Любители на кучета - 123

• 23 720
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • о`майна лунна нощ е
Макс, пожелавам дупето да не трепери много при ветеринарите. Дръж се мъжки, момче! И бързо да минава!

Добре дошъл на малкия Макси! Абсолютен разкош е!
Присъединявам се към останалите  съвети, като само на кратко ще кажа, че първоначално разходките трябва да са свързани с това да излиза, да си върши важностите, бурни овации и награда и бегом вкъщи. Мъничък е още, не може да стиска, нормално е да пикае и снася вкъщи, и то да не уцелва желаните места. Едва след шестия месец постепенно се оформя някаква рутина с излизанията и навръзването на разходка=на вършете на нужда навън.

Швепса знае, че вкъщи също е вариант да свърши нещо, но на определени места - или тича в банята, или излиза на терасата. Знае, че въпреки че не е правилно да ходи у дома, ако го направи на някое от тези две места няма караница, а похвала. Дори към настоящия момент има такива изпълнения. Рядко, наистина са изключения, но ги има. Няма сила на света да ме изкара в 2 по нощите навън. А и той, ако е допрял до среднощно снасяне, а****то вече се подава под опашката, защото стиска до последно хайванът и се обажда, колкото да ме събуди и да му отворя вратата да тича в банята.

За дрехата и аз съм на мнение, че е излишна. Не стоите с часове навън. Има си достатъчно козинка да му е топло за времето на разходките. По-скоро да видите за вариант дъждобран, за да не се измокря. Но да го топли - наистина няма нужда поне за сега. Като дойде снегът, преходи в планина - тогава може.

# 526
  • Пловдив
Sivi, голям и силен мъж е Макс ще се справи и всичко лошо и притеснително ще остане зад гърбовете ви :=)

Моля, да ми пуснете сайта, в който се оценяваха кучешките храни, че пропуснах да си го запазя.

https://www.allaboutdogfood.co.uk/
T'ва Британците са "Башка" все. Много храни ги няма ,такива които не са популярни в UK.
Моята също я няма - Сметах обаче с калкулатора рейтинга - 83-85%- в зависимост ,дали е "dry baked" или "dry air braked",защото те си имат друга технология за бавно изпичане Gosbi
и хем е по-добре от Dry Baked,хем не е точно Dry air
КАк мислите ,според мен е добре ,макар да не е срейтинга на Orijen -който ,пък според мен,а и според познати също е малко надценен(чести стомашни проблеми ).

# 527
Очтеч за ласт найт:))) Стиска от 22,20 до 8 часа!
В 2,30 аз станах, мъчих го малко не щя. Легна и спа да 8. Спа си в неговото легло. Сутринта видях, че повърнал малко до леглото гранули.
Сутринта беше много жив и весел, изпиша се и се изака на терасата малко. Полсе обаче и вътре малко се изака, казах Не и почистих.
Обаче не яде сутринта гранулите със зор 20 гр да е ял. Всъщност кога да му е първото хранене? Вашите кога ядат? Банан и круша яде иначе тариката. С това следене само на мен не искам да сивква. Сега е при голямата ми дъщеря и пак скимти за мен. И то с човек!
За не яденето кога да почвам да се шашкам?

# 528
Жаклин, не му давай друго, ако не си е изял неговото. Като му огладнее дупето, ще си изяде гранулите.
Ей така гледах едни кучета преди 2-3 години. Собственикът донесе храна и един пакет кренвирши да давам, ако не си ядат храната. Еми те си знаеха и не ядяха гранулите, а си чакаха кренвиршите. Ако не бяха на 12 години, щях да ги оставя да гладуват, докато се усетят.
Аз давам към 8ч. храна, а да мога да изляза необезпокоявана за работа. Но вкъщи всичко се всмуква, а не се яде нормално.

Иначе е герой! До 8ч. си е бая време.

# 529
Тази храна е ял и тази купих и аз, казаха че е много добра, ветерианарят потвърди :

Чеше се на вратлето там където му сложиха чипа вечера, нормално ли е?

# 530
Първо ядене при нас е след сутрешната разходка. Ако не е била много интензивна (такива има само през уикенда), след разходката, докато измием и подсушим лапи и се помотаем, минават едни 15-20 минути и тогава яде. Вечерното ядене е поне половин час след разходката.

Много бързо ще свикне Макси с тоалетните нужди, сигурна съм. Това е едно от предимствата, като вземеш кученце, което е минало съвсем бебешкия период.

