Професионални серии за коса- тема 153

• 62 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Да си цитирам питането и да го съкратя 😅
Какъв продукт да включа, за да не си усещам мократа коса, като че е я мия с морска, солена вода - твърда и трудно се разпенва шампоанът? 🤷🏻

Да попитам и аз още нещо.
От скоро се боядисвам, 2 пъти досега с амонячна на Kydra. Последния път с 5, преди това с 6 горните пластове за sun-kissed ефект, естествен цвят 4-5. Нямам представа активаторът какъв е, ходя в салон. Откакто се боядисвам, забелязах, че косата ми е станала супер твърда, когато е мокра, като че измита със солена морска вода. Шамопоанът се разпенва супер трудно, което не е типично за мрката, но съм ползвала серията за боядисване едва 2-3 пъти и нямам наблюдения, за разлика от предната за обем, която ползвах, преди да се боядисам.
Като се изсуши, пак е еластична, но по-малко лъскава от преди боядисването. Ползвам Angel шампоан и балсам на Kevin Murphy за боядисана коса, лосион за обем без измиване Full Again и термална защита на същата марка.
Какво бихте препоръчали да включа, за да възвърна текстурата? Косата ми е нормална към суха (спокойно изкарвам седмица, без да я мия), от скоро боядисана. Благодаря!

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 19:58 от lisko3

# 706
# 707
😯 Ябълков ли и какво да го правя точно? Преди шампоана, разреден ли, само изплаквам или и оставям за някакво време?

# 708
😯 Ябълков ли и какво да го правя точно? Преди шампоана, разреден ли, само изплаквам или и оставям за някакво време?

Аз съм го правила след като измия косата със всички екстри,със смесен ябълков оцет с вода залива цялата коса. Но, съм чувала, че от него пада боята. Нека ме поправят ако греша, нямам наблюдения.

# 709
Какво го правите точно тоя оцет?

И още един глупав въпрос - какво е супра?

# 710
Супрата се използва при обезцветяване на косата! Simple Smile

# 711
Съмнявам се от оцета да пада боята, защото JMO имаха оцет за фиксиране на цвета след боядисване.

# 712
Според мен от оцета наистина може да падне боята. Ползва се като дълбоко почистващ и свалящ боя продукт, освен за гланц и понижаване на пхто. Ползвала съм го преди дълго време като обливка след шампоан и преди маска или пръскайки като лийв ин преди крем, след ш и м. Всъщност това ми напомни, че може пак да почна. Наистина е супер. Ползвам ябълков.

# 713
  • София

Не може да се каже от това обяснение защо косата става твърда.
Защо не пробваш пак серията с която си се мила преди и е била ок?
Така ще разбереш дали е от новата серия просто или от самата коса.

Аз получавам такъв ефект ако се мия с шампоан без сулфати.

Но при теб може да са мн причини - може да е от боята, може да е от шампоана и балсама, може да е някаква промяна в структурата на косата...

# 714
  • Пловдив
Момичета, давайте идеи за въпроси за новата тема.

# 715
  • София
Здравейте красиви и прекрасни Kissing Heart
За мой срам съм изпуснала цялата тема. В момента съм пуснала малката да играе навън, а аз съм се заредила с чаша капучино и след като публикувам това мнение ще се връщам блаженно и лежерно да чета назад мненията ви. Това ми е като терапия Flowers Hibiscus

1. Ефективен продукт за по-бърз растеж за косата или как се справихте възстановяване на косата след прекаран Ковид и не само.

