Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 362
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Аниа не се вижда леглото ThinkingАз мисля, Ники да си спи в нейното докато и става, ще махнем решетките по нататък.
Кактка ама много е хубаво да знаеш това яке, снимай някой дрешки да ги видиме, какво е фешън на запад Wink
Тиа и аз незнам къде са тези Патета? Чакаме мамите да кажат къде са точно.

# 166
Ето    адреса    на детски клуб Патета.
Там празнувахме първия рожден ден на Пламъчко, както и Мартеа на Теа и Куки на Калинка. Аз лично много го харесвам, стаята за игри е голяма и много светла. Каките, които гледат децата са добри, е, една изпусна Пламен, той още не ходеше тогава, порева детето, но се случват такива неща. Има монитор, на който си наблюдавате детето в стаята за игра. Най-лесно ми е да ви обясня как се стига до клуба от бул. Черни Връх. Ако се движите по булеварда по посока "Хладилника", след кръстовището с бул. "Вапцаров" трябва да свиете по ул. Орел - третата пресечка вдясно, след това още веднъж надясно и сте на ул. Русалийски проход.

Последна редакция: нд, 12 ное 2006, 14:45 от Дона

# 167
Благодаря за загрижеността!  bouquet Днес Иса няма температура.....мина ей така от само себе си.....

ania, какво каза лекарят? Как е малката?
За сега мислим Иса да продължава да си спи в кошарката.....

Катка, разкажи как мина екскурзията в чужбинско?дай малко подробности Wink....

# 168
  • Sofia
Тя Дона е обяснила адреса на Патетата, Тиа, споко можеш да пуснеш Калата да беснее, общо взето заниманията са там подходящи за възрастта. Има си аниматорки, които ги наблюдават. Дона, ти няма ли да дойдеш? А другите заимовки нещо не се обаждат, хайде дайте мнение, че да се видим наистина мамите.
Аня, аз махнах спалните чувалчета, че моето сомнамбулче си става тихо от леглото и има риск да се претрепе. Онази нощ издебнал дядо си пред тоалетната, можете да си представите как се е стреснал баща ми, като го е видял пред вратата да търка очички.
Иначе в отбора на МАЙчетата вече имаме клюкар - седим си с майка ми и Сава връхлита в стаята и въодушевено крещи - Деде, ани/т.е. ало/...и си сложи ръчичката на ухото. Което значи "дядо говори по телефона". То така си и беше.

# 169
Кроче а как по-точно излизате от леглото за да правите такива разходки?  Или не спите в кошара?

# 170
Ania, Ава спи в голяма кошара- 140/70, едната преграда се маха, така че смятам дълго да спи в нея. Като се преместим  на пролет в новото жилище мисля да махна преградата, а останалите да облека в зависимост от цветовете в стаята. Сега малката спи в спален чувал, а като се събуди сама си го сваля.

Благодаря за загрижеността!  bouquet Днес Иса няма температура.....мина ей така от само себе си.....
Катка, разкажи как мина екскурзията в чужбинско?дай малко подробности Wink....
Валя, да знаеш, само от  пустите зъби ще е. Явно последните 4 също са зор. Станислава пак започна да се държи като пубертетка.
А екскурзията мина много приятно, хубаво си живеят хората. Особено ми хареса Виена, но в интерес на истината в Германия хората ми се сториха по-мили и е много по-чисто.Че пазарувах като не видяла то е ясно...
Камий, малко ми е кофти да натоварвам темата със снимки, но ще ги кача в бг-фото и ще ти пусна един линк Peace

Другите болни да се отчетат каква е ситуацията днес  Надявам се на добри новини Hug

# 171
Валя, радвам се, че красавицата е по-добре!

Дано и Данчо се оправя скоро!

При нас няма нищо ново...С изключение на новите думички и дяволии LaughingМайка ми се бъзика с Дени, че заради него и е излязло име. Който го попита какво прави баба, той все отговаря "Баба папа" LaughingПък даже и да не го питат, си го повтаря като мантра.

