С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 659
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
  • при късмета
Тогава защо съвсем нерядко снахите приемат охотно подаръци и помощ от своите майки, нали това са остарели и ненужни неща?
Има и дежурната опорка, че мъжът не бил се откъснал от полата на мама - ползва се при всяко несъгласие със жена му. А колко жени не са се откъснали?
Скрит текст:
Не зная в момента, но преди доста години имаше тема специално за хвалене на майките. Там такива хвалебствия се лееха
Няма дежурно такова нещо. И не е задължително подаръци и помощ да вървят заедно. Дори от своята майка. При това, искайки помощ от собствената си майка, дори да се наложи да се скараш с нея, пак ще ти помогне, така както ти искаш. Щом можеш да се скараш с нея и да отстоиш мнението си, значи си се откъснала. Ако опреш до помощ от свекървата, тя помага без да се съобразява със снахата, а както тя прецени. Това е причината да се разграничават помощ от майката и помощ от свекървата. И си е кардинална разлика, така че изобщо не са под един знаменател.

# 256
  • MI
И да не са нащърбени и изпочупени, липсата на качество си личи, а и по-бързо се износват тези чинии. Вчера се смеехте на чиниите от левчето и Илиянци, като си фантазирахте че на младите са такива сервизите, сега всички са длъжни да ядат в такива, щом са подарък. Пък и използвани, ама голяма работа. Тона тези аристократични сервизи много им ходи да се предават от поколение на поколение, като при аристокрацията. Rolling Eyes

# 257
Аз не разбирам зора да се използват до край морално остарели вещи - чинии, уреди, дрехи.
Може чинията да върши работа, ама пък на мен ми доставя удоволствие да си купя нещо ново за чисто новата кухня. Нещо модерно, красиво. Как ли пък няма да ям от чиниите на баба с розите и златния кант. Тия чинии и в съдомиялната не се пускат, защото се лющят и стават още по-грозни.
Същото важи и за уредите - пералнята работи и уж не е нужна нова. Да, ама новите перални не мачкат толкова прането, не изразходват толкова вода и ток и т.н.
За мен е важно всеки сам да си преценява как да живее и какво да използва.

# 258
Само аз ли виждам проблем в това, че жената хвърля чиниите, а мъжът се обажда на майка си да се оплаква? За мен е правилно - носи чиниите, обсъждат/карат се/бият се помежду си - намират решение на въпроса: запазват или хвърлят и никой не се оплаква на никого.
Все едно, дали става въпрос за нови или стари чинии/дрехи/мебели и т.н.
Най-добре би било да се пита първо и после да се носи, но явно не става.

# 259
  • Варна
В моя, частен случай, мъжа ще изхвърли всичко, което не бих одобрила. Наясно е с вкуса ми. Свекървата можеше да подари нова посуда. Неуважителен е акта с вехтории. Преди да даря, питам, не натрапвам мнение и вкус.
Deni-meni, вариант е съпрузите да се замерват с чинии. Забавата ще е пълна, при наличие на куче.😁😁

# 260
В моя, частен случай, мъжа ще изхвърли всичко, което не бих одобрила. Наясно е с вкуса ми. Свекървата можеше да подари нова посуда. Неуважителен е акта с вехтории. Преди да даря, питам, не натрапвам мнение и вкус.
Deni-meni, вариант е съпрузите да се замерват с чинии. Забавата ще е пълна, при наличие на куче.😁😁

Аз бих врътнала едно сиртаки с чиниите Joy
А защо да подарява чинии? На мен семейството на ММ ми подари ваучер и казаха, че искат да си купя чинии с него. Колко по-лесно е. И не, не е неуважително и липса на лично отношение, защото все пак знаят какво искам и са ме слушали като говоря.

# 261
  • BG
Само аз ли виждам проблем в това, че жената хвърля чиниите, а мъжът се обажда на майка си да се оплаква? За мен е правилно - носи чиниите, обсъждат/карат се/бият се помежду си - намират решение на въпроса: запазват или хвърлят и никой не се оплаква на никого.
Все едно, дали става въпрос за нови или стари чинии/дрехи/мебели и т.н.
Най-добре би било да се пита първо и после да се носи, но явно не става.

... и то голям проблем. Пълнолетен мъж за звъни на мамчето и да хленца за " женски " неща.

Миналия месец изхвърлих неупотребявани чинии от чеиза ми. Имаха някакви черни петна, които не се измиха с нищо. Представям си употребявани ...

