Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 362
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте вече от офицялно  от дипломираната Психоложка. Grinning
Снощи бях на Дипломиране, беше много хубаво и тържественно.След това имаше парти  bigdance2  ura dazzler1
Честит имен ден на Филипо на Кали и куки.  ura newsm67
Привет на новата мама  bouquet
Успех на бебеправещите EFN stork-boy stork-girl
Чопарче не мога да ти помогна..
За срещата мога събота или неделя Peace

# 211
Сиска, мъжът ми е голям противник на бибероните, как пък се намерихме двамата такива с него, не знам Laughing
Казва, че ако го държи по един час на ден няма да има последствия най-вероятно, но иначе си пречи- променя захапката, не само зъбите се кривят. и разбира се, не винаги се случва, но се повишава вероятността от проблеми
Fairy, а за кърменето по отношение на зъбките какво мисли мъжа ти? Все пак кърмата е сладка..., пък и честото сучене си е все едно смучене на биберон... newsm78

Криси, успех с новата работа! Представям си какво ти е...

Чопарче, сигурна ли си, че зъбчето е черно Rolling EyesСигурно доста си го огледала...Току-що пробило ли е или е израстнало вече малко? Аз също не знам нищо за това. Имаме едно приятелче на Дени, момиченце на неговата възраст. На него предните му зъбки са почти до половината черни, но не съм говорила с майка му за това. Мисля, че има детски зъболекар...Пак Fairy трябва да се включи по този въпрос newsm78
Кака Ивка, добре дошла  bouquet

# 212
Чопарче, сигурна ли си, че зъбчето е черно Rolling EyesСигурно доста си го огледала...Току-що пробило ли е или е израстнало вече малко? Аз също не знам нищо за това. Имаме едно приятелче на Дени, момиченце на неговата възраст. На него предните му зъбки са почти до половината черни, но не съм говорила с майка му за това. Мисля, че има детски зъболекар...Пак Fairy трябва да се включи по този въпрос newsm78
Значи, зъбчето още не се е показало, венецът е само надут и прозира отдолу вместо бяло зъбче, нещо черничко. От другата страна на същото място явно също е тръгнал да излиза зъбче, но там си прозира беличко и затова съм много обезпокоена. И понеже е на горните зъбки аз до сега не съм поглеждала, съвсем случайно докато правехме "хвър" забелязах черничкото и огледах венеца. Иначе си мием зъбките всеки ден откак са избили ама...

# 213
Не се притеснявай за сега! Нека се покаже напълно, тогава го огледай как е. Peace

# 214
Чопарче, при Марти беше така, но самото зъбче си беше беличко просто черничкото беше кръвоизлив, който като тръгна да излиза се откъсна от венеца едно пърченце съсирена кръв. Малко беше шашкашто в началото. Но за една вечер падна съсирека и си остана беличкото зъбче. Дано всичко е ОК при вас. Hug

# 215
Бисерина, опитвах и рано да я слагам. Всъщност всяка вечер опитвам. Днес я сложих в 9, заспа току-що - точно 2 ч. приспиване. Лошото е, че дори сутрин да стане в 6:30, следобяд и вечер отново е така. Просто е свръхактивна. Може да звучи несериозно като оплакване, но определено ми се трови делника така.

Чопарче, дано и вашият случай да е като на Кременхен (Кременхен, медхен  Grinning,  нали от немски, така ли да е на български?) Звучи ми логично този вариант.

Феъри, много ви се радвам за памперса, браво!

Камиж, ха честито!

Иначе, говореше се за падания и др. травми - ужас е, аз дори не пиша, всеки ден си имаме по нещо. Почти всеки ден пада така, че си удря челото, не знам как го прави, роден талант. И все си е със синки там. Миналата седмица си разби устата, днес също - ей така, от нищо, от глезотия - клати се насам-натам и докато се усетя, качи се на едни възглавници, падна, удари си главата на ръба на спалнята, оттам си прехапа езика и като шурна една кръв.... Или другото любимо е да нахлузи на някой обувките и като тръгне из къщата, естествено на 10тата крачка пада с трясък. Вкъщи имаме сгъваеми столове, те не се сгъват лесно и тя обожава да се катери по тях. У нашите и свекитата има същите, но лесно сгъваеми - вече поне на 3 пъти "се сгъва" в тях, уплашва се, но после пак там ходи. Луда работа.

