Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 068
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак с моето кръвотечение. От 04.02 няма спиране . Витамин С ( 1000 мг ),  калций фосфор С по четири таблетки дневно, витамин К по една таблетка дневно. Тази сутрин изтече отново при първото ми сядане на тоалетната чиния. В чудо се виждам вече.  Моля за съвет.

# 646
И аз съм в същото положение, само че пия по 500 мг витамин Ц. Сутрин изтича в тоалетната, после си имам кървене, много малко е в превръзката. Днес ми е 16ти ден от конизацията 🤔 при теб колко време мина?

Аз пак с моето кръвотечение. От 04.02 няма спиране . Витамин С ( 1000 мг ),  калций фосфор С по четири таблетки дневно, витамин К по една таблетка дневно. Тази сутрин изтече отново при първото ми сядане на тоалетната чиния. В чудо се виждам вече.  Моля за съвет.

# 647
В зависимост от това кога сте правили конизацията - дали няколко дни след цикъла, то ще ти се слее течението със следващата менструация. Около 10тия ден след операцията започва кръвотечението, което не бива да е повече от менструалното и ще спре с менструацията. Така че не се шашкай, не е страшно.

# 648
То хубаво, ама аз съм в МП и от година нямам цикъл. А сега няма спиране. Конизация на 27.01.

# 649
Мисля, че може да продължи до три седмици. Повече вече е притеснително и е за преглед. Желая успех и да минава бързо. Опитай се да мислиш за друго и да си почиваш, защото натоварването влияе на възстановяването.

# 650
Това същият д-р Димитров ли е, който работеше преди на друго място? Май Змия ходеше при него.

ГД, лекарят, правил конизацията, какво казва? Според мен трябва да идеш на преглед при него или при някой друг.

# 651
Благодаря за тази безценна информация. Бях се притеснила, че не спира, а кръвта сякаш става все по-бистра. Имам спомен, че и миналия път точно след цикъла нямах нищо вече, но тогава от паника ходих 3 пъти при доктора, маза ме с нещо си, за да спре кръвта, та някак не ги свързах нещата. Чудя се само защо не го обясняват това след конизацията, за да не изтрещяваме ние и да се чудим какво точно не е наред..
В зависимост от това кога сте правили конизацията - дали няколко дни след цикъла, то ще ти се слее течението със следващата менструация. Около 10тия ден след операцията започва кръвотечението, което не бива да е повече от менструалното и ще спре с менструацията. Така че не се шашкай, не е страшно.

# 652
Това същият д-р Димитров ли е, който работеше преди на друго място? Май Змия ходеше при него.

Може би, от година мисля е в Адела, преди беше на друго място, но не помня точно къде. И други има при него.
За съжаление нашия опит във Вита беше неуспешен 2 пъти, явно само Карагьозов става там, и то с късмет да се уредиш

# 653
  • София
Иван Димитров от Адела работеше в Надежда за кратко, а преди това бе доста години в Щерев.
И да, аз съм му пациент от около 10 години.

# 654
  • София
За момичетата с кървене, чуйте се с лекуващите лекари ако забележите усилване или се притеснявате. Има лекарства по лекарско предписание за кръвоспиране или да се коагулира самото място ако се е отворил някой малък съд. При всички случаи се оправя, не се шашкайте.

# 655
Иван Димитров от Адела работеше в Надежда за кратко, а преди това бе доста години в Щерев.
И да, аз съм му пациент от около 10 години.

Значи си доволна  от него да разбирам

# 656
  • София
Да, много съм доволна. Следвам го от болница в болница.

# 657
Здравейте, отново! След предишния ми въпрос, за чийто отговор благодаря, сега съм с друг.
Както спименах съм 3д група, налични ЧПВ-16,18. След направената хистология излиза че съм с ЦИН1. От бързо пр8ведения разговор с доктора ми каза, че всичко е наред и ми е нужно само следене... Добре, де какво следене, след като от 3 години съм с тази група, никакво лечение не се предприема и сега пак контроли само... Аз ли нещо не разбирам, но от прочетеното на доста места се взимат мерки при такива резултати. Живея в Германия и тук явно по друг начин действат, но вие момичета какво ще ме посъветвате, все пак искаме и второ дете, ама както е тръгнало кога ше се случи... Какво бих могла да изисквам от лекарите тук, притеснена съм очаквах конизация, която за момента ми е спестена, ама от тук нататък, как се оправят нещата само с проследяване? Иска ми се най-сетне да видя нормална група..

# 658
След като искате дете - действайте в тази посока. След раждането ще направите конизация и след това пак проследяване и така...

# 659
Момичета, най-накрая мисля, че мога да отдъхна!
Преди няколко дни бях на контролен преглед при доц. Карагьозов, който беше около 3 месеца след lletz процедурата.
На прегледа той каза, че резултатът от хистологията е страхотен и всичко лошо би трябвало да е зад гърба ми. Аз го помолих да ми обясни какво значи този допълнителен интражлезист CIN, който присъства в хистологията, и той ми каза, че няма нищо притеснително в него и че не означава CIN на канала.
На колпоскопа каза, че всичко изглежда прекрасно. Каза, че ще направим повторен тест за HPV след 7-8 месеца, за да видим лечението му е повлияло. После взе цитонамазка и днес излезнаха резултатите:

Група - порцио 2B
Група - церв. канал - 2A

Задоволителна, но ограничена от:
кръв, левкоцити, метапластични клетки

Клетъчни промени свързани с: други

Доц. Карагьозов каза, че най-важна е групата, и че ако е под 3 група няма нужда да му звъня. Аз съм безкрайно щастлива от резултата! Единственото, което не разбирам е какви са тези метапластични клетки? И притеснително ли е това, че има клетъчни промени, обозначени като “други” или това се дължи на възстановяването от манипулацията?

Надявам се историята ми да вдъхне кураж и на други момичета, които минават през тази диагноза!

Общи условия

Активация на акаунт