Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 296
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ако имаш някакви притеснения, нещо те боли иди при друг лекар за твое успокоение, но иначе можеш да изчакаш следящият те аг.

Здравейте! Бременна съм в 13г.с и днес трябваше да протече поредния ми преглед при АГ, който ме следи. Оказа се че е в отпуск и ще се върне към края на месеца. Трябва ли да я изчакам или мога да се прегледам при друг специалист?

# 331
Здравейте! Бременна съм в 13г.с и днес трябваше да протече поредния ми преглед при АГ, който ме следи. Оказа се че е в отпуск и ще се върне към края на месеца. Трябва ли да я изчакам или мога да се прегледам при друг специалист?
Записана ли сте на ЖК ?
Попринцип за ваше спокойствие може да отидете и при друг специалист, ако нещо ви притеснява.
 Кога е бил последният ви преглед ?

# 332
Аз бих отишла при друг за мое успокоение, но внимавай къде и при кого! Нека да е някой, който познаваш или са ти препоръчали, защото аз ходих така уж за успокоение, исках само коремен ехограф, за да чуем сърдечната дейност и да видим малката. Лекарят беше изключително любезен докато не поиска да ми направи и вагинален преглед и аз му отказах. Тогава започна да ми обяснява как съм била за в болница и в момента разчитам на звездите за “спасение”. Аз, разбира се, не му се вързах и не се изплаших, защото вярвам на проследяващия бременността ми лекар, че всичко е наред… но имам вече едно наум къде ходя.

# 333
Здравейте днес бях на преглед при следящият ме АГ и след като му споделих за бялото течение ми изписа гиназол вагинален крем. Взе ми секрет но резултатите ще излязат утре. Каза ми да го сложа еднократно тази вечер. Бременна съм в 6 месец и се чудя още преди да излязат резултати защо да го слагам или е толкова сигурен че са гъбички. Някой с подобен проблем? Благодаря. 🙂

# 334
Здравейте днес бях на преглед при следящият ме АГ и след като му споделих за бялото течение ми изписа гиназол вагинален крем. Взе ми секрет но резултатите ще излязат утре. Каза ми да го сложа еднократно тази вечер. Бременна съм в 6 месец и се чудя още преди да излязат резултати защо да го слагам или е толкова сигурен че са гъбички. Някой с подобен проблем? Благодаря. 🙂
Аз бих изчала резултата. Не вярвам да ви навреди, но ака секретът е чист ще е излишно Simple Smile
Имате ли оплаквания ?

# 335
Нямам нито сърбеж, нито парене или нещо подобно и затова и аз се зачудих защо още днес да слагам. Май ще изчакам резултата наистина и тогава.

[quote author=SunshineP link=topic=1391795.msg44113078#msg44113078 date=1641804365]
Аз бих изчала резултата. Не вярвам да ви навреди, но ака секретът е чист ще е излишно Simple Smile
Имате ли оплаквания ?
[/quote]

# 336
Нямам нито сърбеж, нито парене или нещо подобно и затова и аз се зачудих защо още днес да слагам. Май ще изчакам резултата наистина и тогава.

[quote author=SunshineP link=topic=1391795.msg44113078#msg44113078 date=1641804365]
Имате ли оплаквания ?
[/quote]
Най-вероятно всичко е наред. В този период на бременността е нормално да се появи течение

# 337
Аз съм в 6м., също имам бяло течение от самото начало. АГ ми е казал, че когато е без сърбеж, парене и промяна в цвета, е нормално, даже с напредването на бременността се увеличава. Резултатите ми бяха отлични и въпреки това продължи бялото течение. Изчакай по-добре.

# 338
Гинеколозите лесно могат да различат кога течението е от гъбички, защото е специфично.
Но ако не искате да Бързате, изчакайте си резултата.

Симона, правихте ли вече БХС и ехограф?
Попринцип това изследване се прави по това време. Ако не сте правили, то задължително трябва да потърсите друг специалист, за да не изпуснете срока.

# 339
Здравейте момичета, послушах съвета ви и за да ми по-спокойно си пуснах обикновена урина. Сега обаче имам нужда от съпорт при разчитане на резултата. Виждам, че съм в референтните стойности, но все пак. Според вас има ли нужда да си пусна и стерилна урина? Дали там може да се види нещо по-специфично сочещо към инфекция? Благодаря ви!

# 340
  • Sofia
Аз последния път като пуснах обикновена урина имаше и други показатели май че бяха в графа "Седимент" : еритроцити, плоски епителни клетки, бактерии, дрожди, хиалинни цилиндри. При мен бактериите бяха над референтните граници и това наложи пускане на стерилна урина.

При теб в Седимент виждам само левкоцити. Щом не са засечени бактерии, не мисля, че е нужно да пускаш стерилна урина.

# 341
Момичета, бременна съм с 22 седмица, бебето ми върви по размер с 2 седмици напред. Повод за притеснение ли е това?

# 342
Момичета, бременна съм с 22 седмица, бебето ми върви по размер с 2 седмици напред. Повод за притеснение ли е това?

Това с някой други показатели може да говори за гестационен диабет.

# 343

Лекаря какво каза?
Моето също върви по-голямо, от началото си е така.
Имайте предвид, че тези мерки не са точни, доста пъти е коментирано това. Винаги има разминавания. Ако лекарят не е изразил притеснение, няма страшно.
Това за гестационния диабет не е задължително изобщо, не се стресирайте излишно.

# 344
Върви от самото начало така, като аз съм сигурна, че при мен става дума за по-ранна овулация с около 5-6дни, но все пак върви 2 седмици по-напред. АГ не е изрязил притеснение до сега, казвал ни е “голямо бебе”, друго нищо.

Общи условия

Активация на акаунт