# 216
Честит имен ден на хубавите ни мъже Филипчета - на Куки и на Калина! да растат здрави и напети!!!
ха аз да се включа по темата за зъбките, защото имаме пресен опит  Sad преди около 2 седмици забелязах нещо като дупчици на единя горен централен резец на Мартин и много се ошашках. веднага се обадих на зъболекарката ни, но тя по телефона сметна, че сигурно си въобразявам. е, все пак отидохме да го види и наистина се оказа, че дечко има кариесче на зъбчето!  Sad

ние досега не бяхме мили зъбки с паста, защото дреб не умее да плюе, а с четка започнахме пак сравнително отскоро - може би от около 4-5 месеца. просто преди това той не позволяваше. то и сега не позволява, но насила мием, особено след това...  #Crazy

та решението според зъболекарката ни е мазане на проблемното място със сребърен нитрат, което спира развитието на кариеса и става нещо като пломбичка, но зъбчето почернява. вече минахме 2 процедури, след 2 дена е последната. Момченцето ми е като пират - с един наполовина черен преден зъб!!! Но по-важното е, че не го боли вече, щото преди го болеше, може би и затова се дърпаше от миенето на зъбите.

вече мием с паста и се учим да плюем - засега с променлив успех. а причината за този кариес според лекарката е някъде в бременността ми, още от утробата емайлът му се е изградил такъв слаб. Горкичкият, дано не е наследил моите лоши зъби  #Cussing out

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 23:33 от malejna

# 217
  • София
Ох,Мартеа,като те чета,все едно за моя юнак пишеш Rolling EyesКаква е тази свръхактивност,не знам ThinkingНе се спира за миг дори.Даже насън се мята и си говори нещо ooooh!
Аз днес се чувствам направо на края на силите си.На моменти ми се струва,че хич не се справям с това дете CryМного е своенравен,не разбира,когато му се карам или не иска да разбере.Смее ми се и продължава с белите, а аз се чувствам ужасно безпомощна в такива моменти Cry

Днес,например,сигурно е сътворил 1000 бели Crossing Arms.
Сутринта навън успя да се овъргаля хубаво в едно кучешко ако и не ми даде да го почистя.Пищи,вика,тръшка се.Ужас някакъв.Накрая ми се отскубна,отиде на пясъка и си натъпка устата с мокра пръст Sick.Да се чудиш да се смееш ли,да плачеш ли Rolling Eyes
В къщи измъкна пълната торбичка на прахосмукачката,която бях изхвърлила, от боклука и го разнесе из цялата къща.А аз току-що бях изчистила Cry
Да не гововим,че десет пъти ми рестартира компютъра и за една рецепта,по която готвих,го пусках отново и отново до откат Crazy
На обяд спа само половин час и стана с нови сили Mr. GreenДокато го видя и се беше качил на сушилника за дрехи отгоре-изтръпнах от страх.Ако се беше счупила някоя пръчка PraynigСлед това,докато готвех в кухнята той успя да накъса тапетите в коридора.Втресе ме като ги видях-навсякъде стърчащи краища.Е,тогава не издържах-пляснах го по памперса 2 пъти,скарах му се и се разплаках Cry
Не знам вече-явно ще е буйно дете,но аз нещо не мога да издържа на натиска ми се струва Confused
Да ми е жив и здрав,пък дано се поукроти малко newsm78

# 218
  • София
Здравейте мами!

За срещата - аз съм за събота или неделя преди обяд - и може би тъй като най-вероятно ще е по-трудно да се вредим за този weekend - дайте да го направим за следващата събота/неделя - 25/26 Ноември, към 10.30 - 11.30 да речем.

Bisserina, Eма след като спрях да я кърмя си пи без проблем Нестле Джуниър, сега вече и обикновено прясно мляко, Верея 3%. Според мен трябва да бъдеш по-настоятелна - със сигурност знаеш, ама аз пак да кажа - белтъчините, които се съдържат там са изклчително важни за растежа и незнам с какви количества млечни можеш да наваксаш.

Kamij, честито дипломиране!!!  bouquet

Добре дошла на кака Ивка!!!

# 219
Хайде на кафето   food010, аз черпя, че спряха за ден и половина водата и Бургас ще мухляса.
Kamij честито, край на  smile3529 smile3523, голям кеф е, а? Tada
кака Ивка, добре дошла! welcome
martea имаш трайни знания по немски и желязна логика  newsm44 smile3501, така е наистина.
А за хиперактивните деца, да са ви живи и здрави. Звучи много натоварващо, но нали децата са наши ще се справяме каквото и да е. Дано скоро се нормализират нещата.
Пожелавам на всички   Nature Sunny ден!

# 220
Добрутро,
днес с мъжа предприехме офанзива ранно ставане. Станахме в 6:45, да видим ще се отрази ли това на приспиването днес.

Ками, стана ми смешно, въпреки че знам, че на теб хич не ти е. Много си приличат нашите 12-томайски фурии, много са изобретателни в белите. Това за сушилника направо ме разби. Новата мода на мойта моме е да са си прибута един стол до барплота, да се качи отгоре по корем и да се опита да влезе в умивалника надолу с главата.

