COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 791
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 235
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Така е, да. Това се отнася за цивилизованите държави, които се ваксинират, работят с данни и правят прогнози.

У нас- не съм убедена колко са верни данните

# 14 236
Хорото е ясно, но стълпотворението около хорото не го разбирам. Местните си имат традция, не искат да се откажат, но да тръгнеш от другия край на България за да се тъпчеш в навалицата с надежда да видиш нещо.
Абе луда работа.

Цитат
В моят район за вчера е имало 245 потвърдени случая, от които 100 са все още от Делта.
Симидчиев каза тази сутрин, че и у нас сме все още с Делта. Не ми се мисли, какво ще е и с Омикрон.

# 14 237
Хорото е ясно, но стълпотворението около хорото не го разбирам. Местните си имат традция, не искат да се откажат, но да тръгнеш от другия край на България за да се тъпчеш в навалицата с надежда да видиш нещо.
Абе луда работа.
За хора мислещи, че ковид е настинка или грипче е разбираемо. Готино е да се правиш на голям смелчага в тези пандемични времена.

# 14 238
  • sofia
Ситуацията и в Полша е трагична...Но, все пак, тук е по-зле. И като процент ваксинирани и като брой позитивни и като брой починали...
Сутринта за пореден път се разочаровах от Симидчиев. Продължава да говори, като страничен наблюдател, а не като човек във властта. И що за лекари са тези, които, когато има нужда от тях, бягат в парламента?!?

# 14 239
  • София
И кризисният щаб ще излезе със становище, че активно ще наблюдава ситуацията. Да се смее ли човек, да плаче ли?!
И че контролът по мерките ще бъде засилен!

Иначе от правителството какво очакваме точно да направи в момента? Почти никъде не е въведен локдаун, а знаете, ме у нас такъв се въвежда на финалната права.

# 14 240
  • София
У нас никога не се въведе масово тестване и то сериозно, затова нямаме истински данни, но данните ни показват пиковете, които са видими и с просто око. Толкова висок процент положителни ПСР-и вече цяла седмица, не сме имали много отдавна, дори да оставим настрана самата бройка заразени, която е шокираща и ще става и по-шокираща.
А хорото ни е най-малкия проблем при липсата на каквито и да е било други мерки. Всичко е само на хартия. Учениците, беше казал Кунчев преди няколко дни, по естествен път ще си останат вкъщи и най-късно другата седмица ще го видим. Засега го виждам в две училища в София, чуждестранни, в които невиждан процент положителни изобщо не се върнаха на училище, а и в течение на седмицата излизат и нови. Това няма как да не се случи и в останалите училища, в които пък и мерките са само на хартия.

# 14 241
Как е възможно д-р Титянова - професор и ръководител на клиника във ВМА да не е ваксинирана? И то точно в болницата с директор проф. Мутафчийски?

# 14 242
И кризисният щаб ще излезе със становище, че активно ще наблюдава ситуацията. Да се смее ли човек, да плаче ли?!

Иначе от правителството какво очакваме точно да направи в момента? Почти никъде не е въведен локдаун, а знаете, ме у нас такъв се въвежда на финалната права.
Какво да направи правителството ли? Бойко Рашков да вземе да стегне подопечните си и най-после да почнат да глобяват тези с маски под носа, както и магазините, които не спазват изискването за брой хора на площ. Хем ще по напълнят бюджета. Щом в Гърция може да глобяват, значи и тука би могло.

# 14 243
Скрит текст:
Ситуацията и в Полша е трагична...Но, все пак, тук е по-зле. И като процент ваксинирани и като брой позитивни и като брой починали...
Сутринта за пореден път се разочаровах от Симидчиев. Продължава да говори, като страничен наблюдател, а не като човек във властта. И що за лекари са тези, които, когато има нужда от тях, бягат в парламента?!?
Точно защото е в парламента, би било логично да предлага и настоява, да търси начин тези, които могат да направят нещо да не се крият.

# 14 244
Как е възможно д-р Титянова - професор и ръководител на клиника във ВМА да не е ваксинирана? И то точно в болницата с директор проф. Мутафчийски?
А Мутафчийски на сила ли да я хване да я ваксинира?
Много жалко. Confused

# 14 245
Жалко за толкова учен човек!
Как е възможно? Ами  ваксинацията не е задължителна.

# 14 246
  • София

Какво да направи правителството ли? Бойко Рашков да вземе да стегне подопечните си и най-после да почнат да глобяват тези с маски под носа, както и магазините, които не спазват изискването за брой хора на площ. Хем ще по напълнят бюджета. Щом в Гърция може да глобяват, значи и тука би могло.

Съгласен съм. Вероятно и за неспазване на ЗС могат да глобяват, но…издават предписания. Не знам дали не е в правомощията на Инспектората, а не чак на Рашков. А Фандъкова си каза, “ще затяга мерките”. Тя ги затяга от ноември 2020, как не ги пренатегна, не знам.

# 14 247
  • sofia
Скрит текст:
Точно защото е в парламента, би било логично да предлага и настоява, да търси начин тези, които могат да направят нещо да не се крият.
За сега, явно не търси активно.

# 14 248

То самият Бойко Рашков на няколко пъти го засичам с маска под носа.Фандъкова все затяга мерките, а по нищо не личи това. Пътувах тези дни с градския транспорт - доста хора без никакви маски както обикновено.

# 14 249
  • София
Потресена съм от кончината на проф.Титянова. Не съм ви чела назад - не са ли били ваксинирани със съпруга й??

Общи условия

Активация на акаунт