Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 17

• 78 819
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета! Днес ми е 11-ти ден от операцията и забелязах на лявата ми гърда (която беше малко по-малка от другата като старт) има лек оток и малко ми е по-дискомфортна от обикновено( не мога да кажа болка, защото от началото не съм изпитвала болка, а по-скоро дискомфорт). На някоя случвало ли се е и дали се е оправяло от самосебе си? Благодаря ви за отговорите! 😊

# 541
    Здравейте! Бихте ли разказали по подробно за операцията без импланти? Доволни ли сте от резултата. От много време обмислям такава операция, но не знам дали без импланти няма да са прекалено малки. Благодаря ви предварително !
Ако бяха от имплант, нямаше да се занимавам, но аз съм с повдигане без импланти. Вторачвам се в белезите около ареолите,които придобиха странен вид, много по -бели от околната кожа. Може и да е нормално и временно, не знам. Вертикалните не ме дразнят. А в гънката долу пък нямам разрези.

# 542
Здравейте, момичета! Днес ми е 11-ти ден от операцията и забелязах на лявата ми гърда (която беше малко по-малка от другата като старт) има лек оток и малко ми е по-дискомфортна от обикновено( не мога да кажа болка, защото от началото не съм изпитвала болка, а по-скоро дискомфорт). На някоя случвало ли се е и дали се е оправяло от самосебе си? Благодаря ви за отговорите! 😊

Да, нормално е. Ако не те боли, ще мине за още 10тина дена.
Ако те боли или, ако ти пари отиди при хирурга веднага.

# 543

При мен беше същото усещане в гърдата, която е по-малка. Повече дискомфорт, повече опъване, абе всичко в повече.
Мина вече месец и всички усещания приключиха. Simple Smile Стискайте зъби, ще мине!

# 544
Geri_t, писах на лично.

# 545
Ние си бяхме писали на ЛС с теб преди операцията ти, Lina1704, и двете сме били при д-р Стоянов. Няколко страници назад имаше коментари от негови пациентки за дискомфорт в лявата гърда.
Пиша тук, за да се види от всички: Първоначално или нищо не съм усещала вляво, или на фона на цялото стягане и напрежение ми е убягнало. Вдясно имах като срязваща болка при вървене, гърдата ми беше по-оточна от лявата, обяснението и на мен, и на доктора беше заради по-развитата мускулатура там. След 10-ти ден почна са отслабва, до 14-тия спорадично се е усещало нещо. Интересното е, че тъкмо като тръгна да се пооправя дясната, почна някакъв дискомфорт в лявата, все едно нещо бълбука или се движи, но не и болка, не и усещане за напрегнати мускули, които ще се пръснат от напрежение. Просто все едно си усещам импланта да се движи. Междувременно дясната почти се изравни с лявата, днес ми е 25-ти ден. Усещам сърбеж и на двете гърди, за което в предни теми прочетох, че и други момичета са имали. Единственото необичайно при мен е, че имах някаква лактация от лявата гърда между 9-ти и 17-ти ден, за което писах тук, звънях в клиниката, чух се и с д-р Стоянов, но той каза, че сме много далеч от жлезата и че е хормонално, така че мисля да отида на ендокринолог/мамолог, но просто бях хремава и кашляща цяла седмица и още не мога да се наканя. 😀
Както казах по-напред в темата предпочитам да си наложа спокойствие, понеже е най-добре така за мен чисто психологически, пък и тези стягания, движения и прочие се водят нормални, но все пак е хубаво да се споделят тези неща, затова сме тук. На 13.07 съм на контролен преглед при него, решила съм да го питам за масажи, но естествено неговата дума ще натежи най-много.

# 546
Здравейте! Благодаря на всички, които ми отговориха 😊. Вчера бях на преглед при доктора и той каза, че тези неща са нормални, защото още е мн скоро след операцията. Каза ми след 20 дни да правя масажи, но тъй като аз живея в чужбина, той ми показа как се правят и ми каза, че мога да отида на масажист и да обясня как точно да ги прави. Доколкото разбрах, масажите трябва да си ги правя, за да ми омекнат гърдите. Моля, да ми споделите вашите кога започнаха да омекват,  правили ли сте си масажите…Гледах масажи и в ютуб, но там са по-различни от това, което той ми показа (д-р Стоянов), но смятам да се придържам към наставленията на моя доктор. Също така ми каза, че мога да спя и настрани, което малко ме учуди, защото досега все чета, че в началото се спи само по гръб. Има ли от вас някоя, която почти веднага след операцията да е спала и настрани и имала ли е проблеми след това? Извинявам се за дългия пост 🙈😄

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:25 от Lina1704

# 547
Здравейте, опитвам се да Ви изчета постовете, но все още има много непрочетени.
От няколко години обмислям поставянето на импланти. Тази година вече сериозно търся информация.
С мастопатия съм и се консултирах и с мамолог относно евентуални проблеми след операцията. Каза ми че нямат отношение. Запазих си час за консултация при Молов, но е чак за 30 октомври. Това леко ме изненада.

