Домашното насилие – тема №3

• 73 768
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 660
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13323426

Много се напрегнах...
Само ще го оставя тук линка

# 661
То това е някаква мода сега май.. моя мъж има познат, който има камери навсякъде в къщата и даже докато е на вечеря с колеги си отваря телефона и гледа жена му какво прави и дали си е у дома.

Не се крие от никой, съвсем открито го прави. За мен това е страхотно нарушаване на личното пространство.

# 662
Ох, бизнесменчето... Дано потърка наровете по-дълго и да намаже повечко затворническо правосъдие.

# 663
Как може да се променят нещата, че жените да не търпят с години такива изтезания? Колко ли поколения напред ще се случи това? Sad

# 664
  • София
Има тук 200 страници сигурно стана темата, как е кажи- речи редно да търпят, кат “си го търсят”.
Та, какво питаме?

# 665
Да, много сме назад в разсъжденията си, щом съпруги на бизнесмени търпят редовен побой, наблюдение, ограничения, лъжат, че са паднали по стълбите, за да прикрият синините си... а в съседната тема се вижда, че много жени и майки са абсолютно несъпричастни към чуждата болка или нещастие.

# 666
  • Пловдив
Мисля за този случай цял следобед. В колко ли страх е живяла тази жена...че ще ѝ вземе децата, че ще я убие и ще му се размине, защото е приближен на кмета....

# 667
Трагично е, да. А най- трагичното е, че и този път няма да има правосъдие.
Освен да кажа" Трай , бабо, да не те стига, " друго не знам.

# 668
  • София
Аз пък се напрягам като се сетя за това колко небизнесмени без мераци за бойни спортове ще си стоят сами цял живот, докато такива като тоя ще пребиват жените. А би трябвало тоя да си кибичи сам - бизнесмен или не! Че и деца има, хубавецът! Хубава, родна картинка - бизнесмен да не остане необвързан!

# 669
Списък с имената (може и снимки) на биячи на жени. Бих пуснала такава тема, но почти съм сигурна, че модераторите ще я изтрият. Ако е ок, да кажат, че да пусна. Смятам, че ако се озоват в една такава тема, може да помогне повече на жертвите им. Съмнявам се, жените им да пишат в такава тема, но може техни познати, съседи, които са нясно.
В медиите вече има име и снимка на Симо Касабов, бияч на жени.
Кой е следващият, който да избягват жените?

Виждам, че хората коментират във фейсбук профила му
https://www.facebook.com/simo.kasabov
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10215430104050021&set=a.1369029630021

Понякога не е добре да станеш известен, Симо.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 02:59 от Издислав

# 670
Аз сега друго се замислих.. Голямото дете изглежда поне към 10-годишно, а малкото около 2г, т.е. имат голяма разлика между първото и второто. Тази жена защо не е избягала още като е била само с едно дете преди няколко години? 2018г като е била пак в болница, малкото не е било родено.. в смисъл, че е по-лесно да си отгледа сама едно дете и д ане създава второ с тоя изрод..

# 671
А дали проявите на ревност и породена от нея агресия (вероятно само под формата на скандали) не са били и още преди да се появи първото дете? Едва ли един ден се е събудил след 4-5 години съвместен живот и ей така от нищото е почнал да ревнува и да я пребива.
Много пъти съм го писал и в тази тема, съжалявам, ама не изпитвам голямо съчувствие към такива жертви на насилие. Защото в повечето случаи това са си логични последствия на напълно осъзнат избор или напълно осъзнато затваряне на очите. Това съм виждал, и не мога да го разбера вече толкова години- защо има жени се вкопчват в съвсем явно токсични отношения и си стоят в тях с цената на огромни усилия? Съжалявам за жената, наистина никой не го заслужава това, но това не е нещо като да те блъсне камион на улицата както си пресичаш на пешеходна пътека.

# 672
Само му вижте мазната, селска, самодоволна мутра... Подобен тип мъже са гнусни във всякакво амплоа - и като клиенти, и като шефове, и като роднини. Той навсякъде е един и същ. Жената сигурно е кротка и послушна. Дано се възстанови, милата Sad

# 673
Насилниците избират подходящи жени явно Sad Пробват ги и "ако мине"  номерът със страха и заплахите, неминуемо следва бой все някога.
Казвала съм за себе си - у нас например не се е говорило никога по този въпрос. Аз като дете дори не знаех, че съществува домашно насилие. Впоследствие бях чела по книгите, но ми се струваше нещо далечно, несвързано с мен или познати хора. Ако бях някога го изживяла лично, щях да съм втрещена и не знам как бих реагирала... мен никой не ме е учил да си тръгна при първия шамар! Много трябва да се говори по тази тема, всички момичета да знаят механизма на действие на насилниците, та когато се сблъскат, да имат идея веднага и какво да правят.

# 674
  • Далечният изток
Значи като повтаряш "емииии не ви съжалявам, сами сте си виновни", не помагаш на никого. Широкото затваряне на очите пред подобен проблем и гласното или негласно "абе нищо кой знае какво не е станало, те мъжете са такива" също не е най-добрия вариант. Истината винаги е някъде по средата. Но ми е най-гнусно в този форум да донариташ, да доошамариш паднала жена, мега гнусно...

Общи условия

Активация на акаунт