Преди няколко дни Дени се беше разбеснял преди сън и счупи един буркан като го удари в земята. Ние веднага се стрелнахме към мястото на събитието, но Дени ни изпревари и сграбчи в шепата си стъклата. В резултат се поряза много лошо. За пореден път се осъзнах колко боса и неопитна майка съм Tired TiredШурна кръв и доста време не спираше да тече, а аз не знаех как се постъпва в такива случаи.  EmbarassedСложихме ръката под студена вода, дезинфекцирах я, ама кръвта не спираше да тече. Изобщо не знаех какво да правя...Та по този повод, кажете ми какво съдържа "аптечката" на дечицата ви, какви лекарства и други подобни държите под ръка. Аз имам Калпол, свещички Ефералган за температура, свещички за повръщане, 2-3 хартисали Ентеролчета, термометър, Стеримар и физиологичен разтвор, Низита,риванол, спирт, Апетон и разбира се, спрейче против бълхи и комари и против сърбеж, защото бълхите продължават да ни ядат и всяка вечер го пръскаме и с двете. Нещо друго сещате ли се важно? Да не дава Господ, ако се случи нещо, с какво още трябва да се запася? Сещам се сега за марля и бинт... newsm78

# 172
Сиска и ние имаме повечето неща.Виброцил имаме, Панадол,Фенистил,Проспан, Вентолин Дуфалак,имаме таблетки против повръщане.Горе долу това е.
За Патета съм за...

# 173
Сиска, аптечката ти е добре заредена Peace Защо не извикате фирма да обезпаразити апартамента ви вместо така да се мъчиш и да го мажеш всяка вечер?

# 174
Дона, ами няма смисъл...Навсякъде е пълно с бълхи. Веднъж излезем ли в детската градина се прибира  нахапан или на сутринта се събужда нахапан. Масово се оплакват майките с които съм говорила за това. Надявам се сега като захлади, да изчезнат гадините.

# 175
  • София
Сиска, не си неопитна майка, на всеки може да се случи, колкото и да внимаваме.
Като се прибера с покупки, сред които и пюрета напр, Ема обича да си играе с бурканчетата, но аз не и давам поради страх от случки, подобни на вашата...просто трябва винаги да мислим една идея преди тях и да сме нащрек за всяка ситуация (а колко ситуации са ме сварили тотално неподготвена  Crazy и колко пъти точно в момента, в който си казвам "Ей сега ще..." и докато стигна до нея и тя белята станe).
Добре си се справила с дезинфекцията и прочее, една идея само за спирането на кръвта - ако е възможно, имайки предвид какви са дяволийки нашите бебоци на тази възраст, да държиш ръчичката нагоре, на високо, за да не тече кръвта, така след известно време, като се е съсирило и има анкерпласт, не тече. Аз понеже много често се порязвам, та съм го отработила.

# 176
Дона, ами няма смисъл...Навсякъде е пълно с бълхи. Веднъж излезем ли в детската градина се прибира  нахапан или на сутринта се събужда нахапан. Масово се оплакват майките с които съм говорила за това. Надявам се сега като захлади, да изчезнат гадините.

Сиска, наистина много неприятно с тези бълхи Sad

# 177
Добро утро!  bouquet

Пожелавам една успешна седмица за всички ни! Hug
Гуш, честит ти рожденик! Много да ви обича с Ема и да ви е напълно отдаден!

Сиска, ...ми така е... очи на гърба ни трябват

# 178
Добро утро!
Ние вече сме онлайн   typeuu
Как са болничките? А пострадалите? Надявам се тази седмица болни да няма.
Марти е със синьо чело и малко пострадала бузка. Като фронтовак е. Simple Smile

# 179
Гуш присъединявам се към пожеланията zа zдраве на половинката ти  bouquet

Катка браво бе градска, идваш у немско беz да се обадиш Wink

Сиска много неприятни инциденти, аz раzполагам с чантата на мъжа ми а тя е пълна с какво ли не, при поряzване след като отмиеш кръвта (най_добре с раzтвор zа целта, щото водата не е никак стерилна) трябва да провериш zа парчета и после да спреш кръвта както и си направила Hug
Тук има съвети  как да постъпим при инциденти, дано на никой не се случва Praynig

Общи условия

Активация на акаунт