С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 563
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
  • София
По вашата логика, щом бурканите са на Гигова, то свекърва й е една крадла Simple Smile Която краде от своята маза на снаха си бурканите Simple Smile Сори, ама наистина няма как gigova да знае чии буркани дава свекървата на другата снаха, ако не е разследвала и вече установила тия огромни липси. Очевидно е че буркани има всеки и защо се предполага, че свекървата няма нито 1 собствен, който да даде на другия си син и снаха?
Бурканите са били както за гигова, така и за свека. Обаче щом се е стигнало до въпроса дали има някъде другаде, други буркани за гигова и за свека, очевидно наличните количества рязко са преминали в по-голям обем към новата снаха, т.е. свека е дала не само нейните, но и тези предвидени за гигова. Все пак всеки знае колко горе-долу има в мазата си и щом гигова е установила значително количество "подарък", логично е да попита защо и от нейните са подарени без тя да знае, макар и меко зададено като върос дали има и други някъде. Можеше и директно да попита защо по ягодите й раздава зимнината, без да я питала. Trollface

# 466
Добре, да се установи колко са били бурканите Simple Smile Гигова е слязла случайно долу, без предварителна проверка. Тогава снахата бая сак трябва да е нарамила, за да я впечатли...

# 467
  • София
Добре, да се установи колко са били бурканите Simple Smile Гигова е слязла случайно долу, без предварителна проверка. Тогава снахата бая сак трябва да е нарамила, за да я впечатли...
Въобще няма нужда да ти се дава отчет колко са били буркание. Очеводно са били доста повече от нормлано подаряване за дегустация и са докарали гигова до лишаване от зимнина, която сама си е платила, което е абсурдно. Колкото и да си смучете от пръстите, няма как да се оправдае постъпката на тази свекърва - да подарява чужда зимнина, без разрешението на собствениците.

# 468
... Сега последно да се дават ли буркани или да не се дават.
To be, or not to be, that is the question.......
А, де! И кой, кой да ти каже 😜

Цялата работа е като във вица за зайчето и шапката... Според мечката 😂

# 469
  • Варна
Свекървата е направила коледен подарък. А бурканите може да ги отнесе някой крадец. Бъдете великодушни, поне по празниците.😁

# 470
Значи свекървата е длъжна да дава отчет какво дава на едната снаха, в присъствието на другата? И това у дома си? Не бих го допуснала да ми се случи никога това.

# 471
Ще даваш отчет, ако прехвърляш на едната снаха нещо, правено ЗА и СЪС продукти на другата. Редно е!

# 472
По тая логика, щом е в нейната къща, дай да се раздава и бельото на снахата, тя няма абсолютно нищо. 😃

# 473
Редно е никоя свекърва да не допуска да се овъртоли никога толкова в общи начинания със снахите.

Gigova да уточни всички продукти ли в консервите са техни, за да заклеймите цялото останало семейство тогава вече, о, ужас, че и то яде от тях. Труда на бабата не го броим - могла, затворила буркани! Дано не е яла от тях обаче, защото това би било една крайна подлост, нали, безотчетно така да хрупа.

# 474
Bianka, няма да го допуснеш, защото имаш различно мислене и благодарение на него 10-20 буркана зимнина за теб са нещо маловажно. За много хора за съжаление това е велика драма. Даже няма нищо общо с пари, въпрос на чест е как така някой ще ми яде лютеницата. Сега че лютеницата не е съвсем нейна е една друга тема 😁

# 475
  • София
Значи свекървата е длъжна да дава отчет какво дава на едната снаха, в присъствието на другата? И това у дома си? Не бих го допуснала да ми се случи никога това.
Длъжна е и да го обсъди преди да даде даже, щом става въпрос за чужди вещи, без значение дали са храна (както в случая) или друга вещ. Ти ходиш ли по комшиите, да им опразваш рафтовете да правиш подаръци на родата си?

# 476
Добре, като сте толкова принципни, аз питам - къде е калкулиран труда на бабата, която "имала условия" ? И аз съм правила веднъж туршии, това си е доста труд - миене, нарязване, чалъм да направиш бурканите? Тя има ли право на някой буркан, или да го даде на някого?

Извинявам се на gigova, понеже вече сме в сферата на предположенията. Но аз туршия съм правила в апартамент, какви са тия "условия", които на етажа ги няма и какво е заслужила бабата за труда си Simple Smile

# 477
Редно е никоя свекърва да не допуска да се овъртоли никога толкова в общи начинания със снахите.

Gigova да уточни всички продукти ли в консервите са техни, за да заклеймите цялото останало семейство тогава вече, о, ужас, че и то яде от тях. Труда на бабата не го броим - могла, затворила буркани! Дано не е яла от тях обаче, защото това би било една крайна подлост, нали, безотчетно така да хрупа.
За първото съм съгласна, за второто се изхвърляш вече Blush
Чак толкова отчет не ни дължи момичето.
Бабата може и сигурно още есента си е получила своята част буркани, като благодарност за вложения труд.

ПП. Бавен ми е интернетът и докато реагира, вие сте написали по няколко отговора Simple Smile

ПП2. А ако говорим за 10-20 буркана, тогава вече наистина е грехота да им ги взимаш на хората!

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 17:47 от птица

# 478
Бабата нищо не заслужава, тя си умира от кеф да вари лютеница 😀. Услуга й правят младите като й позволяват.

# 479
  • София
Bianka, няма да го допуснеш, защото имаш различно мислене и благодарение на него 10-20 буркана зимнина за теб са нещо маловажно. За много хора за съжаление това е велика драма. Даже няма нищо общо с пари, въпрос на чест е как така някой ще ми яде лютеницата. Сега че лютеницата не е съвсем нейна е една друга тема 😁
Защо да не е съвсем нейна, след като тя и мъжа й са купили и транспортирали продуктите, а бабата я правила? Свека няма грам участие в направата и въпреки това получава дял. Обаче в крайна сметка раздава не само нейния дял, но и част от чуждите (гиговите)?
@ Бианка - бъркаш бабата направила бурканите - баба на мъжа, с условия - демек двор и място на село, където да се случи консервирането, със секървата - майка на мъжа, на която хем гигови дават на говото от тези буркани, хем накрая и от техните се взима за подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт