Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 047
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Аз виждам това. Под черта има допълнителни обяснения.
*Забележка:
1. Оценка от ДЗИ по съответния учебен предмет, изучаван във втори гимназиален етап като профилиращ учебен предмет.
2. Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.

В таблицата не виждам ДЗИ, отбелязан с 1. Възможно е да пропускам нещо.

# 436
Но тя го е учила като профил - БЕЛ и английски са й профилите.
Казва ми, че никой не ги готви за изпит по профила БЕЛ, а само за общата матура. Ходи на уроци по БЕЛ, там госпожата е казала, че не може да я готви за матура по профил, защото ще е за първи път и не знае изискванията. Та и тя я готви за общата.
Пълна каша Disappointed Relieved

# 437
Кой е третият профилиращ предмет? И четвъртият, ако има такъв?
Ами, то и ДЗИ ООП е за пръв път, тъй като е по новата учебна програма. Как госпожата знае какви са изискванията там, а не знае какви ще са за ПП? Информацията и за двата изпита беше публикувана по едно и също време с изменение и допълнение на съответните наредби.
Няма кой да ги готви специално за ДЗИ ПП в училище. Учат си задължителните модули и това е, ДЗИ е върху тяхното учебно съдържание. Може би догодина, когато вече има проведени изпити, ще се появят някакви помагала, тестове, пробни изпити. То може и в момента да има, просто не са в областта на интересите ми и не съм търсила.
Иначе мисълта ми беше, че в таблицата не виждам изискване ДЗИ да е върху профилираната подготовка.

# 438
Третият е география, четвъртият е френски.
Утре пак ще звъня в СУ, видяло се е.
Цитат
Иначе мисълта ми беше, че в таблицата не виждам изискване ДЗИ да е върху профилираната подготовка.
И аз досега така си мислех, но вече съвсем се обърках.

# 439
В един университет на колко предварителни изпита и на колко редовни може да се яви един кандидат-студент по даден предмет? Има ли ограничения (само един път) ?

# 440
  • София
По принцип университетите провеждат по един предварителен изпит и по един редовен. Поне аз не съм чувала за университет, който да предлага повече на брой предварителни изпити.

# 441
Технически университет - София, например.

# 442
  • София
Помагала за матурата по БЕЛ ООП вече има:

https://www.book.store.bg/p316747/literatura-za-matura-testove-z … nia-cherneva.html

https://bguchebnik.com/uchebnici-i-pomagala/12-klas.html

За ПП не съм попадала.

# 443
  • София
Не знаех за техническия. СУ и МУ провеждат по един предварителен изпит. Поне до сега беше така.

# 444
Разговарях със СУ - ще има яснота в края на другата седмица, да следим сайта. Още не се знаело как ще се кандидатства, затова било така неясно написано...Rolling Eyes
То срока свърши, ние още чакаме.

# 445
Здравейте, извинете за нахлуването, но ако някой има информация за спгт Джон Атанасов и ПГ по телекомуникации за настоящите седмокласници ще бъде много полезно. Например, каква е разликата между специалностите приложно и системно програмиране, справят ли се децата, на които родителите нямат възможност да помагат, струва ли си да се запишат другите специалности в Джон Атанасов, ако не стига бала за първите три или е по-добре да запишем програмиране в телекомуникациите? Добри ли са учителите по специалните предмети, материалната база добра ли е? Имат ли техника в училищата, все пак материята е специфична, едва ли се учи ефективно с химикалка и лист. Има ли осигурени учебни практики по фирми в по-горните класове или задължават учениците сами да търсят фирми и да взимат бележки за проформа изкарана учебна практика. Какви програмни езици изучават в съответните училища и специалности, има ли гимназисти започнали работа с програмиране по време или веднага след завършване на училище, т.е. научава ли се реално програмирането /знам, че зависи и от детето/... Зададох въпроса в темата за училища но никой не отговаря. Моля ви, ако някой е запознат, моля пишете.
И успешно завършване на гимназиалния етап за всички вас, ние има още много хляб да изядем....

# 446
В СУ и ТУ има ли вече дати за подаване на документи?

# 447
  • София
Хич не е по никоя тема, ама може някой да знае...

Тая сутрин пред БНБ имаше опашка от стотици хора, буквално тълпа. Какво точно се случва?

# 448
Хич не е по никоя тема, ама може някой да знае...

Тая сутрин пред БНБ имаше опашка от стотици хора, буквално тълпа. Какво точно се случва?

колекционерска монета на Гоце Делчев

# 449
  • столицата
И все още има опашка. Не теглят пари, спокойно Simple Smile
Значи чакаме унитата следващата седмица. Голям късмет извадиха наборите. То не бяха нови формати на изпити, на ДЗИ-та, на КСК, първи с новото профилиране и т.н.. Дано пък в живота занапред им върви по-безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт