Валенсия- 2

• 43 182
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • До морето
Ние се прибрахме вчера от почивка в  Барселона и Валенсия. За придвижване между двата града ползваме автобус, сайт alsa.es. При ранно закупуване цената е 6.50 евро.
Във Валенсия спахме в хотел VillaCarlos,  на главен булевард в посока морето. Плажът е уникален. Препоръчвам май-септември за пътуване,

Здравейте,  колко време е пътуването с автобус? Аз търся сайт за билети за високоскоростен влак, с идеята че така няма да губим половин ден в път.

# 76
Пътуването е в комфортен двуетажен автобус и по разписание е 4 часа, но имаше ремонти на магистралата и имаше задръствания. Отне ни 5 часа и малко. Първата спирка е на летище Барселона,  а после спира на автогарата Естасио  Норд.

# 77
Здравейте, купихме билети за Валенсия за средата на Ноември. Планираме да сме там за РД на дъщеря ми, която става на 7. Освен Биопарка, Океанографския музей и другите известни забележителности в града, може ли да ми подскажете нещо интересно за момиченце на 7. Всичко свързано с пера, пайети, принцеси и корони се приема веднага Simple Smile

Също така ще съм благодарна ако ме ориентирате за хотели или поне кой район да задам в букинг.

Благодаря предварително Simple Smile
Предлагам ето този музей  https://www.google.com/url?client=internal-element-cse&cx=pa … RAE4hduCrxoP5VtvI, билета е 2 евро.Освен това в Музея на науката има много интересни атракции за деца ,например излюпване на пиленца на живо или наблюдение на земята от космическа станция ..Там откарахме 3-4 ч.  Има комбиниран билет с океанариума .

# 78
  • До морето
Много благодаря за предложенията. Засега ми хрумна да търся нещо свързано с танци.
Запазих този хотел SingularStays Parque Central , мисля че като разположение е добре.
Сега трябва да разпределя програмата.
Тъй като идваме от Барселона с влак и ще бъдем във Валенсия в 11 на обяд, първият ден имаме следобед и вечерта. Чудя се този следобед да разгледаме парка Турия или да отидем в Океанографико? Като цяло колко време трябва да отделим на Океанографико -цял ден, половин, по-малко???? На  другият ден, когато е РД съм планирала целият ден да е в Биопарка, евентуално вечерта нещо по-интересно за госпожицата, ако открия. Следващият ден мисля Копринената борса и Океанографико/Турия? Последният ден ни е празен.
Как ви се струва това? Приемам всякакви съвети.

# 79
Първият ден е ден за настаняване и разходки. Съветвам ви да е разходка в парка Турия, стария град. Океанографик на другия ден.

# 80
  • До морето
Старият град нова Barrio del Carmen ли е? В снарият град са Катедралата, площадът на Девицата и Копринената борса, нали? В такъв случай да отделим един ден за Океанографико, музеят на науката и въобще Града на изкуствата?

2 възрастни и 2 деца сме, хотелът ни е до спирка на метрото Bailen - каква карта за транспорт да вземем, според Вас? Децата са на 10 и 7. Имаме едно пътуване последната сутрин в 6 до летището, което четох, че е 4та зона.

# 81
Ние си купихме Т3 карти, които важат за всички видове транспорт и са за три денонощия от чекирането. Значи за вас от първия ден от обяд до четвъртия ден до обяд ще важат. Цената им е 12 евро плюс 1 евро за пластиката. Важат и за зоната до летището,  защото си ги купихме оттам.
Във Валенсия автобусната мрежа е много добре развита и начесто, има връзки за навсякъде, а метрото също е удобно, но е на 15 минути.
Не знам дали тези карти са най-удобните, но за нас бяха перфектни, при положение, че единичен билет е 1,50 евро, а на ден сме се качвали поне 6 пъти на някакъв автобус/метро.
Биопаркът е страхотен, но за няколко часа. Цял ден ми се струва много.
Градът не е малък, по-добре е да се купят карти, защото разстоянията са големи. Ние ходихме и на плаж, и на забележителности и не си струва човек да си губи времето в далечни разстояния.