Ще следя вашите резултати с интерес

# 548
  • София
Здравейте! Благодаря на всички, които ми отговориха 😊. Вчера бях на преглед при доктора и той каза, че тези неща са нормални, защото още е мн скоро след операцията. Каза ми след 20 дни да правя масажи, но тъй като аз живея в чужбина, той ми показа как се правят и ми каза, че мога да отида на масажист и да обясня как точно да ги прави. Доколкото разбрах, масажите трябва да си ги правя, за да ми омекнат гърдите. Моля, да ми споделите вашите кога започнаха да омекват,  правили ли сте си масажите…Гледах масажи и в ютуб, но там са по-различни от това, което той ми показа (д-р Стоянов), но смятам да се придържам към наставленията на моя доктор. Също така ми каза, че мога да спя и настрани, което малко ме учуди, защото досега все чета, че в началото се спи само по гръб. Има ли от вас някоя, която почти веднага след операцията да е спала и настрани и имала ли е проблеми след това? Извинявам се за дългия пост 🙈😄
Привет!😊
На мен ми казаха,че е задължително първите две нощи да спя по гръб(едната в болницата+следвщата) и след това вече може настрани.
И аз съм оперирана от др.Стоянов.
Усещам едно странно движение в лявата гърда при навеждане и изправяне.Все едно импланта се преобръща(нещо такова)
6 месеца след операция съм и се чудя дали все пак има някакъв шанс да отшуми🤔

# 549
Здравейте, мисля до си слагам импланти Ментор, но кажете ми кой модел точно е най-добър? Също така чували ли сте за бранда Алерган, някакви отзиви? Ще се оперирам в чужбина и все още не е станало времето за консултация. Също така знаете ли колко време след опирацията не трябва да се забременява? И в случай , че пък случайно стане , какво става ?

# 550
алерган не знам предлагат ли ги отново или ? понеже ги изтеглиха преди години поради връзка с гела на имплантите Biocell и много рядък вид рак BIA-ALCL. Доколкото съм запозната....това намерих( U.S. Food and Drug Administration (FDA) of their recently updated global safety information. This information showed a higher occurrence of breast implant-associated anaplastic large cell lymphoma (BIA-ALCL) in patients who have, or have had, Allergan BIOCELL® textured breast implants.)
Ментор имат кръгли- гладки и текстурирани и анатомични импланти повече не знам ако има по-запознати да се включат, мисля трябва да решите дали искате кръгли или анатомични и след това вече къкъв вид Simple Smile
Не знам да е противопоказно да се забременява но може да питате, моя позната забременя сигурно след 3-4 месеца след операцията Simple Smile

# 551
Здравейте, мисля до си слагам импланти Ментор, но кажете ми кой модел точно е най-добър? Също така чували ли сте за бранда Алерган, някакви отзиви? Ще се оперирам в чужбина и все още не е станало времето за консултация. Също така знаете ли колко време след опирацията не трябва да се забременява? И в случай , че пък случайно стане , какво става ?

Моята най-откровена препоръка е ако искаш да забременняваш, оперирай се след това.

Може да се има деца с импланти без проблем, но наистина по-удобно е преди. Освен това, ако гърдите ти седеформират от кърменето и самата бременност, после корекцията ще е различна от сега, формата на имплантите ще е друга.

Пита за формата, никой не може да ти препоръча, защото зависи какво искаш и какво имаш.

# 552
Аз вече съм раждала с почти 2г кърмене и честно казано грам почти разлика нямам с гърдите преди Б. Правим опити повече от година и не става и вече ми писна да отлагам силикона. Най-вероятно формата ще е кръгла, но аз имах предвид модел, защото има някакви Memoryshape, Saline, Memory-gel, CPG gel на Ментор.
Честно казано наистина не можах да лазбера коя е най-предпочитаната марка , защото за всички се пишат коолко са хубави, та споделете , ако може от личен опит!
Също така ми предлагаха импланти Ideal и Natrelle,  за тях да знаете нещо?

# 553

Аз съм с анатомични  Mentor Smooth Round High Profile. Преди година ги сложих и на 7ми месец след поставянето забременях, в момента съм бременна в 6ти месец и нямам проблеми(да чукна на дърво), даже си ги харесвам повече, защото леко наедряха 😁. На мен също не ми се отлагаше заради забременяване, тъй като не знаех кога ще се случи. Относно алерган до колкото виждам по групите, ги изтеглят от пазара.

# 554
Честно казано, след целия скандал с Allergan аз се зачудих дали въобще искам импланти, било то и друга марка. Очевидно съм се решила, де, но въпросът е, че не бих си сложила в тялото продукт на компрометирана марка като Allergan,  особено при толкова богат избор на пазара. Не би ми било спокойно с тях и всеки път като прочета нещо за тях, бих откачала. Моят съвет е да си избереш Ментор, на мен хирургът ми ги избра като най-безопасни. За Политех има кофти научни статии заради покритието им от полиуретан, за Мотива не съм чула нищо лошо, но са сравнително нови.
Аз вече съм раждала с почти 2г кърмене и честно казано грам почти разлика нямам с гърдите преди Б. Правим опити повече от година и не става и вече ми писна да отлагам силикона. Най-вероятно формата ще е кръгла, но аз имах предвид модел, защото има някакви Memoryshape, Saline, Memory-gel, CPG gel на Ментор.
Честно казано наистина не можах да лазбера коя е най-предпочитаната марка , защото за всички се пишат коолко са хубави, та споделете , ако може от личен опит!
Също така ми предлагаха импланти Ideal и Natrelle,  за тях да знаете нещо?

Общи условия

Активация на акаунт