На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 412
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Най-красивата страна
Да,случвало се е да не ни искат сертификати на влизане в Турция.
Ама последния път ги показвахме на излизане от България...И на влизане пак..

# 616
Здравейте, и аз да задам въпрос, може да е глупав или задаван, но не ми се сърдете. В групата във фейсбук ме объркаха нещо, затова питам тук. От 31.01. съм с Ковид, установен с ПСР и т.н. В карантина съм до 09.02. включително. Влязох в Хис.бг и си изтеглих даже сертификата за преболедувал. Та на въпроса, колко дни след като ти отпадне карантината, мога да изляза в Турция? В другата група писаха 28 дни и други такива, а аз не намирам точна информация. В неделя мислим да отскочим на пазар и се страхувам да не ме върнат на границата. Благодаря за отговорите!
Точно са казали. 28 дни след карантината.

# 617
За прибиране в БГ ще ви трябва сертификатът. За да не ви карантинират трябва да са минали 28 дни от положителния тест. Ако греша, някой да ме поправи, когато аз се интересувах септември,  беше така.
Редактирам се,защото ме порицаха.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 14:08 от Gergana Ignatova

# 618
  • Русе
kamelia!!! , аз ти отговорих за 28 дена от вземане на резултата. Не проверяват, ама представи си, че решат да проверят... На мен така лятото ми се провали почивката в Турция заради положителен тест. Исках да почиваме след като ми изтече 14 дневната карантина, но като го прочетох това не посмях да резервирам. Ами ако ме върнат на границата? А 28-те дена изтичаха на 10.09 и вече нямаше как да резервирам, заради ученичката.
Ето, инфо от сайта на Външно министерство

# 619
Благодаря на всички за отговорите. Ще отложа пазаруването или ще правя антигенен. Приятен ден.

# 620
Благодаря на всички за отговорите. Ще отложа пазаруването или ще правя антигенен. Приятен ден.

За да сте сигурна в отговора на въпроса, всички РЗИ-та имат контактни форми за въпроси на мейл. Отговарят в рамките на деня.
Питала съм Хасково и Ямбол, отговарят много ясно.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 11:37 от Tony Maria 22

# 621
На 1 февруари като влязохме в Турция през Лесово провериха сертификати турците. Само ги погледна наистина.

# 622
Можете ли да ми препоръчате памперси  ( изключвам Памперс, от които по принцип взимам и Молфикс, които не харесваме)? Като марка и от къде ги взимате?

# 623
  • Бургас
Гергана, не подвеждайте хората! Как можете да твърдите, че не искат "нищо", след като официалната информация от институциите е коренно различна! Това, че на вас нищо не са ви искали, или някой си писал в някоя си група, или се е направил на разсеян, минавайки покрай гишето за здравен контрол, нищо не значи! Можете да вкарате някого в много голям филм и няма да минат оправдания на границата "ми тя Гергана тъй каза".
Още веднъж - официална информация как се влиза в страната - на сайта на Външно министерство и на сайтовете на турското правителство, както и дипломатическите представителства.

# 624
На самият сертификат за преболедувал пише, че важи от 15-тия ден след положителния тест. Не важи ли от тогава?

# 625
  • Най-красивата страна
Четете бе хора.Само 4 поста по-назад в темата пише какви са правилата.

За памперсите-приятелката ми ги купува само от магазините.
На борсите има и по-евтини,но тя се съмнява в качеството .

# 626
Здравейте! Спешно ми Трябва медикамент Литий . Няма го по Българските аптеки. Аз съм от Варна, но ще се съглася някой от друг град да ми го купи и да ми го прати. Ще съм Много благодарна!

# 627
  • Бургас / UK
Информация от днес!!! На влизане в Турция никой не ни провери тестовете( антигенни -10 лв.  -Рамус, Свиленград), за разлика от юли , тогава проверяваха стриктно. Навлизане в България имаше човек от РЗИ , провери ги и това беше.

# 628
Памперси, мокро кърпи и шампоани ползвам на minies за купувам ги от мигрос

# 629
  • Димитровград
Здравейте! Спешно ми Трябва медикамент Литий . Няма го по Българските аптеки. Аз съм от Варна, но ще се съглася някой от друг град да ми го купи и да ми го прати. Ще съм Много благодарна!
https://www.ilacabak.com/lithuril-300-mg-100-kapsul-3775 това става ли? Защото само литий  не излиза при лекарствата? Или намерете и напишете заместител с латинското му наименование. Да не стане грешка, че не е безобидно като чета.

Общи условия

Активация на акаунт