джоко у дома.
Е аз съм ок с това . Vamos Rafa Simple Smile

# 14 189
Мисля си,че след шумния отзвук , австралийските коали намериха много тарикатски начин на пратят Джоко у дома.
Е аз съм ок с това . Vamos Rafa Simple Smile

Грубо, по австралийски, но справедливо.

Общи условия

Активация на акаунт