Кременхен, не ви завиждам без вода ooooh!

Да попитам майките на деца, които ходят вече на ясла - за задължителните изследвания - само за дезинтерия и глисти ли са? Педка ми каза да дам в 2 бурканчета ако, другото е едно особено взимане на секрет от дупето - със стъкълце, което долепяш до дупето newsm78 Има ли и още нещо?

# 221
Мартеа,
това са изследванията, просто пробите от акото трябва да са от 2 различни ходения по голяма нужда, а това със стъкълцето трябва да е сутринта още като стане.
За съня пробвай да бъдеш настоятелна в едно и също време и резултата се постига чак към третия ден. Не се предавай. Просто иска да не скачаш от нервите. Каквото и да прави Теа, в точния час я взимай и я носи в леглото. Трябва да си научи напърво време точния час, Марти така е трениран, може да е спал следобед до 17 часа, стане ли 19:30 е готов за баня и после до към 20:00 часа не съм ли започнала да го приспивам, работата се отича до 22:00. Въоръжавай се и атака.
А с къпането до къде стигнахте?

# 222
Dodbro утро, дами  bouquet
При нас отново е слънчево Simple Smile

Понеже съм куха лейка, честитя на патерица именният ден на малкия Филипчо Heart Eyes

Мартеа, исках да ти отговоря за чая, ама забравих Embarassed Не съм давала досега чай от маточина, но бих дала. Даже смятам да купя Peace
Камиж, честито! Да не забравиш да почерпиш Party
Чопарче, не мога да помогна Hug
Малейна, никога не съм си мислила, че проблемите със зъбките могат да започнат толкова рано. Дано е инцидентно Praynig
Бисерина, аз слагам лъжичка захар във айрянчето на Ава и нямаме проблеми. Може да не му харесва вкуса, ако кърмата ти е била по-сладка newsm78
Кременхен, ние се събираме няколко мами, когато е подходящо времето. Номера на кю-то ми е в профила, ако искаш свирни Peace

# 223
Те и 7-мо майските не са по-малки фурии... да не помислите друго.  Можете да видите тук  с какво най-обича да си играе Калоян раааааано сутрин!

Мартеа Обмисляла ли си варианта как ще заспива Теа в градината? Питам те не за друго, а защото тук имаме една амйка, която редовно я викат на обяд да си го взима детенце, че не иска да заспи и пречи на останалите.

Kamij  честито виШо! Да си го ползваш със здраве и еветнуално по предназначение.

Чопърче докато не излезе нямаш основание за тревога.

Криси80 ти все алергени си изброила - ние не ядем нито едно от тия неща. При нас нещата идват от генетична обремененост + много бяла кожа. Всички казват да не си го слагам на сърце, да не преигравам, че е голям проблем, за да не травмирам излишно детето. Надяваме се в пубертета да отмине.

Смешно е как природата уж комбинира най-добрите ни гени... добре ама дребен е взел моята чувствителна кожа, проблемите с вестибуларния апарат при пътуване, които е имал татко му..... виж ината от кого е наследил  newsm78 .

# 224
Кременхен, благодаря, че се интересуваш.
Откакто се оплаках съм я къпала (в смисъл с косата) 2 пъти.
Първият път ползвах съветите ви, отидохме в банята уж да мием дупето, неусетно махнах бодито и почнах да мия телцето, оттам включих подвижния душ и я пренесох на земята. Почти не се усети какво става докато не викнах баща й да ми донесе хавлийката й. Тогава се разрева яко.
Вчера пък баща й влизаше да се къпе, точно ми обясняваше това и нашата като се развика - мий, мий, отиде взе си една кърпа за дупе и продължава - мий, банята! и се бърше с кърпата. Възползвах се от ситуацията и пак така - уж дупето, но всъщност цялата. Всичко мина перфектно, до момента, когато викнах баща й с хавлията - тогава се разтрепери и се опита да се разплаче, стана нервна. И се сетих друго - когато се наплаши в Младост, аз се паникьосах, че съм я попарила, викнах баща й, стана някаква суматоха. Тя свързва по някакъв начин тази случка с баща си и с това, че се суетяхме, той се развика на висок глас колко е нестабилно налягането и т.н. Или пък вече я е срам от баща й, нещо, което ми се струва абсурдно. Изводът е: никакви нерви около детето, при каквито и да е ситуации. Нещо, което ние никак, ама никак не спазваме Embarassed
Та така върви къпането при нас, надявам се скоро да се похваля със същото желание като преди от нейна страна.

Общи условия

Активация на акаунт