# 82
Бохо Чик, а защо ще летите до Барселона, а не до Валенсия? Заради цените ли? И мен това много ме притесняват много скъпите билети. В едната посока не виждам под 100 лв.  без никакви такси и то в най-слабия сезон, в другите е по 200 +. Колко ще ви излезе пътуването до там на човек с и без влака?

# 83
  • Бургас
Много благодаря за предложенията. Засега ми хрумна да търся нещо свързано с танци.
Запазих този хотел SingularStays Parque Central , мисля че като разположение е добре.
Сега трябва да разпределя програмата.
Тъй като идваме от Барселона с влак и ще бъдем във Валенсия в 11 на обяд, първият ден имаме следобед и вечерта. Чудя се този следобед да разгледаме парка Турия или да отидем в Океанографико? Като цяло колко време трябва да отделим на Океанографико -цял ден, половин, по-малко???? На  другият ден, когато е РД съм планирала целият ден да е в Биопарка, евентуално вечерта нещо по-интересно за госпожицата, ако открия. Следващият ден мисля Копринената борса и Океанографико/Турия? Последният ден ни е празен.
Как ви се струва това? Приемам всякакви съвети.
Като начало се разходете из града и парка Турия. Да заведете госпожицата на пързалката на Гъливер. За Океанографикото оставете поне половин ден, по-добре цял ден даже.

# 84
  • До морето
Бохо Чик, а защо ще летите до Барселона, а не до Валенсия? Заради цените ли? И мен това много ме притесняват много скъпите билети. В едната посока не виждам под 100 лв.  без никакви такси и то в най-слабия сезон, в другите е по 200 +. Колко ще ви излезе пътуването до там на човек с и без влака?

Не, просто комбинираме двата града. В Барселона сме били и преди, сега отиваме заради децата. Баткото е фен на Барса, ще минем за пореден път през стадиона. На мен сърцето ми остана в Барселона първият път като бяхме там.
После ще обърнем внимание и на Валенсия.
Интересно, аз мислех, че биопаркът е по-голям и трябва цял ден, а за Океанографико половин ден, а сега чета, че по-добре обратно. Трябва да го измисля днес -утре, защото трябва да купувам билети. А някой бил ли е в подводния ресторант в Океанографико? Заслужава ли си???? И най-вече има ли нещо подходящо за 7 -годишни в менюто 🤣🤣🤣

Тези Т3 карти по една на човек ли трябва? Знае ли някой децата до каква възраст пътуват безплатно във Валенсия?

# 85
И ние направихме комбинирано пътуване до Валенсия и Барселона,  като в Барселона сме били преди години. Много приятни градове, в които се чувстваш като у дома си.
Картите Т3 са на човек. Не знам за децата.
Качихме се на кулите близнаци Quatro towers. Безплатно е. Не е нещо особено,  има гледка над града.
В Централните хали на Валенсия може да влезете, те са близо до Катедралата и кулите. Има интересни неща.
Валенсия също е прекрасна, но Барселона си е мой фаворит и един от любимите ми градове.

# 86
Централните хали или пазар на Валенсия е същия като в Барселона и Мадрид или туристически капан с високи цени.
Идентични неща са поне с 50% по-скъпи по тези места спрямо други магазини.

# 87
Десет години по-късно отново отивам във Валенсия!
Моля за препоръки за хубави заведения, които не са туристически капан. Ще отседнем до площад Alfredo Candel.

# 88
Ние по препоръка от форума ходихме в Fum de Lumm. Много ни хареса. Направихме си предварително резервация. Цялата уличка е с малки бутикови заведения. Беше ни и близо после вечерта за прибиране на 15 минути от хотела.

# 89
Предвид наближаването на нашето пътуване, се оглеждам за опциите за транспорт и закупуването на билети за биопарка и океанографика.

Някой закупувал ли е онлайн ? Откъде ?
Тук https://www.tiqets.com/en/oceanografic-of-valencia-bioparc-valencia-b2718/ гледам има комбинирани билети.

Относно транспорта - тия карти с предплатения баланс за всички видове транспорт ли важат?

Общи условия

Активация на акаунт