# 262
А, да, че да уцелят кучето. Какво е виновно горкото добиче?

# 263
  • София
... и то голям проблем. Пълнолетен мъж за звъни на мамчето и да хленца за " женски " неща.
Ето нагледно как когато ти изнася, нещата се делят на мъжки и женски. Обаче в други случаи - сакън, това е насилие, нямало такива неща.
Предлагам в предбрачен договор да се запише, че жената избира кои неща са "женски", а мъжът - каквото остане.

# 264
Пиехме кафе с едни малки чашки, мина модата, почна се в големи.Нямах достатъчно ,синът си дойде с нужните ,събра малките  и толкова.В хамбара са за игра, но не са още пуснати в играта, че малките деца чупят, хвърлят и са остри .Пластмасови ползват и железни.Но вече стават да си пием на уж в играта чай.И за куклите. Както и чинии с кантове, същото е.
Аз пък обичам да променям, местя , изхвърлям, ако не на боклука, на тавана или алтернатива на таван.Има къде.
Станало, дала ,взел, нататък е излишен спор за всеки.Само крайна бедност оправдава такъв подарък.
Мисля си по повода, като се изнесе синът, ако на първо време иска, да си взема каквото има (в кашоните си е, за други времена запазено), ама аз почнах наред да ползвам което ми трябва и  не купувам нищо, че нямам време вече да го ползвам.
И да, имах скандал, че си нямах нищо като млада , ползвах чинии на свекървата.Купих си и се почна.Ти ще се отделяш ли, защо купуваш....Първо защото твоите допотопни, очукани,  и второ си искам да имам мое.
Втори скандал - нейните чаши се счупили, наличните са купени от мен, дошли и сватовете, от другия син, нямала чаши ,аз съм почупила всичко.Не може моите да ползва.И си купи едни ,стоят още в бюфета и нейде си по стопанските сгради.Нейното още ме е страх да хвърлям, реално е хвърлено де.Бюфет за инструменти и други боклуци, дето уж ще потрябват един ден.Стара къща се казва, има си всичко събирано цял живот.
Все си мислех, че отделно да живееш няма проблеми.Знам заедно как  е  и се надявах.Ми пак има. като си търсиш, намираш.
А би трябвало да има разделение от домовете, бивш и  нов. Наш по точно ,на новото семейство.С всички подробности, да си остават там където са. Като това да си оставиш работните в работата.И обратно.

И все пак това са бели кахъри.Да няма други.

# 265
  • София
А една друга гледна точка?
Намерихме на тавана пълен сервиз от баба ми, някакви стъклени купички, чинии ... една огромна купа ... И едно кукленско сервизче за ракия, малка каничка с шест миниатюрни чашки, цялата тази древна посуда в красиво зелено  Grinning
И като се тръшна тая моята снаха, че ги иска!
Пък аз /щото не ми се дават/ и казвам, няма да ти вървят на модерния вид на апартамента, а тя не та не!
Дадох ги, де!  Joy Много ясно!

# 266
  • София
Снаха - жена на син или на брат?
Но каквато и да е - ти как не й намекна, че няма никакъв вкус?

# 267
  • София
Снаха - жена на син или на брат?
Но каквато и да е - ти как не й намекна, че няма никакъв вкус?
На син, бре!
Много и намеквах ... ама имаме еднакъв вкус  Joy

# 268
  • при късмета
Защо като жената не е съгласна да вземе чиниите от майка му, да е неуважение и незачитане на партньора? (назад имаше такова мнение, че е мерило за това колко обичаш и държиш на партньора, май на КАГ беше) А той като поиска да живеят у тях, със същото мерило ли се мери? Не, разбира се. Затова няма значение за чинии ли взимат решение или къде да живеят, трябва и двамата да го вземат. Ако не искаш чиниите от майка му, не ги искаш и толкова, да си ги ползва сам. Но това не са подаръци, трябва да е наясно. А, ако взимат нещо което би им било от полза или да решава този който го ползва най-често, в случая с чиниите жената или и двамата. На мъжа ми като баща му трупа инструменти и такива работи, изобщо не им се меся. Само да им намери място някъде в мазето и да не ми се мотаят непрекъснато

# 269
  • София
А една друга гледна точка?
Намерихме на тавана пълен сервиз от баба ми, някакви стъклени купички, чинии ... една огромна купа ... И едно кукленско сервизче за ракия, малка каничка с шест миниатюрни чашки, цялата тази древна посуда в красиво зелено  Grinning
И като се тръшна тая моята снаха, че ги иска!
Пък аз /щото не ми се дават/ и казвам, няма да ти вървят на модерния вид на апартамента, а тя не та не!
Дадох ги, де!  Joy Много ясно!
Като я пускаш на тавана... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт