КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 625
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! До сега сме били само на един круиз-Гръцки острови и Кушадасъ, с включени напитки в цената. Сега търся нова дестинация и съответно на повечето круизи за напитките трябва да се прибави пакет, да речем около 30-40евро на ден, на човек. Не сме големи пиячи. Пием по бира или чаша вино с храненето и евентуално на кораба бихме пийнали и питие/коктейл в бар. Та, каква е приблизителна, ориентировъчна цена на всяко от тези неща, ако си плащаш на борда, това което си изпием. Много ми се струва това по 35евро на човек на ден. Пък и за непълнолетните деца също искат, задължително...
Благодаря предварително!
Гледаш хубава цена на круиз, но като добавиш пакет напитки, хотелска такса, самолетни билети, такси и багаж... и умножиш х4 и сумата скача в небесата... Simple Smile

С кой кораб бяхте? За гръцките острови Celestyal Cristal или друг? И на него има пакет за напитки, но в пакета е включена и обиколка на Санторини. Ако не си платил екскурзията за Санторини можеш ли да слезе от кораба? Тези които са ходили моля да разкажат?

# 646
  • Пловдив
Здравейте! До сега сме били само на един круиз-Гръцки острови и Кушадасъ, с включени напитки в цената. Сега търся нова дестинация и съответно на повечето круизи за напитките трябва да се прибави пакет, да речем около 30-40евро на ден, на човек. Не сме големи пиячи. Пием по бира или чаша вино с храненето и евентуално на кораба бихме пийнали и питие/коктейл в бар. Та, каква е приблизителна, ориентировъчна цена на всяко от тези неща, ако си плащаш на борда, това което си изпием. Много ми се струва това по 35евро на човек на ден. Пък и за непълнолетните деца също искат, задължително...
Благодаря предварително!
Гледаш хубава цена на круиз, но като добавиш пакет напитки, хотелска такса, самолетни билети, такси и багаж... и умножиш х4 и сумата скача в небесата... Simple Smile

Така е, забравили сте само да посочите и екскурзии на отделните пристанища и хотелско настаняване преди и след круиза, защото не винаги полетите ще съвпадат с началото и края на вашето круизно пътуване. Напитките на борда са нещо такова- сутрин кафе 1.70 евро, сок-1.70 евро, обяд-бира 5 евро, след обед капучино-2 евро, кола-2 евро, вечер- чаша вино -5 евро, вода бутилка-3 евро, вечерно шоу в бар- уиски-5 евро, бутилка вода за през нощта в каютата -3 евро и към това добавете 15% сервиз. Мисля, че пакета е по-изгодно, иначе съм виждал хора без пакети как се стискат и пълнят от автоматите в бюфета вода и приливат в едни шишета. Никой не може да ме убеди, че през деня на борда няма да му се допие поне едно разхладително коктейлче, пък с деца е задължително да има и разхладителни напитки. Затова търсете цени на круиз с вкл.напитки понякога ги има в промоции и други. А това където го давате за пример със Селестиъл Кристал или Олимпия е много нисък клас круиз, не че не сме били на него, но вземете сега нещо различно и ще усетите разликата.
Много благодаря за отговора! Да, с Олимпия бяхме и ни запали завинаги Simple Smile Сега искаме още Wink
5 евро е добра цена за бира/вино/уиски. Ако това изпиваме на ден, смятам, че е по-добре да си плащаме изпитото, отколкото пакет. Коли и газирано не пием. Вода-да, кафе, само сутрин. Разбира се, с включени напитки ще е най-добре!!! Още веднъж, благодаря! Ориентирахте ме много! Сега ни се ще да идем към Италия, Франция... Но още проучваме. Екскурзиите са ясни. Транспортът варира, но може да се открият добри попадения! Нощувките общо взето са поносими Simple Smile
И да отговоря и на дете2 Simple SmileДа, на Олимпия на  Celestyal Cristal бяхме. Много ни хареса. Ние имахме 2 други екскурзии включени в пакета. Ако не си платил за екскурзия в Санторини, слизаш с лодки в столицата и имаш свободно време да се разхождаш из нея.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 18:20 от ilik123

# 647
  • Пловдив
Пакета напитки не е задължителен и изобщо не знам защо се смята априори, че ако не го платиш, се стискаш. Ние в България ходим на пълен ол инклузив с включен всякакъв алкохол, бога ми, за 10 дена на морето, аз не изпивам и една бира, мъжа ми може би една. И то ходим с компания, които се наливат от сутринта. Просто не всеки обича да пие и почивката му е свързана непременно с алкохол. Ние купуваме само пакет вода  ,защото пием през нощта , а корабната не ми харесва . Аз и кафе обичам много, но пакета идваше по 4 кафета на ден все едно на човек, а като не си цял ден на кораба няма кога да го изпиеш. То същото е и за пиенето. Ако пиеш по едно-две питиета на ден, че и три, защо да плащаш по 100 евра на ден напитки.Та всеки трябва да си прецени колко пие по принцип. Същото е и за газираното . Веднъж имахме такава промоция с включени газирани безалкохолни , тогава бяхме със сина хем, ами той да изпиваше по 1-2 на ден  ,аз една кола от зор заман. Та сметки си трябват.

# 648
И аз съм на същото мнение относно напитките. Човек трябва да си прецени за себе си, ако пие много алкохол си заслужава.
Сега на Новогодишния круиз бях взела пакет бири за мъжа ми 20 бр. за 100е и за децата 40 бр. безалкохолни за 120 е. Аз алкохол не пия, газирано много рядко.
 Е трудно ги  изпиха,от детския пакет останаха даже няколко бройки. Така ,че сега без пакет. Който каквото му се пие си поръчва. Не да пия по 2 -3 кутийки безалкохолнио само защото съм ги платила. Та въпрос на сметка, така както е казала Люба.

# 649
Ние също не взимаме пакети.  Поръчваме си каквото ни е кеф, но успяваме да стигнем до 1/3 от цената на пакетите. Много зависи кой какво и колко консумира.

# 650
Ние също не взимаме пакети.  Поръчваме си каквото ни е кеф, но успяваме да стигнем до 1/3 от цената на пакетите. Много зависи кой какво и колко консумира.

Точно същото важи и за нас.

# 651
А какви са цените на круизните кораби, специално Олимпия- Гръцките острови?
Офертата е 114 евро като в цената влиза и така наречената екскурзия в Санторини, която всъщност не знам какво включва освен беседата от екскурзовода и посещението на селището Oia.  Някъде прочетох, че ако не е платено за Санторини, няма да можеш да слезеш на брега. Това дали е така?
Ако има вариант за слизане в Санторини какво е разстоянието до селището Oia? Възможно ли е стигането пеша до него или е необходимо ползването на друг транспорт?
Как седи въпроса с качването на храна и напитки на кораба. За всеки кораб е различно, за конкретният четох, че е позволено, но консумацията е разрешена само в каютата. Може ли да споделите вашият опит

# 652
при цена на круиза 300 евро за 7 дни и 240 евро пакет напитки тотал цената е под 600 евро, а тридневните на селестиъл са над 100 евро на ден. Уравнението е много просто. В момента МСЦ имат някакви промо цени с вкл. напитки на вечеря и обяд. Но и при Коста не е по-различно.

# 653
  • Пловдив
Офертата е 114 евро като в цената влиза и така наречената екскурзия в Санторини, която всъщност не знам какво включва освен беседата от екскурзовода и посещението на селището Oia.  Някъде прочетох, че ако не е платено за Санторини, няма да можеш да слезеш на брега. Това дали е така?
Ако има вариант за слизане в Санторини какво е разстоянието до селището Oia? Възможно ли е стигането пеша до него или е необходимо ползването на друг транспорт?
Как седи въпроса с качването на храна и напитки на кораба. За всеки кораб е различно, за конкретният четох, че е позволено, но консумацията е разрешена само в каютата. Може ли да споделите вашият опит
Цените варират, според продължителността на круиза и датата на тръгване. Ето ви сайта от който ние резервирахме и в момента предлагат за Олипия:
Аз не мога да разбера, ако в цената ви влиза екскурзията в Санторини, както пишете, защо търсите други варианти за стигане до Ия и варианти за слизане на Санторини, без посещение на Ия?
Иначе, вече ви отговорих. Ако не ходите на екскурзия до Ия, лодки ви свалят безплатно на брега на Санторини, от където се качвате в столицата Фира и се шляете в отпуснатото ви свободно време. После лодките ви чакат, за да ви върнат на кораба.
Разстоянието от Фира до Ия е 15км, 20-тина минути с кола.
Храна на кораба не ви е нужно да качвате. Предлага се обилна и разнообразна такава.

# 654
  • ПЛОВДИВ

Аз пак да се включа относно качването на храна на кораба. Миналата година си носехме храна до кораба, тъй като тръгнахме в 22:30 вечерта от София за Атина 2 сандвича за мен и крем супа за баща ми, тъй като имаше проблем със зъбите и не ни направиха проблем. Само не носете въдици и ножове.

# 655
А ако от сушата си купиш бира или вино ще ти позволят ли да ги внесеш на борда? За Celestyal Cristal е питането ми.

# 656
  • София
А ако от сушата си купиш бира или вино ще ти позволят ли да ги внесеш на борда? За Celestyal Cristal е питането ми.
Защо е нужно да се внася алкохол от вън?На кораба напитките са включени в цената.

# 657
  • Пловдив
Защо е нужно да се внася алкохол от вън?На кораба напитките са включени в цената.
Иначе, да, никой не проверява с какво се качваш на борда на кораба, прибирайки се от брега.

# 658

Иначе, да, никой не проверява с какво се качваш на борда на кораба, прибирайки се от брега.
[/quote]
На MSC  проверяват на връщане от брега. Чантите минават през скенер. Ако имаш бутилки ги прибират с етикет за коя каюта са и ги връщат последната вечер преди слизане.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 19:53 от BOSS SAMORAI

# 659
  • Бургас
Някой с лични впечатления от Холанд Америка? Трябва да вземем децата с нас на круиз по Норвежки фьорди и се чудя ще ни скъсат ли нервите с мрънкане? Корабът е Ротердам?
Или ако има някакъв по-подходящ кораб за тийнейджъри по този маршрут? Трябва да е задължително края на месец юли. Излиза ми като опция само Холанд и Понант, където, обаче, цената за четирима не ми е ОК.
.

Общи условия

Активация на акаунт