За неяденето не мога да дам съвет, у нас всичко се омита до последната троха за средно 20 секунди. Но яде под грамаж. Правилото е кучето да няма нон-стоп достъп до храна, така че ако остане нещо в купата, се прибира до следващото ядене.

# 531
Или вземете още едно куче, нас така ни приключиха драмите с храната Joy

# 532
  • Пловдив
Жаклин,
През нощта не го будете,ако спи. Може да го следите,ако от време на време ,ако се събуди и започне да скимти ,да с е върти
тогава го извеждате.Ако си спи не го закаче и сутринта ставате преди него,щом се събуди веднага навън, по-дълга разходка докато свърши и двете работи.Може дрискането и 2-3,и после малко игра
и като се пприберете го храните и чакате дали ще почне пак да се оглежда да "свърши" нещо,ако трябва пак го извеждате и като го
"свърши" -хвалби и погалване,може и някоя наградка-лакомство. И стига му местете мястото за тоалетна,ту банята ,ту тераста,сутринта специало щом е станал и вие сте будни  навън,разходка минимум докато свърши и двете работи,а не да го пускате/носите на терасета.
Трябва да го оставяте абсолютно сам , не при дъщея ви.
Ободеното от иглата за чипа може да посърби няколко дни - доста по-дебела е от нормалните за лекарства. Не е притеснително ,стига да не се разрани от чесане.
С крушата внимавайте,да не се наложи през час да сте навън. Wink
За спането браво,казах ви че е достатъчно голям да спи цяла нощ,само трябва да свикне с обстановката,а то и не му трябвало време да свиква Simple Smile  Преди това къде е бил,да не е приучаван на разни неща.Ще е от помощ да знаете какви навици са му създали ,ако е така.
Храната не е много популярна(те испанските не се тачат много) ,но не звучи зле състава .Малко с това пилешко ,че и пилешка мазнина ,много не ми се връзва да е хипоалергенна ,ама пък ако му понася,значи няма проблеми с пилешкото кутрето. Рейтинг в сайта предефиниран няма , генератора даде 74% по състава,което не зле.
Вижте на гърба препоръките за хранене и му изчислете дневната дажба според месеците и килограмите ,разделете на три и давате по 3 пъти на ден толкова. Да не сте го прехранили ,вечерта
и затова да е повърнал.Сега пропуснете сутрешното хранене ,може на обед да му дадате сутрешното, ако не яде 10-15 мин,вдигате го до вечерта.

Хибискус ,какво имате предвид" под драмата схраната",да не сте загубили куче от преобръщане на стомаха ?

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 12:18 от whitefang

# 533
Еха, ,,нова партида"- прекрасни, бебешки муцунки...Много им се радвам на всички.А на Морско момиче сладурчето , цветово е като Лори...Да са ви живи и здрави!    Сиви, нали знаеш, че Макс и Вивата са  обичани -от всички ни!Цялата положителна енергия, от толкова хора/ и кучовци/, ще е с вас, мила!  Хибискус, прекрасна новина от теб.Пускай повече снимки на двете каки!

# 534
Добър ден!
Стиснати палци за Макс!
Видях стари и нови щастливи муцунки Kissing Heart
И аз съм в процес на учене на нови неща... Имам чувството, че отглеждам катерица Laughing
То било много различно да гледаш голяма и малка порода LaughingLaughingLaughing
Големите не са се качвали по дивана, но този май и на полилея ще се качи....
Сутринта го заварих да спи на дивана - вторият етаж /спалните/ е забранена зона за любимци.

Днес ще оправяме огради, че са "адаптирани" за силно джаскане от 50кг, но не и за промушване на малък елегантник 6кг.........

# 535
  • о`майна лунна нощ е
Лейди, доберман ли беше дребсънът?

# 536
  • Варна
Сиви, как е младежа?

# 537
  • sofia
Жаклин, аз не бих избрала пилешко...След проблемите на Леон разбрах, че не е добре...
Лейди, така са териерите, особено дребните...Оградата трябва да е като в Алкатраз...

# 538
  • СИ

... Днес ще оправяме огради, че са "адаптирани" за силно джаскане от 50кг, но не и за промушване на малък елегантник 6кг. ...

Какъв модел е елегантникът?

# 539
В какво състояние открих чорапогащник на малката щерка, като тръгнах да пускам пералня? Сега дали и с чорапогащник за 4-годишно да го обуя за назидание…:joy:

Общи условия

Активация на акаунт