Мина повече от 14 месеца от моето боледуване от Ковид, преди известно време споделих тогава как се справих с косопада следствие на преболедуването - с моето Вълшебство. Оттогава много промени в състава направих (най-вече по отношение на етеричните масла в състава, като неизменно безсмъртничето остана, но добавих и други), защото експериментирах. Скоро ще добавя инфо зя състава.  Установих, че регулярното му използване 2-3 пъти седмично, поне на мен ми гарантира липса на засилване на косопада. От терапията с него (януари  2021г.) и спирането на постковидния косопад нямах никакъв косопад до октомври 2021г. Понеже цялото лято бях на плажа с малката и постепенно и Мумийото и безсмъртничето ми бяха свършили. Докато се наканя да поръчам безсмъртниче и то се оказа, че доста време (повече от 2 месеца не бях ползвала) започна октомври косопад. Не беше нещо много страшно, но на фона на нормалното падане на 20-30 косъма на ден изведнъж се удвоиха и наблюдавах постепенно увеличаване. Тогава ми бяха насочили вниманието към една нова за БГ марка Medavita и по-точно нейния противокосопаден лосион LOTION CONCENTREE  MEDAVITA. Поръчах го, заедно с една тяхна серия Prodige  (писала съм и за това преди) и реших да пробвам докато ми дойде безсмъртничето. Лосиона е просто впечатляващ! След седмица косопада намаля драстично, след две седмици беше овладян. Много подробно ревю за него и за няколко серии на тази марка съм написала, утре или вдругиден ще го публикувам, стига да направя няколко снимки на продуктите, че нещо не ми харесват как стават. Stuck Out Tongue Winking Eye ч

2. Използвате ли плексове? Споделете техники за успешна грижа с тях.

Писала съм много за Олаплекса - повече от 6 години го ползвам. Винаги при боядисване. Вече по-рязко правя терапиите, просто няма нужда такава, но опитвам да направя терапията преди да се боядисам (писала съм и преди - правя терапията, не отмивам втора стъпка, а след като стоя известно време с нея - изкушавам косата и на другия ден боядисвам направя върху терапията - резултатът е страхотен).
Харесвам и терапията ColorPhlex, особено втората стъпка - много хубаво напоява косъма. Страхотна е.
Преди Олаплекс ползвах ампулата на Напура за предпазване преди боя, но напоследък не я виждам налична. Тя представлява комплекс от протеини и се пръска на косата преди боя.
Знам, че в боите ня Джойко (които се каня да пробвям от известно време) има заложен Плекс за предпазване при боя и честно казано ми е любопитен.

3. Грижа за косата през зимата – начини за справяне с пресушаването от климатиците, студа и наелектризирането.
Нямам нищо специфично, за неалектризирането, освен един спрей на Алтерна, но и рядко имам проблем с това. Последния път имах при постригване и според мен  беше от работата с продуктите от фризьора и от четката.
Пресушаването от студа и от климатиците е същото като лятото от слънцето и вятъра. Всичко е приложимо Simple Smile

4. Открития през 2021 – кои продукти станаха ваши любимци и кои ви разочароваха.

Под открития за мен е марката Medavita и най-вече  LOTION CONCENTREE  MEDAVITA, серията PRODIGE и серията им за блясък HUILE D’ETOILE.
Нямам разочарование, може би само хидратиращият шампоан на Марокан. Такава заплетена кошница ми е косата след измиването, който нето един шампоан не ми е давал до сега.

А сега ще чета назад и ще пиша пак Heart

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 17:56 от Мagnollia

# 716
  • София
Magnolia, с удоволствие изчетох мнението.
Имаче потвърждавам за марокан, и аз съм в същото положение и то от години 😩 през 2-3 години го пробвам заради аромата но различни серии и винаги резултата е един и същ

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 22:42 от Мélisande

# 717
Магнолия и аз съм щастлива да те видя. Ако си ползвала нещо на Кевин Мърфи, ще се радвам да споделиш мнение за продуктите им.

# 718
  • Пловдив
Магнолия и аз съм щастлива да те видя. Ако си ползвала нещо на Кевин Мърфи, ще се радвам да споделиш мнение за продуктите им.

И ма мен би ми било полезно.
Чудя се на шампоан Plumping Wash.

За втори път ползвах ламеларната вода на Матрикс и  отново много доволна. За цената си е топ.

# 719
О аз точно за него се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт