ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 884
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Леле, Райли, ти цената на бибите остави, ама 16лв. за доставка няма да дам Dizzy Face
Че то от Германия доставката ще ми е 7лв и то заедно със Спидито до моя град.
Нямат акъл тия хора с тия цени...

# 616
Момичета, изпратили са ми момичешко шише на Нук - лилаво с еленче. Подарявам го на някоя мама на девойка ако го поиска, ще го изпратя 🤗
Скрит текст:

# 617
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, тотално се обърках. Това дете се побърка да яде. От 12 на обяд вчера си изяжда цялото шише и пита за още. Снощи след храненето в 24 ч не мога да заспи, както прави последните дни. Опитах да приспя, без успех. В 2.30 повърна малко в креватчето си, вероятно от бурното ритане с крака и цокане на бибата. Към 3 без нещо се опита да заспи, а мен ме достраша да я нахраня в 3. Заспива и се буди до 4. В 4 вече ококори очи, нахраних я, изпи 100 мл и заспа. Събуди се час в 8 за нова порция. Изпи 100 мл и сега спи на рамото ми. Не знам какво да я правя. Ако давам през 3 часа по 100, ще ги изпие. Обаче, притеснявам се дали няма рязко да качи от 570-600 мл на 800 мл и да й е тежко. Ако зависи от нея, ще си ги изпива. А заради разбития сън аз не мога да преценя кога се буди, за да яде и кога защото не моге да спи. Тотално се обърках и не знам какво да правя.

# 618
Alison как сте вие? Надявам се всичко да е наред и младежа да укрепва! 😊

blue има вероятност да не и стигат вече 100мл, но пък като е с рефлукс не е хубаво и да преяжда, защото се влошава положението.. все пак може на някое от храненията ако търси още да направиш още една доза (най-вероятно няма да я изпие цялата, а само 10-20мл - при нас така се получава). Придържай си се към храненето на около 3 - 3.5 часа през деня (да не е по-малко от 3ч, за да не се препълва и товари коремчето), а вечер след последното хранене и после след нощното я оставяй тя да определи кога да яде - най-вероятно ще е на повече от 3 часа.
Аз храня по този начин и за денонощие и се събират най-често 7 хранения, общо количество 650-720мл (на хранене 90-120мл). Вечер давам за последно към 22.30-23.30, после тя сама се буди някъде между 2.30-4.30, после сутринта пак когато тя сама се събуди и от тогава вече започвам на 3ч - 3ч 30мин да храня и будя ако спи по това време.

# 619
Като ви чета и аз стигнах до извода,че е с рефлукс.Знаех си,че не е само колики.Усещах,че има още нещо.Ме повръща,обаче онова с примляскването и все едно ще повърне го забелязах.Също се мята на шишетата,въпреки че след такова мятане или пръцва или ака,та съвсем се обърках.Сои неспокойно,буди се,няма режим на хранене.
Вчера бяхме на преглед,качил е 1,200кг и +3 см.Споделих на преди за нещата,които ме тревожат.Тя каза,че има физиологичен рефлукс.Щял да го израстне като почне да стои в седнало положение ще се оправели нещата,да но,дотогава.....
Питах я за лекар или нещо да облекчим нещата,тя каза не.Всички бебета имат физиологичен рефлукс.

# 620
При нас въпреки, че е на кърма от два дни яко иска да яде и си мисля, че си е скок в растежа. Почна и да будува повече , неспокойна е, но не ме притеснява, ама това с хапването не ми харесва много лакомо яде и чак имам чувството , че преяжда, защото ми в силна стуята и тя направо за 5/10 Мин макс на гърда и е готова. Иначе на прегледа е порастнала с 1 кг за няма к месец и 3 см, което мисля е супер Simple Smile

# 621
И при нас с рефлукса го има този неспокоен сън с физиономии, изплезване на езичето и т.н. С антирефлуксното мляко като че ли стана по-добре положението все пак, а преди бяхме на обикновено.

Тази сутрин след като я накърмих и оригнах, я сложих в изправено положение на шезлонга. Тръгнах да правя АМ за дохранване и без да разбера цялото й ръкавче гледам мокро от повърнато. Почвам да се чудя има ли смисъл да й давам кърма все още, колкото и рядко да е това напоследък. Grin

Иначе за втори път на сутринта памперса й е сух и това ме тревожи. Говорим за нощни паузи от по 6-8 часа. Гастрото по случайност с ехографа откри хидронефроза и сме пуснали урина за изследване по препоръка на педиатъра. Дано не е това, ами просто да е била дехидратирана. Започнах да й предлагам и вода в шише след хранене и тя лакомо я засмуква, но не знам дали не е, защото се чувства все още гладна. Ех, тревоги...

# 622
Момичета, особено Blue, само диагностицирах Али с тих рефлукс. Не връща, но има всички други симптоми, които беше описала… Няма как да давам антирефлуксно мляко, тъй като е изцяло на кърма и суче, но снощи опитах да наддигна матрачето ѝ… о чудо! Имахме прекрасна вечер - буди се, яде и заспива в леглото си без протести, без рев, без драма… Цяла вечер си спа в леглото и за първи път не се гърчеше като дъждовен червей 😂

Днес отивам да ѝ купя възглавница, може ли да ми препоръчате какво върши добра работа и какво ползвате вие?

# 623
Rayli аз имам още от синът ми останала най-обикновена клиновидна възглавница, която слагам под матрака, иначе ако е над матрака възглавницата се размества.
Ето такъв тип са антирефлуксните:
https://visvitalisbg.com/product/rainy-bebeshka-antirefluksna-va … srebarni-nishki-1

# 624
Alison как сте вие? Надявам се всичко да е наред и младежа да укрепва! 😊

blue има вероятност да не и стигат вече 100мл, но пък като е с рефлукс не е хубаво и да преяжда, защото се влошава положението.. все пак може на някое от храненията ако търси още да направиш още една доза (най-вероятно няма да я изпие цялата, а само 10-20мл - при нас така се получава). Придържай си се към храненето на около 3 - 3.5 часа през деня (да не е по-малко от 3ч, за да не се препълва и товари коремчето), а вечер след последното хранене и после след нощното я оставяй тя да определи кога да яде - най-вероятно ще е на повече от 3 часа.
Аз храня по този начин и за денонощие и се събират най-често 7 хранения, общо количество 650-720мл (на хранене 90-120мл). Вечер давам за последно към 22.30-23.30, после тя сама се буди някъде между 2.30-4.30, после сутринта пак когато тя сама се събуди и от тогава вече започвам на 3ч - 3ч 30мин да храня и будя ако спи по това време.
Бътърфлай това количество,което предлагаш е количеството на водата или готовото с добавеното АМ?

# 625
  • до най-прекрасния мъж
Ще я помъча няколко дни да посвикне с новите количества. Ползвам приложението Babytraker и гледам, че повече от 570-580 не е яла. За 3 дни се опита да яде 610-700 и после върна на предишните количества. Направо ме е страх да й дам повече. От вчера в 12 на обяд няма шише, на което да не сме видели дъното. Изпива всичко до капка. Приятелка ми казва, че щом е изпила всичко, не й стига. Ама мен ме е страх да дам повече, като до вчера я молех да изяде 100, а днес ми търси още и няма хранене под 100. Като се наяде, почва да пъшка, което не знам как да тълкувам, че й е тежко от новата храна, че й тежко от 100 мл или друго. Гастрото е отпуска до края на месеца, тоест до другата седмица няма да имам яснота физиологично как е. Веднага след хранене не е повръщала, тоест се предполага, че не я прехранвам.

# 626
Rumyana готово количество с вече добавеното АМ. Най-често изпива 3 дози (100мл готов разтвор), но понякога търси още и правя 4та доза, която почти никога не изпива цялата, а пие 10-20мл от нея.

blue попринцип ако за известен период на всяко ядене си изпива всичко и плаче за още е започнало да не и стига вече, но при нея може неспокойството да е и от рефлукса, защото се напълва коремчето и започва да я дразни.
Може да на няколко пъти да пробваш ако е неспокойна след като е изяла 100мл да направиш още една доза (от нея колкото изяде толкова, не е нужно да е цялата) и да видиш дали се успокоява или продължава да е неспокойна - ако се успокоява, значи не и е стигало, ако си е пак неспокойна, значи е от рефлукса..

# 627
  • до най-прекрасния мъж
Butterfly, то отдавна не й е стигало, но като я е мъчил рефлукса, е отказвала да го пие. Това е трето мляко, което давам. Него от раз го пропи и го изпива цялото. От вчера нямам случай да спре и да й остане, всичко се изпива до капка. Страх ме е  да й дам повече, до вчера едва ядеше макс 600 мл, днес ще й станат 700, защото поспа сутринта повече и измести хранения. Така вместо 4 пъти, яде 3 в интервала 24-12 часа и ще й станат 7 за денонощието. Ще я подържа няколко дни на 100 и после ще започна да давам по още 10 мл, да я видим колко ще яде. Уж по правило трябва да яде по 120 мл втория месец, но за колко хранения не е ясно. На кутията са 5 по 120 мл, значи 600 мл. Педиатърката иска да яде 8х100 мл, значи 800. Е, кой е прав, не знам. Наясно съм, че нуждите й се повишават, все пак расте и то доста бурно. На ръст беше дръпнала 5.5 см за първия месец. На 10.02 сме на консултация на 2 месеца, ще видим колко е пораснала. Но по дрехите усещам, че скоро ще купувам нови. Ромпърите й окъсяват и абсурд да избута до 3тия месец с тях. Ританките и те са й вече точно.  Давам й макс още 2-3 седмици с тези дрехи, ако изкара и толкова.

# 628
Добър ден, как сте?
Аз реших да давам със шише 24 часа,да засека колко яде и по колко.Засега засякох,че яде по 70 мл,което за бебе на два месеца ми се вижда малко,но добре наддава.За месец е качил 1.100.Първия месец качи 700 гр,но нямаме цял месец,понеже стояхме 10 дни в болницата,та за 20 дни ги е качил.Сега ще видя колко ще е общото количество,четох в групата за кърмене,че се смята 150 ми на кг/телесно тегло.Той е 4,200 и трябва да изяжда 630 мл.Ще видя дали ги изяжда.Другото,което се чудя дали не трябва да взема следващия размер биберон,че с тази,която е S,много бавно яде,над 30 мин ги яде тези 70 мл.Почнах да се чудя дали не трябва следващия размер.Най вероятно ще купя и е опитам нищо не пречи,ако е голяма ще я оставя за по нататък.Сега се опитвам да вкарам и режим на спане,като спазвам интервали на будуване.Ще видим докъде ще го докарам.Нещо въобще не ми се получава,трудно заспива,или го слагам по късно,или по рано.Консултснта по сън казва,че трябва лесно да заспива,ако сме уцелили точното време.Вашите деца в колко лягат вечер и в колко се събуждат сутрин.
Моето заспива в 9,после след 15 мин се събужда и с 300 зора го приспивам отново до към 10-10.30 и в 6 сутринта се е ококорил.Къде бъркам не знам.Малко ли се изморява,преуморен ли е....Въобще не мога да му хвана края на това с режима за сън.
То май на нищо не мога да му хвана края.
Simple Smile

# 629
Здравейте, възможно ли е бебето да има разтройство заради коликите? Снощи имаше зверски колики, и днес памперса не е красив.

Общи условия

Активация на акаунт